Гласај: Бојкот на Охридскиот туризам: Сложно, да "неидаме"!

Чисто да се преброиме, колку луѓе се подготвени да го бојкотираат.

• Вкупно гласачи
    247
Статус
Затворена за нови мислења.

Јован

дежурен сеирџија
Член од
16 октомври 2005
Мислења
4.892
Поени од реакции
265
Во Охрид пак, персоналот насекаде е толку заникаде - што и да сакаш не можеш да потрошиш повеќе пари. Порачуваш за јадење, чекаш 50 минути, стануваш и си идеш. Парите остануваат во тебе. :)
не лажи... 40 биле...:pos::pos::pos:
а пак и ти каков си, ќе си почекаш море, шо е ова... само ти не си...:baeh::pos:

Crazy in Love

Here's looking at you kid.
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.859
Поени од реакции
25.413
Исто и јас. Ама тоа нема никаква врска со цените.

Тоа е затоа што таму условите и услугата се толку добри, што едноставно не можеш а да не оставиш пари.
Не е точно. Таму јас воопшто не бев задоволна од персоналот во кафичите, како и фактот што еден келнер и се обрати на моја другарка со зборовите : Ако ти ја удрам една, ќе леташ до Македонија.
Во Охрид тоа ми се НЕМА случено. И кај да имам идено, речиси секогаш биле љубезни.

Мартин$

Модератор
Член од
2 март 2007
Мислења
5.234
Поени од реакции
148
Во Охрид пак, персоналот насекаде е толку заникаде - што и да сакаш не можеш да потрошиш повеќе пари.
Во Охрид на лето персоналот 70% е од други градови. Луѓе, студенти, или шознам шо, доаѓаат на лето работат. И не се од Охрид сите. Можеби си налетал на некој/а од Кавадарци, на пример.

Член од
15 јануари 2008
Мислења
116
Поени од реакции
1
Ako ne vi se svigat Ohrid , kako sto i sami rekovte ojte Dojran , Prespa , Struga i na dr mesta vo nasava ubava Makedonija , samo da ne pocnite i za tamu da vagate muabeti od tipot na '' Ne vi cini uslugata '' , '' Zmii imalo '' , '' Frlale tokcicen otpad '' i sl .

jkd

one name one country united macedonia
Член од
13 септември 2007
Мислења
1.261
Поени од реакции
27
во охрид не одам на одмор од една едноставна причина,а таа е следнава :кај ги гледам преку цела година едни исти фаци по кафичиве и дискотекиве скопски па не сакам да ги гледам и на одмор истите фаци толку:baeh::baeh:

Член од
15 мај 2008
Мислења
947
Поени од реакции
99
Скапо ви е во Охрид, а плаќате на кеј по кафулињана по 85 (!?!?!?!?!?) денари за Кока Кола и 70 денари за еспресо.
Демек во Скопје е океј да тераш шема и да се правиш дека имаш пари, а во Охрид е скапо макијато за 60 ден. цццццццц.........

Има многу маани во Охридскиот туризам не велам не, но се се подобрува. А за лоши угостители има секаде, тоа зависи од личното искуство.

Wolver1nE

Ај лав пуси
Член од
31 јануари 2008
Мислења
528
Поени од реакции
46
Ма какво Охрид ајде в'Струга.........:smir:

Мишелинка

расол
Член од
19 мај 2006
Мислења
3.449
Поени од реакции
385
Јас ќе си одам во Охрид, секогаш сум одела и ќе продолжам да го правам тоа. Прекрасен е градот, прекрасно е езерото, не е точно дека перосналот е лош по кафичите - бар јас не сум имала никогаш никаков проблем...

Член од
23 јуни 2008
Мислења
9.265
Поени од реакции
5.045
Не е точно.Таму јас воопшто не бев задоволна од персолналот во кафичите,како и фактот што еден келнер и се обрати на моја другарка со зборовите : Ако ти ја удрам една ќе леташ до Македонија.
Во Охрид,тоа ми се НЕМА случено.И кај да имам идено,речиси секогаш биле љубезни.

Во Охрид ме избација од Такси као копиљ заедно со другарите ,зашо сме "пееле" во таксито ... а пази ... 5одделенчиња глупи тогаш сме биле ... првпат у град отидени ...

Е ај баш жити се кажи сега што е полошо ? Некој деген што не е ни македонец да ти вика ќе те шлапнел (мало морген) или ретардиран таксист да брка 5одделенци у 2сабајле у свирипичино од такси и да им се закануваш дека ќе ги спичкаш,дома да не можат да ги препознаат.

а ?

:tapp:

Член од
2 јуни 2007
Мислења
5.704
Поени од реакции
3.266
Налетав на еден таксист, од Паланка, кој ме одра, мамата негова! Финтата беше што тој го памтел еден другар што беше со мене, а другаров на времето му ја барал сестрата, па овој тогаш му акнал 2 шамара. И така, мене ме најде поскапото :)

Мартин$

Модератор
Член од
2 март 2007
Мислења
5.234
Поени од реакции
148
Нема кока кола од 85, нема никаква пијачка со пет о.0
ај баш жити се кажи сега што е полошо ? Некој деген што не е ни македонец да ти вика ќе те шлапнел (мало морген) или ретардиран таксист да брка 5одделенци у 2сабајле у свирипичино од такси и да им се закануваш дека ќе ги спичкаш,дома да не можат да ги препознаат.
Како брат? 5то одделенци во 02:00 сатот?!
хаха...NOT!

Boomerang

Немој CTRL+W.
Член од
18 јуни 2006
Мислења
3.709
Поени од реакции
809
Иако сум немал многу проблеми со Охриѓани, факт е дека не им се омилени Скопјанчишчана пошто коа ќе дојдат им муваат све живо и диво :) И да, Acid и Мистичен немојте со вакви теми, како шо глеам ги гаѓаат у срце ( им прпа ) :tv:

Cyber Knight

House music
Член од
16 мај 2007
Мислења
785
Поени од реакции
186
каков охрид сами си го уништија градот... цени од 400 500 денари од вечер без вециња и уште газдите ке те тепаат што им плаќаш! Љубезност- никаква, услуга- никаква,а за тие пари што ке се потрошат тамо ќе си истерам одморче 10 дена у црна гора на море! за истите пари..немам ништо против охрид и против охриѓани, напротив охрид е ПРЕУБАВ град ама граѓаните треба малце да подразмислат и да сватат дека оние живеат од туристи а не туристите од нив...

Член од
23 јуни 2008
Мислења
9.265
Поени од реакции
5.045
Нема кока кола од 85, нема никаква пијачка со пет о.0

Како брат? 5то одделенци во 02:00 сатот?!
хаха...NOT!
Дај извини кажи те молам .... дали 16 годишњаци као тебе си идат дома пред полноќ или ??
+Шо има везе дал сум бил у 2саат надвор као копиљ .... у сред лето ? :tapp::tapp:

Член од
26 јануари 2007
Мислења
265
Поени од реакции
18
Ne be bate ne me gaga v srce bojkotot, deka realno na bojkotot ke vi se priklucat mal mnooogu mal broj od ljugeto! Za muvanjeto ala vera mangupi ste nema so hehe. Mene mi e mnogu cudno da ja vidam temava posebno ko ke vidam deka epten seriozni i NASETANI tipovi se najgolemi propagatori na idejava. Ne mislite deka e malce preterano dop tolku da generalizirate? Jas sum ohriganec mada ne ziveam tuka, imam prosetano po poveke mesta niz evropa i segde gi ima istite raboti ko vo ohrid dobra i losa usluga, dobri i losi ljuge, visoki i niski ceni... Site vie odite po privatni smestuvanja gledate da platite po 250 denari 300 denari na vecer i sakate da se osekate ko vo hilton?!?!?!? Nekako mi e besmisleno, odi si ko ceovek vo dobar hotel i tamu ke ti gi mijat i nozete ako sakas. vistina nekoi ste vo pravo i ve razbiram deka ve nervira ko ke slusnite skopjanistava vaka taka a znajs deka ti nemas nisto napraeno da go potiknis to, ama ne mislite deka istoto go mislat i golem broj na ohrigani koi so nisto ne potiknale vakvi teski napadi!!!!!!!?!?!?
:smir:

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom