Гласај: Бојкот на Охридскиот туризам: Сложно, да "неидаме"!

Чисто да се преброиме, колку луѓе се подготвени да го бојкотираат.

• Вкупно гласачи
    247
Статус
Затворена за нови мислења.

Мистичен

Човек
Член од
23 јануари 2005
Мислења
13.578
Поени од реакции
1.097
...сите места каде течат туристичките медови и млека, од под секој камен на плажата, ископан од раката на незнаен минувач...

...и да не продолжувам со лирики :)
Aха, и каде нема намќори угостителски фаци, џган од распекмезени копиљаци кои првпат одат на одмор и допрва ги откриваат туристичките благодети :)

А која е поентата да бојкотираш нешто што е твое, македонско?
За да промовираш друго македонско, кое повеќе заслужува да добие туристи.

Clen 7

Од Форумот
Член од
5 јуни 2007
Мислења
2.843
Поени од реакции
360
Abe da ne se skopjanischana turizmot u ohrid ke se namali za 80%. Ama pa zaso da ne idam??? Mrcat za skopjani fakt e toa,ama bas mi cue iskreno.Neka zborat so sakaat ne mi smeta.Jas idam tamu za mene ne idam za niv.Ubavo e,mi se svigja i ke idam.A cenite ne se niso poskapi od toa so se u Skopje,osven na nekoi mesta. A za taksistite..pa i nasite se takvi. A nacekaat nekoj od strana gasat taksimetarot i im sibaat ceni. A tie so si vozat legalno si se ok i duri poeftini se od skopskive taksisti.Taksi od centar na ohrid do gradiste e 300 denari,14 kilometri.Kolku bi kostalo ista destinacija so taksi u skopje?? So noviot predlog kilometar e 50 denari a sekoj nareden po 25.

Edit: Mistichen, ne vikam deka ne treba da se promoviraat drugite turisticki mesta vo Makedonija, ama dali toa treba da se napravi na smetka na drugo turisticko mesto?

Точкест

I'm Awesome
Член од
25 јануари 2007
Мислења
7.641
Поени од реакции
458
Мистичен напиша:
Aха, и каде нема намќори угостителски фаци, џган од распекмезени копиљаци кои првпат одат на одмор и допрва ги откриваат туристичките благодети :)
Знаеш како се лаже по дома, најбитна е дружбата. Најбитно е да се отиде во Охрид затоа што цело Скопје е таму т.е. гледа да е со едни луѓе 365 дена во годината, и ваму и таму. Не наученоста да се прошета по светот, да се види нешто друго и да се јаат лајна по форуми дека отишол до Охрид и видел све што му треба (иста Кавадарка, различна трева, поскапи цигари), а незнае дека во Црна Гора идат русинки тазе 16 годишни што таму гледаат малце слобода па се прават партали по ПЕСОЧНИ плажи:)
Јебига сака да оди во Охрид и да мува Скопјанки:) онака, закон пеер4е

Види има туристи и во Преспа и во Дојран. Проблемите со кои се квалификуваат двата града се некако чудно глупи. Преспа секоја година се повеќе и повеќе го губи езерото, ама останува чист песок, ама имаш да се убиеш од одење дур да стигнеш до водата, и уште малце повеќе дур да стигнеш до подлабоко:) (Крани, пред едно 6-7 години). Дојран, место каде се збори дека водата е лековита а исто така има и добри но ефтини хотели(Алкалоид хотелот) е сега што водата е тапанарија т.е. за некои луѓе лековита, а плажите се малце по школкести и нозете ќе ти бидат ренде е малце полоша карактеристика. Има една работа што ептен ги двои местава од самиот Охрид. Нема Лапидариус, Планет и слични Скопје-Охрид шема дискотеки во кои ПАК се собираат истите фаци од Скопје.
Комплексот на луѓето да бидат видени е толку голем што ако не си бил на одмор во Охрид, исто ко да не си бил.
Смешно но вистинито, барем од муабети што сум слушал

Serpico

Сковинистратор / I'm Batman
Член од
25 јануари 2007
Мислења
11.166
Поени од реакции
691

Еј, ела во Охрид во септември ако не сакаш џган пипл :) Тогаш бива фамилијарен одмор, иначе, не се трпи.

Abe da ne se skopjanischana turizmot u ohrid ke se namali za 80%. Ama pa zaso da ne idam??? Mrcat za skopjani fakt e toa,ama bas mi cue iskreno.Neka zborat so sakaat ne mi smeta.Jas idam tamu za mene ne idam za niv.Ubavo e,mi se svigja i ke idam.A cenite ne se niso poskapi od toa so se u Skopje,osven na nekoi mesta. A za taksistite..pa i nasite se takvi. A nacekaat nekoj od strana gasat taksimetarot i im sibaat ceni. A tie so si vozat legalno si se ok i duri poeftini se od skopskive taksisti.Taksi od centar na ohrid do gradiste e 300 denari,14 kilometri.Kolku bi kostalo ista destinacija so taksi u skopje?? So noviot predlog kilometar e 50 denari a sekoj nareden po 25.
Не се буни, максимално реален е членот :) Бачко, јави ми се да пијаме пивце заедно на журка во градиште, ил во Парк... ил во некој најпреубав кафиќ на плажа.

Дани го има бројот.

Мистичен

Човек
Член од
23 јануари 2005
Мислења
13.578
Поени од реакции
1.097
Еј, ела во Охрид во септември ако не сакаш џган пипл :) Тогаш бива фамилијарен одмор, иначе, не се трпи.
Може, на излет, сум рекол дека така може, вонсезонски.

Ама, на одмор во Охрид - никако.

Бојкоооот! : ))))

Член од
5 мај 2005
Мислења
4.454
Поени од реакции
178

Поише ми изглеа дека сакаш да реметиш нешто, отколку да го промениш ставот на Охриѓани. Ова нешо фемили бизнис внатре во администрација да не ви е да го дриблате Серпико? :)

Serpico

Член од
25 јануари 2007
Мислења
11.166
Поени од реакции
691

Ej, секако дека нема да ти значат београѓанќите и нишлијките на плажа или во дискач :)

Бојкот Е најпаметна работа.

Точкест

I'm Awesome
Член од
25 јануари 2007
Мислења
7.641
Поени од реакции
458
Ej, секако дека нема да ти значат београѓанќите и нишлијките на плажа или во дискач :)

Бојкот Е најпаметна работа.
Тие за жал не се приметуваат меѓу скопјанките:( за жал

Clen 7

Од Форумот
Член од
5 јуни 2007
Мислења
2.843
Поени од реакции
360
Abe tockest...koj nemoze tuka ke bara caare za devojki na strana.Poznato si e toa. Moes i do bugarija da trknes,tamu se uste poslobodni neli. A inace cigarite se isti sekade u drzavava,ako gi kupuvas i ne se grebes bi go znael toa nali.

Druze Serpiko,ke se cueme ke pieme po edno pivce za nekoj mesec dena nema gajle. usput moze i da pusime isti cigari poskapa cena..onaa oridskana.hehe.

Serpico

Член од
25 јануари 2007
Мислења
11.166
Поени од реакции
691
Тие за жал не се приметуваат меѓу скопјанките:( за жал
И ти си женет. Ќути :)

Abe tockest...koj nemoze tuka ke bara caare za devojki na strana.Poznato si e toa. Moes i do bugarija da trknes,tamu se uste poslobodni neli. A inace cigarite se isti sekade u drzavava,ako gi kupuvas i ne se grebes bi go znael toa nali.

Druze Serpiko,ke se cueme ke pieme po edno pivce za nekoj mesec dena nema gajle. usput moze i da pusime isti cigari poskapa cena..onaa oridskana.hehe.
Договорено. Во меѓувреме, спремај стратегија...
Мноооогу слобод(оум)ни девојчиња од сите страни доаѓаат на провод.

Sprite

Bayern Fanatic
Член од
23 јули 2007
Мислења
447
Поени од реакции
36
Пред точно 4 години бев последен пат во Охрид а пред тоа бев во Анталија во Турција. Дупло повеќе потрошив на недела дена во Охрид отколку 10 во Анталија во првокласен хотел. Вака баш и друга земја ќе видиш, ќе рашеташ, Троја, Босфор, Дарданели, Истанбул.

Што е тоа хамбургер 80 денари?
На сликата изгледа па се фатени во ефтина тарифа, верувам дека сега е поскапо.
Ми се оди во Охрид само затоа што ме влечат спомени, потеклото, убавото време навечер, ама кога ќе ми текне на гостопримството ми се повраќа. Прво велат по телевизии Скопјанишчана не чинат, а потоа кога ќе се симнеш од автобуска те следат и ти викаат : Сакате смештај дечина? Ефтино е, по 300 денари.
Сфаќам дека има незгодни туристи, невоспитани, недоквакани, ама тоа не е причина со сите така да се однесуваат. Како ќе се однесува туристот, така ќе се поставиш и ти како домаќин. Секој со своја приказна.
З`ш пак кај вас колку е по 60 ај не заебавај исто е

Clen 7

Од Форумот
Член од
5 јуни 2007
Мислења
2.843
Поени од реакции
360
Договорено. Во меѓувреме, спремај стратегија...
Мноооогу слобод(оум)ни девојчиња од сите страни доаѓаат на провод.
Ako doagjaat od site strani ke zastaneme na raskrsnica,taka nema sansi da ne utnat:)

Точкест

I'm Awesome
Член од
25 јануари 2007
Мислења
7.641
Поени од реакции
458

Под поскапи цигари се мисли на копиљаци што виделе 10-15000 у џеб па од родео или 19ка се префрлаат на вест и малборо драг члену со број седум:)

Серпико не сум 3 години женет:) кога не бев се гледаше, имаше странки ама преовладуваа скопјанките. Биди реален и кажи дека Охрид за тој период од 15 Јули до 10 Август станува Скопје со езеро.

Мистичен

Човек
Член од
23 јануари 2005
Мислења
13.578
Поени од реакции
1.097
Поише ми изглеа дека сакаш да реметиш нешто, отколку да го промениш ставот на Охриѓани. Ова нешо фемили бизнис внатре во администрација да не ви е да го дриблате Серпико? :)
Серпико не се занимава со туризам, така да нема дриблинг и ремет :)
Само бојкот. На охрискиот квази туризам :)

Sprite

Bayern Fanatic
Член од
23 јули 2007
Мислења
447
Поени од реакции
36
Џабе вие бојкот и све ко ево баш сега се вратив од чаршија преполно беше едно чудо туристи Цкопјани Битолчани од цела Македонија
Битно тие сите ке си поминет убо а Вие печетесе на горештинава.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom