Гласај: Бојкот на Охридскиот туризам: Сложно, да "неидаме"!

Чисто да се преброиме, колку луѓе се подготвени да го бојкотираат.

• Вкупно гласачи
    247
Статус
Затворена за нови мислења.

Dzings

Premium
Член од
31 март 2007
Мислења
1.804
Поени од реакции
53
Od sekoe drvo kaval ne biva ej. Ke ti treba mnogu trud, mnogu....
Inaku lichno nemam neshto kojznae kolku da se placham od ohrid, stvarno, ama mozda radi sho imam mnogu rodnini i prijateli tamu, nikogash ne mu ja mislam ni za spienje ni za jadenje ni za prevoz, a drugoto e lesno...:baeh:
Fakt e deka si ja zloupotrebuvaat monopolskata pozicija vo drzavava ama pa jas bi rekol: ako ne beshe ezeroto kaj ohrigani odamna ke go nemavme, (ke go prodadeshe nekoj napr.), razmislete za kolku raboti taka sme se postavile a?
Tie se edinstvebni niz istoirjata sho si go chuvaat svoeto, ne deka nemalo nishto ubavo vo drugite delovi ama ovie se najtvrdi vo sekoja smisla na zborot,
- abe jas vaka ti ne znajsh! pa mozesh i na glava da stoish ama toa ti e...
-moe ne davam i tugo ne sakam!...
Od cela makedonija najuabvo izgreva sonceto kaj vas!:salut:

Член од
2 јуни 2007
Мислења
5.704
Поени од реакции
3.266
Абе не ми р’чкајте у Охрид, сакам да идам домазет таму, кај некоја од форумџикиве...:)

Член од
2 април 2006
Мислења
14.363
Поени од реакции
3.069
За иста цена имаш море (Јадранско), а за поефтино ја имаш Струга, Преспа, Дојран...барем нема да се нервираш во гужви со копиљаци на плажа, нема да се нервираш затоа што нема кај да паркираш и ќе изиграваш пешадија иако си дошол на одмор со кола (тоа поради развиената инфраструктура, која е подготвена да ги прими туристите), нема да трпиш безобразни испади...
И ова се причините поради кои не сум бил во Охрид 8 години на одмор,поготово првите две причини.

Не сфаќам како не ја сфаќате кампањата,како прво од економски аспект држи огромна смисла,како второ и Грците ве јадат дури во љубезност и услуживост (ова од сите викенди кои ги имам пројдено,не дека пред 8 години сум се сеќавал кој колку бил љубезен),и како трето што секаде околу нас има море,кое е најмалку три пати потопло и поубаво од Охридското езеро.
Не мора ако е наше Охридско,да му даваме некои поеми,поезии за убавина,или пак да идеме во Охрид само колку да не ги потрошиме парите во странство.
Вредност за парите,тоа е она што фали во Охрид.

Лани за 150 евра,сосе јадење,поминав на море 11 дена,на плажа која е 6 пати подолга и 5 пати поширока од Охридската.
Време е да сфатат луѓето дека не е само Охрид туристичко место,и да се разбудат од автоматизираниот одговор на прашањето "Каде годинава?"
-Идам на 10 дена во Охрид.

Ваше е да пробате да не колете со цени,наше е да се сложиме да не идеме.
Затоа,оваа година ќе пробувам услужност во Албанија :)

burn84

Говорете Македонски
Член од
4 февруари 2006
Мислења
6.579
Поени од реакции
1.500
Нема причина за толкав револт. Не ви смета да давата 300 денара карта за у хард рок и едно скопско за 150 но ви смета да платите хамбургер од 80-или 100 денари во Охрид(истиот во таа мочана седмица што сите ја издигате е 120 а плус ќе се изначекаш ко од господа гомно да чекаш да падне)

Како што велат креаторите на саут парк за сите нивни критичари, ако не висе допаѓа "НЕ ГО ГЛЕДАЈТЕ" никој не ви става пиштол на глава.
Можеби треба да се организира некаква обука на Охриѓани за однесување со туристи, но богами треба и на сељачишта од цела Македонија да им се одржи лекција дека на секој одмор не морат да скршат нешто.

Апсурдот ми е неверојатен, во Скопје таксистите поголем малверзации прават ако те видат дека не си од Ск отколку што се дешава у Охрид(Скопје е далеку поголем град)
Пак ќе кажам на кеј цените се УЖАС во тек на лето, и на ниту еден не ви смета тоа, а не гледам дека некој од другите градови да се бунел(и да се бунел сигурно не е во олкав број), и пак не ви се допаѓат Охрид.
Охрид е туристички град и нормално е цените да бидат такви еквивалентни на главниот но очигледно Скопјани сакаат секаде да е поефтино.

Уште еднаш нема потреба само за обвинувања, на секој проблем има две страни и два виновника.

DarkWalker

Think globaly , Act Localy!!!
Член од
4 февруари 2006
Мислења
1.209
Поени од реакции
70
Незнам кој ми го шитна постов пред ама ете пак ке напишам :)) одвај чекам да да дојде 20ти јули да одам Охрид .. поубаво таму ке ги дадам парите одколку у Грција или Будва :nenene: ... сепак MADE IN MACEDONIA ... и не се нешто којзнае колку издигани цените , шо се некои 30-50 денари ако е покачено ... сепак Туристичко место е , сега ако не профитираат кога ?? и јас мислам нема потреба од толкав револт ... :salut:

Член од
4 април 2006
Мислења
9.179
Поени од реакции
3.073
Струга не ви е во план ? :P

DarkWalker

Think globaly , Act Localy!!!
Член од
4 февруари 2006
Мислења
1.209
Поени од реакции
70
Оф :

Во план е да :) планирам и неколку дена таму да поминам ...

THE_PIRAT

Avanti Formica atomica!
Член од
14 февруари 2007
Мислења
2.508
Поени од реакции
79
Колку и да сакаме да го спречиме туризмот во Охрид немоземе и мене ми е преку кур од дигнатите Охриѓани али да бидеме реални кога тогаш пак ке има луге што ке идат у Охрид а за да ги опаметиш Охриѓаниве тешко тоа е криво садено:toe:

mRnO

И по mRnO,mRnO
Член од
16 април 2006
Мислења
6.263
Поени од реакции
52
Aко останам во Македонија,дефинитивно ќе одам во Струга а не во Охрид,со стружани имам добро искуство и позитивно мислење за нив:)

rossonerka

too good to be true
Член од
8 октомври 2007
Мислења
6.081
Поени од реакции
889
Можам на прсти да избројам колку пати сум била во Охрид. Убав град е дефинитивно, но повеќе би идела да го посетам на пролет или во есен отколку во лето. Она за што идат во Охрид е да се ижуркаат добро и на плажа да седат за да бидат видени. Сакам на одмор кога идам да се бањам (а водата ми е преладна во охрид настинувам секогаш), да се сончам на раат без никој да ме зјапа ...
Така да многу повеќе сум била и би одела во Струга него во Охрид. Пофини се луѓето, попријатно се чуствувам, поефтино е, ете лани имаа и хит плажа.
А кога ги гледам аражманите што ги имаат агенцииве за во Охрид глава ме боли. Поскапи цени имаме од аражмани на море и во луксузни одмаралишта. Кренати се акциите на многу високо ниво.

Јован

дежурен сеирџија
Член од
16 октомври 2005
Мислења
4.892
Поени од реакции
265
Колку и да сакаме да го спречиме туризмот во Охрид немоземе и мене ми е преку кур од дигнатите Охриѓани али да бидеме реални кога тогаш пак ке има луге што ке идат у Охрид а за да ги опаметиш Охриѓаниве тешко тоа е криво садено:toe:
Дигнати Охриѓани има поише од дигнати скупјани?:vozbud:

mRnO

И по mRnO,mRnO
Член од
16 април 2006
Мислења
6.263
Поени од реакции
52
Фала богу пријателе нема Скопјанец кој ќе ти ја забрани водата да не можеш да се истушираш кога ќе дојдеш на гости со оправдание дека имаш езеро,зашто трошкои да му праиш

Z

ZeroStyle

Гостин
Јас не ни идам у охрид годинава баш заради тоа. Ќе си зацепам негде странство,за истите пари:bip:

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom