DarkWalker
Think globaly , Act Localy!!!
- Член од
- 4 февруари 2006
- Мислења
- 1.209
- Поени од реакции
- 70
Пази да не одиш некаде за истите пари ... ![Тапшање :tapp: :tapp:](/styles/default/xenforo/emot/tapp.gif)
![Тапшање :tapp: :tapp:](/styles/default/xenforo/emot/tapp.gif)
мислиш нема?Пази да не одиш некаде за истите пари ...![]()
Мислам нема .... за да поминиш топ одмор у странство немаш шанси со истите економски услови од Охридов ... каде во Будва ? каде едно топче сладолед е 1 евро или ?мислиш нема?
Во Струга водата е потопла од Охрид?:icon_redf Не сум знаел.Можам на прсти да избројам колку пати сум била во Охрид. Убав град е дефинитивно, но повеќе би идела да го посетам на пролет или во есен отколку во лето. Она за што идат во Охрид е да се ижуркаат добро и на плажа да седат за да бидат видени. Сакам на одмор кога идам да се бањам (а водата ми е преладна во охрид настинувам секогаш), да се сончам на раат без никој да ме зјапа ...
Така да многу повеќе сум била и би одела во Струга него во Охрид. Пофини се луѓето, попријатно се чуствувам, поефтино е, ете лани имаа и хит плажа.
А кога ги гледам аражманите што ги имаат агенцииве за во Охрид глава ме боли. Поскапи цени имаме од аражмани на море и во луксузни одмаралишта. Кренати се акциите на многу високо ниво.
a slucajno dane e istoto ezero vo Struga i Ohrid? Sekade ke e ista vodata...Можам на прсти да избројам колку пати сум била во Охрид. Убав град е дефинитивно, но повеќе би идела да го посетам на пролет или во есен отколку во лето. Она за што идат во Охрид е да се ижуркаат добро и на плажа да седат за да бидат видени. Сакам на одмор кога идам да се бањам (а водата ми е преладна во охрид настинувам секогаш), да се сончам на раат без никој да ме зјапа ...
Така да многу повеќе сум била и би одела во Струга него во Охрид. Пофини се луѓето, попријатно се чуствувам, поефтино е, ете лани имаа и хит плажа.
А кога ги гледам аражманите што ги имаат агенцииве за во Охрид глава ме боли. Поскапи цени имаме од аражмани на море и во луксузни одмаралишта. Кренати се акциите на многу високо ниво.
абе има шанси.. истите пари што ги потрошив лани ги потрошив и претходната година црна гора... ама црна гора си поминав топ...Мислам нема .... за да поминиш топ одмор у странство немаш шанси со истите економски услови од Охридов ... каде во Будва ? каде едно топче сладолед е 1 евро или ?
Acid lani koj bev u Ohrid 70% posto od konobarite so gi prasav od kj sa mi kazaja deka sa od drug grad deka ne sa OhriganiНикој не збори за луѓето. Сите форумџии со кои сум имал контакт од Охрид се прекрасни луѓе. Верувам дека и голем број од останатите се такви, дружељубиви, со космополитски размислувања. Ама за туризмот збориме, не за дружбата. Збориме за намќорестото гледање од страна на угостители, не од обични граѓани : )
Ти па толку си бил негде надвор за да знаеш колку чини :baeh:Пази да не одиш некаде за истите пари ...![]()
А колку конобари праша од кај се?Acid lani koj bev u Ohrid 70% posto od konobarite so gi prasav od kj sa mi kazaja deka sa od drug grad deka ne sa Ohrigani
Така е!А колку конобари праша од кај се?
И зошто побогу си прашувал конобари од кој град се?
И дали си прашал повеќе од 10? Зошто 70% од 10 се 7...
И ич не ме интересира мене од кај се конобарите. Битна е услугата.
Бојкотот е за охридскиот туризам, а не за охриѓани.
Ако е за курињата кои мочаат во Охрид би требало да е потопла водата споредно со тоа што има повеќе мочачи на лето. Исто така и за луѓето(80 вати). Длабочината на водата блиску до брегот се разликува и на плажите на Охридското крајбрежје како и Струшкото крајбрежје, но поради погоре наведените две причини би требало и тука водата да е релативно топла е сеа јебига не колку на Карибите, сепак е езеро со подводни извори кои претежно се наоѓаат на поголемо растојание од брегот.Температурата на водата е различна од колку куриња мочаат во таа вода во даден момент, колку луѓе има у тој момент (секој човек испушта топлина од 80вати мислам), колку е длабока водата, кое време изгрева сонцето кое време заоѓа сонцето тамо, дали е залив или не е, дали има подводни извори кои се поладни или нема. Не е секаде иста водата.
Ма дај бе! Го попримиле од газдитеТака е!
Значи најлошо што заклучив од ова е дека и кенлерите попримиле од газдите "лепо" понашање. Опасна работа е ова туризмот!