Гласај: Бојкот на Охридскиот туризам: Сложно, да "неидаме"!

Чисто да се преброиме, колку луѓе се подготвени да го бојкотираат.

• Вкупно гласачи
    247
Статус
Затворена за нови мислења.

DarkWalker

Think globaly , Act Localy!!!
Член од
4 февруари 2006
Мислења
1.209
Поени од реакции
70
Пази да не одиш некаде за истите пари ... :tapp:

Член од
13 октомври 2007
Мислења
3.175
Поени од реакции
434
Ако идам натака си одам во Струга , никако во Охрид , како Струга нема друга:helou:

Dimitarc

Мрчатор
Член од
30 јануари 2005
Мислења
2.639
Поени од реакции
19
Морам да кажам, у една прилика кога бев кај едни другари што беа сместени во приватен смештај тој шизикот нејќеше да ме пушти да одам во веце пошо сум пуштал вода а тоа идело на негов трошок а не на трошк на моите другари дека они си плаќале за нив.

DarkWalker

Think globaly , Act Localy!!!
Член од
4 февруари 2006
Мислења
1.209
Поени од реакции
70
мислиш нема?
Мислам нема .... за да поминиш топ одмор у странство немаш шанси со истите економски услови од Охридов ... каде во Будва ? каде едно топче сладолед е 1 евро или ?

Болиглава

A cold fact
Член од
16 јуни 2007
Мислења
4.701
Поени од реакции
2.353
Можам на прсти да избројам колку пати сум била во Охрид. Убав град е дефинитивно, но повеќе би идела да го посетам на пролет или во есен отколку во лето. Она за што идат во Охрид е да се ижуркаат добро и на плажа да седат за да бидат видени. Сакам на одмор кога идам да се бањам (а водата ми е преладна во охрид настинувам секогаш), да се сончам на раат без никој да ме зјапа ...
Така да многу повеќе сум била и би одела во Струга него во Охрид.
Пофини се луѓето, попријатно се чуствувам, поефтино е, ете лани имаа и хит плажа.
А кога ги гледам аражманите што ги имаат агенцииве за во Охрид глава ме боли. Поскапи цени имаме од аражмани на море и во луксузни одмаралишта. Кренати се акциите на многу високо ниво.
Во Струга водата е потопла од Охрид?:icon_redf Не сум знаел.

Емкаа

the worst thing about prison was the dementors.
Член од
14 мај 2008
Мислења
5.015
Поени од реакции
12.684
Можам на прсти да избројам колку пати сум била во Охрид. Убав град е дефинитивно, но повеќе би идела да го посетам на пролет или во есен отколку во лето. Она за што идат во Охрид е да се ижуркаат добро и на плажа да седат за да бидат видени. Сакам на одмор кога идам да се бањам (а водата ми е преладна во охрид настинувам секогаш), да се сончам на раат без никој да ме зјапа ...
Така да многу повеќе сум била и би одела во Струга него во Охрид. Пофини се луѓето, попријатно се чуствувам, поефтино е, ете лани имаа и хит плажа.
А кога ги гледам аражманите што ги имаат агенцииве за во Охрид глава ме боли. Поскапи цени имаме од аражмани на море и во луксузни одмаралишта. Кренати се акциите на многу високо ниво.
a slucajno dane e istoto ezero vo Struga i Ohrid? Sekade ke e ista vodata...

Dimitarc

Мрчатор
Член од
30 јануари 2005
Мислења
2.639
Поени од реакции
19
Температурата на водата е различна од колку куриња мочаат во таа вода во даден момент, колку луѓе има у тој момент (секој човек испушта топлина од 80вати мислам), колку е длабока водата, кое време изгрева сонцето кое време заоѓа сонцето тамо, дали е залив или не е, дали има подводни извори кои се поладни или нема. Не е секаде иста водата.

Тикви4ка

Нарцис со сина крв
Член од
1 март 2007
Мислења
3.134
Поени од реакции
273
Мислам нема .... за да поминиш топ одмор у странство немаш шанси со истите економски услови од Охридов ... каде во Будва ? каде едно топче сладолед е 1 евро или ?
абе има шанси.. истите пари што ги потрошив лани ги потрошив и претходната година црна гора... ама црна гора си поминав топ...

Член од
17 август 2006
Мислења
1.531
Поени од реакции
123
Никој не збори за луѓето. Сите форумџии со кои сум имал контакт од Охрид се прекрасни луѓе. Верувам дека и голем број од останатите се такви, дружељубиви, со космополитски размислувања. Ама за туризмот збориме, не за дружбата. Збориме за намќорестото гледање од страна на угостители, не од обични граѓани : )
Acid lani koj bev u Ohrid 70% posto od konobarite so gi prasav od kj sa mi kazaja deka sa od drug grad deka ne sa Ohrigani

Acid

Frontman
Член од
22 јануари 2005
Мислења
35.223
Поени од реакции
34.514
Acid lani koj bev u Ohrid 70% posto od konobarite so gi prasav od kj sa mi kazaja deka sa od drug grad deka ne sa Ohrigani
А колку конобари праша од кај се?
И зошто побогу си прашувал конобари од кој град се?

И дали си прашал повеќе од 10? Зошто 70% од 10 се 7... :toe:

И ич не ме интересира мене од кај се конобарите. Битна е услугата.
Бојкотот е за охридскиот туризам, а не за охриѓани.

Chombe_United

Да ми бричите ташаците!
Член од
14 декември 2007
Мислења
8.809
Поени од реакции
452
А колку конобари праша од кај се?
И зошто побогу си прашувал конобари од кој град се?

И дали си прашал повеќе од 10? Зошто 70% од 10 се 7... :toe:

И ич не ме интересира мене од кај се конобарите. Битна е услугата.
Бојкотот е за охридскиот туризам, а не за охриѓани.
Така е!
Значи најлошо што заклучив од ова е дека и кенлерите попримиле од газдите "лепо" понашање. Опасна работа е ова туризмот!

Болиглава

A cold fact
Член од
16 јуни 2007
Мислења
4.701
Поени од реакции
2.353
Температурата на водата е различна од колку куриња мочаат во таа вода во даден момент, колку луѓе има у тој момент (секој човек испушта топлина од 80вати мислам), колку е длабока водата, кое време изгрева сонцето кое време заоѓа сонцето тамо, дали е залив или не е, дали има подводни извори кои се поладни или нема. Не е секаде иста водата.
Ако е за курињата кои мочаат во Охрид би требало да е потопла водата споредно со тоа што има повеќе мочачи на лето. Исто така и за луѓето(80 вати). Длабочината на водата блиску до брегот се разликува и на плажите на Охридското крајбрежје како и Струшкото крајбрежје, но поради погоре наведените две причини би требало и тука водата да е релативно топла е сеа јебига не колку на Карибите, сепак е езеро со подводни извори кои претежно се наоѓаат на поголемо растојание од брегот.

Така е!
Значи најлошо што заклучив од ова е дека и кенлерите попримиле од газдите "лепо" понашање. Опасна работа е ова туризмот!
Ма дај бе! Го попримиле од газдите:tapp:.

Г

Гоццццце

Гостин
Мислам дека во ова време во кое се наоѓаме моментално , по сите проблеми со грција и нашите туристи таму, не ни треба оваков луксуз како бојкот против Охрид.
Она со цените, Охрид никогаш нема да биде тоа што бил. Се нафураа многу, но ете има туристи. И тоа се повеќе странци на коишто Охрид им се допаѓа таков како што е.
Е сега, омразата меѓу Скопјани и Охриѓани секогаш постоела и ќе постои.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom