Diablo 3

ErT

Console Dude
Член од
17 ноември 2007
Мислења
2.208
Поени од реакции
265
*roars* Конечно! :):vozbud:

Oblivion

Matt Akisson
Член од
12 септември 2007
Мислења
3.526
Поени од реакции
128
Од овие што ги наброја, (за мене) Diablo 2 е без конкуренција. Башка 90% од сите RPG се бледа копија на Diablo.
Тешко дека The Elder Scrolls е копија на Diablo... TES Arena излезе во 94та а Diablo малку покасно. Плус, TES сите се во прво лице. (Освен Redguard)

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
Тешко дека The Elder Scrolls е копија на Diablo... TES Arena излезе во 94та а Diablo малку покасно. Плус, TES сите се во прво лице. (Освен Redguard)
Такви RPG во прво лице што се, не ги бива (Oblivion, Mass Effect, S.T.A.L.K.E.R, Deus Ex.....)

Дефиниција за RPG ти е Diablo 2

Овердрајв

Модератор
Член од
5 ноември 2005
Мислења
4.255
Поени од реакции
569
Такви RPG во прво лице што се, не ги бива (Oblivion, Mass Effect, S.T.A.L.K.E.R, Deus Ex.....)

Дефиниција за RPG ти е Diablo 2
Да речеш дека Deus Ex и TES не ги бива.. е исто ко да си извршил гејмерско самоубиство :)

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
Да речеш дека Deus Ex и TES не ги бива.. е исто ко да си извршил гејмерско самоубиство :)
Не реков дека не ги бива од гејмерска гледна точка. Викам дека за RPG, не ги бива. Иначе игрите се екстра.

Sephiroth

One-winged angel
Член од
28 април 2006
Мислења
4.034
Поени од реакции
130
Море вие не сте виделе како изгледа RPG, Диабло не е RPG туку е Hack&Slash, посебен жанр е тоа. Статистики, оружја, damage во бројки, тоа не е RPG. Diablo нема ни 1% RPG у него. За PC добри RPG-ја се Mass Effect, KOTOR 1/2, Jade Empire, Deus Ex итн, иако сите овие се само бледо издание на тоа како треба вистински RPG да изгледа. Барајте добар RPG на конзолите, конкретно Нинтендо и Плејстешн.

И да, Diablo е најдобар Hack&Slash на сите времиња.

Член од
16 февруари 2007
Мислења
2.780
Поени од реакции
8.235
Море вие не сте виделе како изгледа RPG, Диабло не е RPG туку е Hack&Slash, посебен жанр е тоа. Статистики, оружја, damage во бројки, тоа не е RPG. Diablo нема ни 1% RPG у него. За PC добри RPG-ја се Mass Effect, KOTOR 1/2, Jade Empire, Deus Ex итн, иако сите овие се само бледо издание на тоа како треба вистински RPG да изгледа. Барајте добар RPG на конзолите, конкретно Нинтендо и Плејстешн.

И да, Diablo е најдобар Hack&Slash на сите времиња.
Ме интересира...

Дали и Baldur's Gate,Icewind Dale,Planescape:Torment и тн. ги сметаш за Hack&Slash?
Јас лично за нив мислам дека се дефиниција за RPG,бидејќи ги доловуваат во целост role playing game елементите.
А за Diablo се согласувам.

Oblivion

Matt Akisson
Член од
12 септември 2007
Мислења
3.526
Поени од реакции
128
Hack and Slash не е посебен жарн, туку тоа го надополнува жанрот. Исто како и Historic/Sci-Fi/Modern FPS, Turn-Based/Real-Time Strategy, HackAndSlash/MMO/Sci-Fi RPG.

Sephiroth

One-winged angel
Член од
28 април 2006
Мислења
4.034
Поени од реакции
130
Ме интересира...

Дали и Baldur's Gate,Icewind Dale,Planescape:Torment и тн. ги сметаш за Hack&Slash?
Јас лично за нив мислам дека се дефиниција за RPG,бидејќи ги доловуваат во целост role playing game елементите.
А за Diablo се согласувам.
Baldur's Gate и Icewind Dale ги изиграв со мерак, а Planescape не сум ја 'рчнал. Ама стварно на ПЦ слабо RPG-ја.

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
Baldur's Gate и Icewind Dale ги изиграв со мерак, а Planescape не сум ја 'рчнал. Ама стварно на ПЦ слабо RPG-ја.
RPG - Role Playing Game

На Diablo 2: Бираш шупак, го праиш херој (Role) и идеш играш и све можно што постои САМ го праиш покољ (Playing Game)

Значи го зимаш чоекот, го праиш ЅВЕР и све друго умира од твоја рака.

Е тоа би било дефиниција за RPG.

Oblivion

Matt Akisson
Член од
12 септември 2007
Мислења
3.526
Поени од реакции
128
RPG - Role Playing Game

На Diablo 2: Бираш шупак, го праиш херој (Role) и идеш играш и све можно што постои САМ го праиш покољ (Playing Game)

Не е баш баш тоа, ама нема веза. :)

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
Не е баш баш тоа, ама нема веза. :)
Meѓу првите игри што го промовирале RPG стилот воопшто е и Diablo. Значи тоа надградба на карактер, на оружја, херои.... од таму произлегува. И другиве новиве игри се RPG ама не се баш баш тоа.

Oblivion

Matt Akisson
Член од
12 септември 2007
Мислења
3.526
Поени од реакции
128
Meѓу првите игри што го промовирале RPG стилот воопшто е и Diablo. Значи тоа надградба на карактер, на оружја, херои.... од таму произлегува. И другиве новиве игри се RPG ама не се баш баш тоа.
Добро де, сега ке се истепаме што е RPG а што не. :wink:

Sephiroth

One-winged angel
Член од
28 април 2006
Мислења
4.034
Поени од реакции
130
RPG - Role Playing Game

Знаеш да насмееш поспан чоек од сабајле:pos2:.
RPG - Role Playing Game, значи се ставаш во улога на главниот лик, се поистоветуваш со него и ја следиш неговата животна приказна, акција, љубов, драма и све по список. Како да читаш добра книга. RPG игра не ни мора да има фајт систем, ама го ставаат за да не биде многу монотоно. Diablo како што реков нема ни 1% RPG у него, а и ред други ПЦ игри за кои се клањате дека се RPG-ја или супер RPG-ја.

Ахахаха, RPG жанрот постоел и бил промовиран 10-15 години пред да излезе Диабло, од страна на компаниите Sqaresoft и Enix(некаде 83та, 84та), кои пред неколку години се споија под името Square-Enix.

Kajgana Shop

На врв Bottom