Библија v.s. Куран

Член од
19 јуни 2008
Мислења
40
Поени од реакции
0
Паметно. Уместо да се караат, ќе си ги најдат сличностите.

Двете потекнуваат од еврејската религија. Основата им е иста.

Двете учат да се љуби ближниот и да се помага на оние што се во несреќа.
Koja evrejska religija.. da tocno e deka kuranot od tamu poteknuva... zs toa e izmislena religija...
Sega nesto ke ti objasnam... moze nema da ti odgovara ama tvoe pravo si e toa...
Ke pocnam od pocetok...
Bidejki lugeto, odnosno nasata priroda e gresna... i sme podlozni da gresime.... Bog sakajki da ni olesni... na lugeto im go soopstil prvo stariot zavet... Bog mn retko se manifestiral... vo negovite tri lica.. odnosno... Bog Sveta Troica.... uste na pocetokot se spomnuva Bog... vo tri lica... a toa e koga e veli vo stariot zavet... citiram... ajde da sozdademe covek.... i taka postepeno im go soopstuval noviot zavet... i stariot zavet inaku e evrejskata religija kako sto ja narekuvate...
I muslimanstvoto.. poteknuva od pravoslavnata religija... samo sto isto kako i evreite ne go prifakaat noviot zavet... nivna rabota... i isto taka... gi imaat izmeneto iminjata na Prorokot Mojsej.... Na Gospod Isus Hristos.. i na red drugi... pozzz

spiros

Шалом Алеихем!
Член од
7 септември 2008
Мислења
3.225
Поени од реакции
986
Pobratime Spiros,ocigledno e deka mi izbegnuvas nekoi komentari.
....
Шалом тебе, побратиме Soul-of-Space!

Сум избегнувал, избегнувам и ќе избегнувам, бидејќи твојот моментален Богоглед и светоглед е црно-бел и екстремно огрнаичен.
Простими те молам ако со ова неизбегнување те повредувам бидејќи и затоа избегнувам за да не повредувам!
Ти и не само ти, туку и јас (до пред некое време) а и милијарди други луѓе гледаме на најважното бетер од најголемите слепци. Да, таканаречените слепци гледаат многу повеќе од просечниот “нормален“ човек “верник“.
Нека ми простат сите луѓе со оштетен телесен вид, за начинот на кој пишувам!

Еден ден побратиме (иншалах) ќе се запали на секое срце Светлината и тогаш ќе видиш зошто избегнувам.

БОГ (Алах, Елоах) е поголем дури и од Неговата СВЕТЛИНА и ДУХ - Која/Кој за спасение на сите нас се отелотвори во прачистиот ИСУС - исто како што Неговата СВЕТЛИНА и ДУХ (отелотворена во ИСУС) е поголем/а од секој Свет Ангел, Свет Пророк, Света Книга, ...!

За тебе побратиме има Творец и творба и ништо повеќе од тоа.
Јас ти сведочам дека твојот Богоглед и светоглед е материјалистички, е несовршен и дека сеуште не ја познаваш СОВРШЕНАТА ВИСТИНА!

Знај дека преку СОВРШЕНАТА ВИСТИНА БОГ сё создаде, создава и ќе создава и дека баш таа СОВРШЕНА ВИСТИНА ( а не земја, материја или сперма) ја отелотвори во ИСУС!

Помирисе со тоа дека има некој работи кои не се учат од мастило пишано на книга, туку од БОГА преку Неговото Вечно СЛОВО и ДУХ (Христос) кој е поголем од секоја пишана книга!

Селам!

Паметно. Уместо да се караат, ќе си ги најдат сличностите.

Двете потекнуваат од еврејската религија. Основата им е иста.

Двете учат да се љуби ближниот и да се помага на оние што се во несреќа.
Така роде мој драг! Така!

Само едно нешто морам да те дополнам!

И евреите потекнуваат од Св. Авраам кој го обожаваше Единствениот недопирлив * БОГ преку Неговата Вечна *СВЕТЛИНА и *ДУХ, која/Кој за спасение на сите се отелотвори во ИСУС а од широките еврејски маси небеше препознат и отфрлен!

Шалом тебе и на твојот род!

Тие се евреите проклети да бидат. ...
Роде, те молам неколни никого, дури ни шејтанот!

Ништо не е случајно што се случува и што уште повеќе ќе се случува сёдодека сите ја увидат СОВРШЕНАТА ВИСТИНА!

Селам!

O

Omer el Faruk

Гостин
ludoto_pop4e,смири се и среди си ги мислите.:wink: Види што имаш напишано:

Koja evrejska religija.. da tocno e deka kuranot od tamu poteknuva... zs toa e izmislena religija...
А види сега:

I muslimanstvoto.. poteknuva od pravoslavnata religija... samo sto isto kako i evreite ne go prifakaat noviot zavet... nivna rabota... i isto taka... gi imaat izmeneto iminjata na Prorokot Mojsej.... Na Gospod Isus Hristos.. i na red drugi... pozzz
Заклучок: -Тотално неиздржан и промашен пост.:toe:

Член од
19 јуни 2008
Мислења
40
Поени од реакции
0
ludoto_pop4e,смири се и среди си ги мислите.:wink: Види што имаш напишано:

А види сега:

Заклучок: -Тотално неиздржан и промашен пост.:toe:
Pa da stariot zavet... odnosno evrejskata religija... e del od hristijanstvoto... i na kraj ispaga deka e isto... odnosno... deka islamot.. proizlegol.. od hristijanstvoto... evrejskata religija.. ova se dva razlicni poimi so edno znacenje...

Ako sakase ke go sfatese ova.... ama ne si sakal izgleda...

Член од
15 октомври 2008
Мислења
85
Поени од реакции
6
Pa da stariot zavet... odnosno evrejskata religija... e del od hristijanstvoto... i na kraj ispaga deka e isto... odnosno... deka islamot.. proizlegol.. od hristijanstvoto... evrejskata religija.. ova se dva razlicni poimi so edno znacenje...

Ako sakase ke go sfatese ova.... ama ne si sakal izgleda...

Prazni zborovi...Paushalni izjavi,daj potkrepigo ova so nekoj argument ,ako bar malce go poznavas islamot se pomalce bi imal da kazez vo tvoj stil.

anon313

O.D.Bloodz
Член од
29 декември 2008
Мислења
64
Поени од реакции
1
hmmm luge jas veruvam u sebe oti se e u potsvesta taka da jeste da sum hristijanin ali ne veruvam bas u toa imam 4isto nekoe povrsno veruvanje zatoa so iam mnogu gledano i spored mnogu luge se e astrologija btw spored mn fakti biblijata i kuranot se tolku sli4ni samo so ednite imaat krst a drugite mese4ina li nz so imaat kopiranje so mali izmeni taka da nz ne mi se veruva edniot e mojsej drugiot e muhamed...:toe:

HallowHim

you'll never walk alone
Член од
14 јануари 2009
Мислења
232
Поени од реакции
5
Браќа само едно мозам да ви казам, а тоа е дека Куранот е извадок од Библијата, поточно од Стариот Завет, па затоа нема сто да се прави понатака муабет...

kako prvo biblijata e fake zatoa sto sekoi nekolku godini ta se menuva,a kuranot ostanuva takov kako sto e. zosot samo vo islamot svetata kniga se vika kuran a vo site drugi religii se vika biblija? duri i vo satanizmot. ti citaj go kuranot posle dojdi i azi gluposti, :tapp::nenene:

MIKI1

Поставувач на неодговорени прашања.
Член од
10 јануари 2008
Мислења
20.396
Поени од реакции
3.398
Ајде просветли ме, и посочи ми, која е последната промена во Библијата, и тоа детално:
- година
- месец
- ден/датум
- саат
- мимнута
- секунда
- место
- објект
- ок кого?
- каде?
- како?
- зашто?

HallowHim

you'll never walk alone
Член од
14 јануари 2009
Мислења
232
Поени од реакции
5
Ајде просветли ме, и посочи ми, која е последната промена во Библијата, и тоа детално:
- година
- месец
- ден/датум
- саат
- мимнута
- секунда
- место
- објект
- ок кого?
- каде?
- како?
- зашто?

za ova prasanje ne znam kako da ti odgovara so den,mesec.........zato sto ne sum hristijan...odi citaj biblija od pred 50 godini i citaj ova sto e denes i ke vidis mnogu razliki....

marcus

струмички модератор
Член од
5 јули 2006
Мислења
5.378
Поени од реакции
131

HallowHim

you'll never walk alone
Член од
14 јануари 2009
Мислења
232
Поени од реакции
5

marcus

струмички модератор
Член од
5 јули 2006
Мислења
5.378
Поени од реакции
131
dobro izvini ako kazav nesto...aman kuranot ima mnogu raboti koi biblijata ne gi ima... kako na primer vo kuranot se pisuva sto ke se sluci vo idnina i sve ileze vistina, a vo biblijat sto ima njamnogu za staroto vreme kako ziveese jezus,mojses i drugi.... toa e fakt
Нема потреба да се извинуваш..дискутираме де..
Инаку во Библијата имаш еден дел наречен Откровение..каде се опишуват последните денови на овој свет...значи за иднината...и тоа од пророците во Стариот Завет до Апостолите во Новиот

HallowHim

you'll never walk alone
Член од
14 јануари 2009
Мислења
232
Поени од реакции
5
Нема потреба да се извинуваш..дискутираме де..
Инаку во Библијата имаш еден дел наречен Откровение..каде се опишуват последните денови на овој свет...значи за иднината...и тоа од пророците во Стариот Завет до Апостолите во Новиот

samo toa znaes kolku raboti se pisuvani vo kuranot od pred iljada godini a za koi sega naucnicite gi imaat otkrieno.:bip:

MIKI1

Поставувач на неодговорени прашања.
Член од
10 јануари 2008
Мислења
20.396
Поени од реакции
3.398
Хммм...море, ме замисли. Ај посочи барем 5 од нив, за да бидеш поубедлив.

HallowHim

you'll never walk alone
Член од
14 јануари 2009
Мислења
232
Поени од реакции
5
Хммм...море, ме замисли. Ај посочи барем 5 од нив, за да бидеш поубедлив.

ke ti kazam edna bidejki drugite ne mi teknuvaat.
Vo eden del na Crvenoto More ima kontradikcija na vodite(solena-blaga) i tie vodi ne se spojuvaat. Ova vo nekoj nacin e naucno dokazano, a i vo Kuranot e napisano i objasneto kako i sto... Znaci e napisano, a koga?-----> vo 600-ta godina, a naucnicite go objasnile sega... Pozz:baeh:

Kajgana Shop

На врв Bottom