Ја знаел, без дискусија...Ама и стихот треба до крај да го напишеш.
Што ти е мислата, биди појасен?
И старно, како може(л) Исус и да јаде и да спие а воедно и мртви да воскреснува и болни да лекува?
MIKI... Stihot ponataka ako go prodolzam veli deka (bogot na ljubovta) ja prokolnil smokvata nikogas poveke da ne dade plod (ili gresam ?).
Mislata mi e sosema jasna.
Nema apsolutno nikakva pricina da se prepisuva bozestvo na Isa a.s (Isus),zatoa sto nema nesto sto nemalo kaj drugite.
Da,pravel cuda,nikoj toa ne go poreknuva... kako sto gi poreknuvate cudata koi Musa a.s (Mojsie) gi pravel.
Za cudata na Muhammed a.s ne ni znaete,a ne gi ni spomnuvame. Toa ne e nikakva podloga. Cuda pravi i David Copperfield i ovoj sega,kako go vikaat Chris Angel...
Sto e vistinata ?
Isus pravel cuda zatoa sto cuda im trebale na negoviot narod.Tie so cuda ne mu veruvale a sto uste i cuda da ne pravese.
Vidis,osven cudata,drugo i nemate da kazete.
Objasnetego temelot naveruvanjeto te. svetoto trojstvo.
Moze li da se nacrta Kruzen cetiriagolen triagolnik ? Tolku moze i trojstvoto da se objasni.
Prouci malku za Isus od Islamska gledna tocka,ke ja otkries vistinata za Isus.
Nie ne poreknuvame cuda,veruvame... nie go sakame i cenime Isa a.s kako i Muhammed a.s. Za sekoe negovo spomnuvanje dodavame a.s-kratenka od Alejhi Selam,sto znaci neka e Mir nad nego.
Nie ne go poreknuvame toa deka Marija bila cesna i cestita zena... kako nekoi ja smetaat za bludnica a isus za kopile (neuzubillah).