Библија v.s. Куран

spiros

Шалом Алеихем!
Член од
7 септември 2008
Мислења
3.225
Поени од реакции
986
Смоквата стои за сознанието кое му е дарено (пред сё) на народот Израелев!
Тој народ (поточно книжничките водачи) требаше веднаш да го препознае ИСУС и да го прифати (најаде).
Непрепознавањето на СЛОВОТО БОЖЈЕ има консеквенци!
Дека е тоа така покажува и посведочува Животот!

Целата Библија ги покажува законитостите на Милостивото СЛОВО БОЖЈЕ (Животот) кое за спасение на сите се отелотвори во ИСУС!

Секој кој го одфрла тоа Вечно МИЛОСТИВО СЛОВО, се казнува себеси!

Дали ти лично, Му веруваш или не, има голем одраз врз твојот живот и животот на твојата оклина!

HallowHim

you'll never walk alone
Член од
14 јануари 2009
Мислења
232
Поени од реакции
5
Не очајувај, не си прв кој не знае да даде “милозлив и благопријатен“ одговор на ова прашање. Ако е толку збунувачка и нејасна речта божја... па што ја напишале на човечки јазик и ја испечатиле во милиони примероци?
абе ти имаш читано некоја божја книга или само напамет зборуваш..

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.278
абе ти имаш читано некоја божја книга или само напамет зборуваш..
Ja имам читано многу книги од многу богови. Ја имам толку читано шо некогаш боговите мене ме прашуваат ако нешо не им је јасно

Смоквата стои за сознанието кое му е дарено (пред сё) на народот Израелев!
Тој народ (поточно книжничките водачи) требаше веднаш да го препознае ИСУС и да го прифати (најаде).
Непрепознавањето на СЛОВОТО БОЖЈЕ има консеквенци!
Дека е тоа така покажува и посведочува Животот!

Целата Библија ги покажува законитостите на Милостивото СЛОВО БОЖЈЕ (Животот) кое за спасение на сите се отелотвори во ИСУС!

Секој кој го одфрла тоа Вечно МИЛОСТИВО СЛОВО, се казнува себеси!

Дали ти лично, Му веруваш или не, има голем одраз врз твојот живот и животот на твојата оклина!
Анатема на смокварите и смоквите !

Смоквите се сатанско овошје.
А дали знаеш можи каков е ставот на Исус за багремот и за јаболкницата (конкретно златниот делишес) дал се тие ОК дрвја или се лоши ?

HallowHim

you'll never walk alone
Член од
14 јануари 2009
Мислења
232
Поени од реакции
5
Ja имам читано многу книги од многу богови. Ја имам толку читано шо некогаш боговите мене ме прашуваат ако нешо не им је јасно
не знам бе што да ти зборувам повеќе.....:tapp:

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.278
Гледам почнуваш да се интересираш за религии па си збунет доста и имаш многу нејаснотии и не знаеш од каде да почниш. Не сакам веднаш да те исплашам со премногу податоци зато те оставам сам полека чекор по чекор да се запознаеш со религиите како настанале кај настанале кога настанале што проповедале како која религија влијаела врз другите како се менувале и развивале низ вековите како замирале се делеле и цепкале .......

Интересна тема си одбрал само треба доста читања.

HallowHim

you'll never walk alone
Член од
14 јануари 2009
Мислења
232
Поени од реакции
5
Гледам почнуваш да се интересираш за религии па си збунет доста и имаш многу нејаснотии и не знаеш од каде да почниш. Не сакам веднаш да те исплашам со премногу податоци зато те оставам сам полека чекор по чекор да се запознаеш со религиите како настанале кај настанале кога настанале што проповедале како која религија влијаела врз другите како се менувале и развивале низ вековите како замирале се делеле и цепкале .......

не бе човек,не ми требаат други религии,јас ја имам мојата не сум интересиран и не сум збунет,ти си тој што ги лажеш членовите на форумот,само приказни зборуваш....

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.278
не бе човек,не ми требаат други религии,јас ја имам мојата не сум интересиран и не сум збунет,ти си тој што ги лажеш членовите на форумот,само приказни зборуваш....
Имаш своја религија !!!
Опа то е ново? за што се работи... кое ти е учењето и главната поента на твојата религија? Кон што се стремиш и како мислиш да привлечиш верници на кој начин. Баш ме интересира секоја нова религија. Дали си имал влијаније од некоја друга религија или се е ново и оригинално ??

HallowHim

you'll never walk alone
Член од
14 јануари 2009
Мислења
232
Поени од реакции
5

nema potreba

Член од
15 октомври 2008
Мислења
85
Поени од реакции
6
A дали има илустрирана верзија на коранот каде е прикажан ликот на Мухамед наменета за сталожени верници со јаки нерви и стабилни психички кои нема да подлегнат на чуствата и да го идолизираат повеќе од бога. Некоја верзија која би се продавала само на лица со посебни одобренија дека го исполнуваат дадениот услов?
samobendisano de.......sory

.......a zasto ti se smetas (ako mislese na sebe)stalozen jaki, nervi ....po koja toa formula smetas i dojde do toj zaklucok deka gi imas tie kvaliteti......spored postovite cuvstvoto e sosema drugo

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.278
samobendisano de.......sory

.......a zasto ti se smetas (ako mislese na sebe)stalozen jaki, nervi ....po koja toa formula smetas i dojde do toj zaklucok deka gi imas tie kvaliteti......spored postovite cuvstvoto e sosema drugo
A каде ти прочита дека јас кажувам за мене дека сум таков. Јас прашав дали има такви верзии за верници кои се сталожени со јаки нерви и прибрани а не за мене!! Или ти делувам како интелигентна убава и сталожена личност ?

Член од
15 октомври 2008
Мислења
85
Поени од реакции
6
A каде ти прочита дека јас кажувам за мене дека сум таков. Јас прашав дали има такви верзии за верници кои се сталожени со јаки нерви и прибрани а не за мене!! Или ти делувам како интелигентна убава и сталожена личност ?
Svezinata na umot i nervite ne e konstantna vo tekot na celiot zivot ,zatoa ne ti drzi prashanjeto (ne zemajki go predvid cinizmot..... toa baska....),pa si pomisliv deka za reper si se zel samiot sebe........ako gresam (ne ke da e....)vo sekoj slucaj sory.

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.278
Svezinata na umot i nervite ne e konstantna vo tekot na celiot zivot ,zatoa ne ti drzi prashanjeto (ne zemajki go predvid cinizmot..... toa baska....),pa si pomisliv deka za reper si se zel samiot sebe........ako gresam (mada mislam deka negresam)sory.
Види обично таков впечаток и оставам а ти не си ме ни видел а си поверувал во мене. Благословен да си!

Член од
15 октомври 2008
Мислења
85
Поени од реакции
6
Dovolni se nekolku posta za da stvoris nekakva slika za sebe,a toj sto znae da cita ke te procita..............

Narcisot brzo venee....

Kajgana Shop

На врв Bottom