не лажи. Тито ви го прости борчот, ние ќе ви простиме можи ко ќе се покаете ко шо треба, искрено, на прочка
каква сорта сте бе, ко исти кур да ве праел со грците... :kesa:
а оштета да барате е ваше право... ама и да платите, а не да серкаш тука „платихме“
Ел Сид: на таквото ми се качи со твоето брмчење. ај сеа по рендом да ги мразиме сите турци, па да немаме ропски менталитет, а , шо викаш бе јунак?
Си прочитал ти некоја книга во животот? Книга, е иначе она ко подебел весник, ама служи и за нешто друго, освен за газо бришење, ак не си научил...
ај вака, да не те рачунам ко лажч, аj најди од секакви архиви писанија за:
- убиени и одвлечени од турците 50 000 Mакедонци
- запалени 50 цркви во MK
- силовани 50 жени Македонки
- насилно потурчени 50 фамилии Македонци
А јас одма ке го извам да си ги мериме (тефтеро) „Колку Народ испотепале и Зулуми напраиле врз нас нашите Православни Браќа Сервите и Греките?„
Да ти се нацрта дека истепаја и едните и другите во 50 години поќе, него Турците во 500?
Или кога збораш за турски зулуми, мислиш на зулумите шо другите наши „браќа“, Бугарите, ги праеја над Македонците?
Пошо, види вака бе машко... јас чунки за живото во турцко многу зна, су чул од баба и дедо, су читал и некое пусулче, дури и еден тефтер имам прочитано! (иронијата во последниве зборови на кого не му е очита, да ја нацртам...)
Имало зулуми... имало убиства, палежи, колежи...сега ги нема????????
И... заборај да кажиш оти, крало наш Крале Марко и други кралеи и чорбаџии, се бореле на страната на Турците
И оти Султаните земале СУЛТАНИИ (знали, не ебаљки, него СУЛТАНИИ) од Македонија и Србија, и децата од тие бракови биле Султани
и ошче многу други рабоќе...
То е Историјата, некои работи не мора да ни се допаѓаат, ама се случиле...
А без анализа на безбедносно-економско-политичките случувања во Младата Турска Империја и на Балканот меѓу 13 и 20 век, без ТОЧНИ или ПРИБЛИЖНИ ПОДАТОЦИ од разни архиви, не е убаво да се сее несогласие и омраза.
Ниту да се серка по форуми
@ Zevsus: доколку имаш симпатии спрема турците, можам само да ти се восхитувам на шизофренијата, пошо правите бугари, кои ти така искрено ги мразиш, се турски народ.
доколку немаш симпатии спрема турците, тогаш се прашувам дали се е „тамам“ со тебе...
искулирај малку, се брукаш веќе одамна