Склекови

Статус
Затворена за нови мислења.
Z

ZeroStyle

Гостин
20 дневно. Вчера почнав по долга пауза,раката ми беше скршена. Се враќам у форма и со стомачните и теговите :sport1:

Член од
23 декември 2007
Мислења
325
Поени од реакции
11
Jas pravam sekoj den 3 x 20 vo serija sega pocnav taka za da se vratam vo forma,a gi pravam prvo so povekje rasireni race pa potoa se povekje gi zblizuvam racete vo poslednata serija.Inace sklekovite se zakon.

Член од
29 јануари 2008
Мислења
54
Поени од реакции
2
Pravam po 5 vo serija :toe: koga mozam vo denot ili koga mi tekne a ina4e stoma4ni pravam po 80 vo serija so odmor 2 minuti 160

legend

legend is back
Член од
25 април 2008
Мислења
1.527
Поени од реакции
235
Правам склекови ама чат пат.

Член од
30 јули 2008
Мислења
2.066
Поени од реакции
71
ОДАМНА НЕМАМ ПРАВЕНО , РЕКОРД МИ Е 75 СКЛЕКОВИ ОДЕДНАШ

Член од
2 јуни 2007
Мислења
5.704
Поени од реакции
3.266
Снага имам, ама склекови не можам ич да правам :)
Ај од утре, задутре ќе почнам малце по малце.

Член од
13 јуни 2007
Мислења
206
Поени од реакции
15
ајде да ме потсетите.. ЗОШТО правите склекови? хмм

ојте во теретана бе алоо.. немат теоретски шанси да се развијаш добро од само склекој и стомачни.. мукооо

ама аааај

ice_cube

The SexX.
Член од
16 јули 2008
Мислења
2.240
Поени од реакции
309
ајде да ме потсетите.. ЗОШТО правите склекови? хмм

ојте во теретана бе алоо.. немат теоретски шанси да се развијаш добро од само склекој и стомачни.. мукооо

ама аааај
Гледајки според твојата возраст, ти си идеален за во теретана.
Идеалната возраст за почнување со теретана е 20 години. А склекови правиме за да се развијат трицепсите, бицепсите и градите(исправете ме ако грешам). И во право си... Неможе само од склекови и стомачни да се развиеш.
Поздрав

mile_panikaaa

Нормален
Член од
28 април 2008
Мислења
348
Поени од реакции
9
Праем 10 и паѓам доволни са ! сваки дн по толку таман.

Член од
13 јуни 2007
Мислења
206
Поени од реакции
15
Гледајки според твојата возраст, ти си идеален за во теретана.
Идеалната возраст за почнување со теретана е 20 години. А склекови правиме за да се развијат трицепсите, бицепсите и градите(исправете ме ако грешам). И во право си... Неможе само од склекови и стомачни да се развиеш.
Поздрав
види.. гледано кој мускули ги активира.. склековите се добри за:

трицепс, гради, рамо ( само предно рамо ... постојат 3.. предно средно и задно), и едни малечки мускули што ги враќаат лопатките на место (изгледаш поширок).

и јас имам склекови во тренингот.. истотака и стомачни..
НО.. ако правиш премногу и само склекови.. ке си набацаш дисбаланс.. па после ќе треба да се препотиш за да се корегираш .. (претежно средно, задно рамо и грб.. треба да корегираш)

значи со теретана мојш правилно и комплетно да се развијаш..
од искуство ти кажувам :) одам веќе 3 и нешто години во теретана..

а немај гајле и ако си помлад.. првпат стапнав во теретана во 7мо одд мислам.. хехех .. вежбав некои 3-4 месеци па прекинав.. мада многу добро ми дојде..

и немој да те лажат... ке ти се прекинел растот.. ова она.. еве ме 194цм сум пораснат хахах .. едино можеш да ја сјебаш кичмата (кифоза или лордоза) ако вежбаш искривен.. тоа е

поззз :wink:

А

Адриано

Гостин
Ја ке се пофалам малце како рекордер во склекови!
правам 10 склекови во рок од 1 ден!:pos2:

апец

Јувентус фан
Член од
5 декември 2007
Мислења
1.083
Поени од реакции
60
Кога ке ми текне правам, По 100. Прва серија од 40 втора од 30 трета од 20 и последната 10. Ама последниот пат едвај првата ја напраив дека не сум праел одамна

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom