Точно е тоа,само треба да се има повеќе народ за силна држава,доколку навистина е прост.Со толку малку народ за нас не важи истата “девиза“.
a ste razmislile zosto donstointvoto na makedonecot e naruseno????
si investiral vo skoluvanje, rabota nema odis kaj lokalni serifi da si baras careto ,tamo znaes deka toj sproti tebe najcesto e nekoj ebiveter, tvojot itelekt se podveduva golata egizistencija sto ti se nadvisnuva go zaborava dostoinstvoto...goltas knedli
treba familija da stvoris...nemas so sto...od roditelite baras pari za vloski da kupi zenati, deteto ne go nosis na more mu stavas sol vo kada
moralnava vredonost se meri ako si posten i trudoljubbiv si smotan, ako si kriminalec si fraer
drzavava luge mora ekonomski da se opravi .alooooooo, zatoa i ovie izbori se vazni za nas...nikoj ne e bezgresen. osekjam deka nadezta za nas i nasite deca se vrakja poleka..sakam posteno da srabotam i da ziveam gord na mojot trud. ulogata na vlasta ne e taa da mi sraboti mene nego da mi izmenadzira uslovi kade jas sam ke si najdam careto. spored mene od 2006 navaka gledam napredok i bi bil lud ako zastanam sproti toj tek na nastani.
mi olesna sega..........