Предлог законот за бранителите е во Собрание!

• Креатор на темата Креатор на темата dungeon master
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
OK, za sobiranjeto potpisi, utre ce gledam da istaknam, tocno kaj se sobiraat, treba utre da go zemam spisokot. Za Gazi Baba bi trebalo vo opstinata da e nasproti Kontinental. A za gostivar da se rasprasam. Ama u glavno e vo opstinite, i vo pomalite mesta onamu kaj sto ima kancelarija na maticar. Kade moze da se izvadi izvod. Pr. kaj mene vo opstina Petrovec, ima vo petrovec, vo opstinata, pa ima vo Katlanovo i ima vo Konjare negde.Znaci na tri mesta. Ama aj do utre strpete se. Za skopje sigurno ce imam spisok ama zadrugite ce vidime

Pozdrav

ДАЈТЕ ГО СВОЈОТ ПОТПИС ЗА ДОСТОИНСТВО !!!!!

Се гинело за МАКЕДОНИЈА од памти век,се гинеше и 2001 година.Голем број загинати,ранети,повредени и трауматизирани припадници на безбедносните сили на Република Македонија.За нив и нивните права се бори здружението ДОСТОИНСТВО.
Дајте го својот потпис во подрачните единици на министерството за правда и месните канцеларии.Дајте го својот потпис за ДОСТОИНСТВО.За оние кои ги бранеа и вашите домови и вашите деца.ЗА ОНИЕ КОИ 2001 ГОДИНА ЈА БРАНЕА МАКЕДОНИЈА

Убава, се потпишав веќе :)

ОК, еве ги местата каде што се собираат потписи за законот :

1. Гази Баба, со месните канцеларии Маџари, Ченто, Арачиново, Илинден, Миладиновци, Катланово, Средно Коњари, Петровец;

2. Кисела Вода, со месните канцеларии Драчево, Ракотинци, Зелениково, Цветово, Јаболце, Студеничани;

3. Центар - само во општината

4. Бутел, со месните канцеларии Шуто Оризари, Сандево, Кучевиште, Љубанци;

5. Карпош, со месните канцеларии во Ѓорче Петров, Сарај, Волково, Буковиќ, Радуша, Рашче, Кондово, Бојане.

За други места низ Македонија не знам, ама кој сака слободно нека се обрати во неговата општина, па таму ќе му кажат кај треба

Поздрав, и фала за поддршката :salut:

потписите се собираат во сите подрачни одделенија на министерството за правда и месните канцеларии во нивни состав секој работен ден од 8,30 до 16,30.потребно е со себе да носите лична карта или патна исправа.

Сторено веќе!

Фала многу за информацијата, сега останува да помогнеме да се разгласи ова по луѓето.

потписите се собираат во сите подрачни одделенија на министерството за правда и месните канцеларии во нивни состав секој работен ден од 8,30 до 16,30.потребно е со себе да носите лична карта или патна исправа.

Еј, да бе, ќе заборавев на тоа, значи земети си лична карта, и треба лично нормално :)

Abe kako da sobere covek potpisi koga ovie kaj mene u Petrovec ne rabotat u opstinata. Baska i Petrovcani golemi patrioti, i koga rabotea u opstina nikoj ne doagase da potpise. Imame odvaj 5-10 potpisa.

Ako vidite nekoj da se kaze deka e od Petrovec pofali go za patriotizmot, ebate Makedonskoto selo ( I opstina ). Celo selo makedonci a nikoj da ne se potpise. Trgni od tie od opstinata sto rabotat tamu, prodavaat politika deka se nekoi patrioti a nema nieden potpisano

Se gleda patriotizmov od odma :tapp:

http://forum.com.mk/mk//videodirectlink-2
Срамота.
Не бидете мрзи,5 мин работа е.Сите полнолетни кајганџии кои мислат дека треба да ги испочитуваат своите бранители ова е начин.Секој потпис значи.

Ќе се потпишам со комплет фамилија, барав на интернет за Ѓорче Петров, не најдов.
Да не има некој информација каде е подрачната единица на Министерството за правда?

Ќе се потпишам, плус ќе соберам другари да се потпишат-тоа е најмалку што можеме да направиме.:)

Ќе се потпишам со комплет фамилија, барав на интернет за Ѓорче Петров, не најдов.
Да не има некој информација каде е подрачната единица на Министерството за правда?
Valjda treba da odis u opstinata vasa, ako ne e tamu ce te upatat kaj treba, ama obicno e u opstinata

P.S. Najvise me nervira okolu sobiranjevo potpisi toa sto doznav deka navodno koga za ONA se sobirale potpisi za vakov zakon sobrale navodno 100000 potpisi za nekolku dena. Abe a nie ne mozeme izgleda ni pola, sramota ama toa e toa. Kamoli da im reces na makedoncinjava da zemat puska u raka, oni za penkalo ne se facaat a ne za puska :toe:

најпослем... сфати... проколнато е то... на петорица лично им кажав и ги замолив да се потпишат... НИЕДЕН...

сменето го начинот, наместо да чекате потписи од лугето...ВИЕ ОДЕТЕ КАЈ НИВ...од врата до врата или барем на попрометни улици да има штанд...

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom