Правила за побожен живот

• Креатор на темата Креатор на темата simeon
  • Време на започнување Време на започнување
Во дискусијата беше поставен софизмот: педофилството во католичката црква е доволна причина да се прогласат за лицемери сите приврзаници на христијанството.

Не баш. Свештениците во (било која) црква се гледани како духовни водачи. Кога духовните водачи ја покажуваат својата гнилост, нивното поведение се отсликува и на луѓето кои ги водат.
Не се лицемери сите приврзаници на христијанството, но повеќето се се водат по примерите кои што им се даваат.

Токму оние кои морализираат против педофилијата, го пропагираат педерството како нешто нормално.

И хомосексуалноста и педофилијата се природни појави.
Разликата во осудата на едното или другото е морална.

Во едниот случај имаш сексуален чин помеѓу две лица кои се свесни и согласни на тоа што се случува.
А кај педофилијата не е се толку директно, јасно и розово.

(еволуција) Во природата имаш примери за хомосексуалност колку сакаш. И тоа кај многу животински видови.
Каде? Кај кои животински видови?

Луѓето и делфините се единствените видови кои практикуваат секс заради задоволство. Кај сите останати видови сексот е исклучиво заради репродукција. Овците се јагнат напролет, мачките се парат во февруари. Магаре бара магарица, нема да скокне врз друго магаре; ниту бик ќе скокне врз друг бик, ниту петел врз петел.

Каде? Кај кои животински видови?

Луѓето и делфините се единствените видови кои практикуваат секс заради задоволство. Кај сите останати видови сексот е исклучиво заради репродукција. Овците се јагнат напролет, мачките се парат во февруари. Магаре бара магарица, нема да скокне врз друго магаре; ниту бик ќе скокне врз друг бик, ниту петел врз петел.

Бидејќи праша...

Хомосексуалноста е забележана кај 1500 животински видови, а е проучена и опишана кај околу 500.

Ќе ти набројам 5.

кит
жирафа
куче
овен
мајмун

Повеќе инфо на BBC News http://news.bbc.co.uk/2/hi/europe/6066606.stm

Бидејќи праша...

Хомосексуалноста е забележана кај 1500 животински видови, а е проучена и опишана кај околу 500.

Ќе ти набројам 5.

кит
жирафа
куче
овен
мајмун

Во почетокот Бог ги створи МАШКО и ЖЕНСКО.

Сум видел куче како му скока на друго куче, но ВЕРУВАЈ ми, не е од хомосексуални побуди, или што би се рекло ЧИСТО ОД ЉУБОВ.

Педераштвото е далеку од природна појава.

Јас видов еднаш неискусно куче, во бут сакаше да и го стави на женката. Жими се!!!

Во почетокот Бог ги створи МАШКО и ЖЕНСКО.

Сум видел куче како му скока на друго куче, но ВЕРУВАЈ ми, не е од хомосексуални побуди, или што би се рекло ЧИСТО ОД ЉУБОВ.

Педераштвото е далеку од природна појава.

Во почетокот Бог прво ги створи животните, па МАЖОТ, па ЖЕНАТА.

А не зборам за збунката на кучињата што се шетаат низ парк. Ако те интересираат природните детали зборам за all-male giraffe orgies, monkey penis fights и други слични работи.

Како поинаку да ти објаснам. Се случува секаде околу нас... значи е природно. Можеби ни тебе ни мене не ни се допаѓа визуелизацијата како нешто меснато да ни навлегува во аналниот отвор, ама тоа не ја прави појавата помалку природна.

Од спомнатата статија на BBC News, во која се зборува за gay animal show во Осло:
Petter Bockman, a zoologist who helped put the show together, admitted that "there is a political motive".

Ако не ти е мака да читаш, има и поинакви аргументи.
На Википедија, во написот Homosexuality in animals, направена е јасно разграничување на поимите “хомосексуалност“ и “хомосексуално поведение“.

The term homosexual was coined in Prussia in 1869 to describe same-sex sexual attraction and sexual behaviour in humans [8]. Its use in animal studies has been controversial for two main reasons: animal sexuality and motivating factors have been and remain poorly understood, and the term has strong cultural implications in western society that are irrelevant for other species than humans.

Посериозна и издржана критика на политичката манипулација со наводната “природност“ на хомосексуалноста објаснета преку поведението на живоотните ќе најдеш во написот The Animal Homosexuality Myth.

Посериозна и издржана критика на политичката манипулација со наводната “природност“ на хомосексуалноста објаснета преку поведението на живоотните ќе најдеш во написот The Animal Homosexuality Myth.

Прво дочитај го цитатот од „веродостојната“ Википедија кој ја потенцира разликата на импликациите во ЗАПАДНОТО општество.

А доволно е што критика од National Association for Research and Therapy of Homosexuality ја нарекуваш сериозна и издржана.

Немам никаков проблем со твојата/вашата хомофобија. Се плашам дека во следниот пост ќе почнете со цитирање на „факти“ од Библијата па кој ќе се разбира после со вас.

Правилата на побожниот живот се однесуваат на луѓето..не на животните..Бибилјата не е напишана за спас на мајмуните и жирафите..ама за хомосексуалноста кај човекот се вели
Затоа Бог ги предаде на срамни страсти: нивните жени го заменија природното општење со неприродно;

мажите, исто така, го оставија природното општење со жена и се распалија со сладострасност еден кон друг, правејќи - мажи со мажи - срамни работи, добивајќи заслужена плата во себе за својата заблуда. Затоа Бог ги предаде на срамни страсти: нивните жени го заменија природното општење со неприродно;

мажите, исто така, го оставија природното општење со жена и се распалија со сладострасност еден кон друг, правејќи - мажи со мажи - срамни работи, добивајќи заслужена плата во себе за својата заблуда. И бидејќи не се обидоа да Го имаат Бога во нивните мисли, Бог ги предаде на нивниот изопачен ум, за да прават што не прилега..(ова чисто Никола да не се разочара)

Сум гледал и животни како си го јадат сопствениот измет...значи и тоа е нормално...и што треба..да им ставиме налепница..Symon says..

Немам никаков проблем со твојата/вашата хомофобија. Се плашам дека во следниот пост ќе почнете со цитирање на „факти“ од Библијата па кој ќе се разбира после со вас.

Кој не е со мене, против мене е. Кој не мисли дека педеризмот е природна особина, затуцан верски фанатик е. Има текстови што се политички исправни, и како такви дозволени за читање. Спротивните мислења и аргументите кои не се во склад со важечката политика или се игнорираат, или се етикетираат како непријателски.

Отвореност на умот и широчина на погледите...

Кој не мисли дека педеризмот е природна особина, затуцан верски фанатик е.
Отвореност на умот и широчина на погледите...

Кој не мисли дека хомосексуалноста е природна особина е затуцан. Не мора воопшто да верува во Бог.

Ако некоја личност е хомосексуално ориентирана ништо не ја спречува да води побожен живот. Ги ужива истите религиозни права како и хетеросексуалците и апсолутно нема потреба да се „лечи“. Ако некој е хомо не ги крши правилата за побожен живот.

Тоа што ја користите религијата за справување со вашите фобии е само ваш личен проблем.

Можеби ни тебе ни мене не ни се допаѓа визуелизацијата како нешто меснато да ни навлегува во аналниот отвор

Затуцан ниеден. Како може да не ти се допаѓа нешто што е сосема природно?

Никола.Б,ок е за се шо кажа,за хомосексуалноста и слично.
Па и да не е природна,шо има веза.Лугето сакаат да прават така и ќе прават.Нивна работа.Ја не знам шо има тоа да му смета на некој?
Како шо знам,никој хомосексуалец не штети на некој со својата хомосексуалност.Не е тоа некоја болест,па да се пренесе.
Едноставно,изборот на луѓето е да имаат љубовни врски и односи со истиот пол.Ако на некој му смета тоа,може комотно да земе и да си го испуши пенисот,пошто живееме во демократија,и секој може да прави шо сака,се додека со тоа не му штети на некој друг.
А луѓето на кои хомосексуалноста толку им смета,најчесто и самите не се на чисто со својата природа,па сакаат да се искорени тоа,за да не дојдат во ситуација да паднат во "искушение".Или пак се затуцани будали,со пропаднат социјален живот,па одмаздата за својот неуспех ја наоѓаат во критикување на животите на остантите луѓе,кои немаат исти или слични погледи за светот и животот,како него.
National Association for Research and Therapy of Homosexuality
Зар постои и ваква гомнарија?
Само Никола,остави ја педофилијата настрана од ова.Тоа е болно и е далеку од природна човечка особина,а над се,си зема свои жртви.Нема никакво оправдување за оваа појава,whatsoever.

Ако хомосексуалноста и останати говнарии се демократиј тогаш тоа е од нај лош вид.
Во демократијата не е целта на лугето да прават што сакаат и то да биде скриено со паролата ’’ се додека не му смета на другиот’’ не тоа начинот на демократско живеење, некој ве збунил луѓе.
А то дека тој на кој му сметаат хомосексуалците не е сигурен во својата сексуалност е со цел воопшто да не се напаѓаат хомосексуалците зашто ќе се запрашаш еј ако мене ми сметаат можеби и јас сом педер али не сакам да си признаам себеси.
It's all mind games!

homoseksualcite namaat del vo Carsatvoto Bozjo.poz.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom