Правила за побожен живот

• Креатор на темата Креатор на темата simeon
  • Време на започнување Време на започнување
Нивната определба,на никаков начин не влијае на нечиј живот, и не знам што се возбудуваш толку поради нешто што е речиси исто толку природно како и хомосексуалноста.
Што има природно во педерството?
Па ако сакаш и по двете теории...
По еволуцијата, не џабе се стварани два пола
По креацизмот, створени се машко и женско, а и по религијата ..секс само за размножување. Е па дупење помеѓу двајца од ист пол е само некое изопачено терање кеф.
Хомосексуалноста е ментална болест, изопачување, ненормална и неприродна појава, како сакаш сфати ја.
Педофилија...ај до негде да ја оправдаме кога се работи за партнери со не многу голема разлика во години (пример 20 и 17 години) сепак полнолетството е работа на законски норми.
Ама партнери со над 10/15 години разлика (едниот е малолетен)е нешто друго. Тоа се вика подведување. Што е со случаите кога некој не може да се возбуди ако партнерот-ката му е постар од 12 години?

Сериозно сум разочаран од нивото на водење дискусија од одредени ликови.
Не сум видел волку исмејување на лугето кои го живеат православниот живот, не ја знам личната намера за тоа, но изгледа кога сте скриени зад никови кога никој не знае кои сте многу лесно се расфрлате со зборови.
Незнам какво ви е основното воспитување но никој на вас не ви НАМЕТНУВА ништо туку едноставно си го кажува својот пат што го избрал.
Знаете вакви расправии стварно не доликуваат и се надевам дека некогаш ќе го сватите тоа.

Гледам мојот аватар станал тема за зборење , а не и е местото тука и решив да го сменам ...

сега подобар е ?

Инаку за темата , два дена сите зборат за педери и педофили , но никој не одговара на поставените прашања , се избегнуват или мојот аватар беше толку интересен ?

Dobro be luge,tolku site bezboznici ste????Pa na kraj kraeva ako ne vi se zivej vas pobozen zivot,ne zivejte,nikoj ne ve tera so sila!!!Ama mislam deka nema potreba go ismejuvate nekoj sto saka da zivee pobozen zivot,ili sto saka da kazi kako treba,za da nekoj sto ne znae mozi da nauci kako treba!!
Pozz!!!

Тоа инаку се нарекува дебата и постои од многу од поодамна.
А воа е инаку ФОРУМ,инаку место за таканаречената дебата.Значи,сме на право место и на право време да го правиме она што го правиме-да дебатираме.Они веруваат,ние не-не значи дека ке се испоубиеме поради тоа,едноставно секој си го докажува својот став и она гледиште,кое што тој смета дека е точно.Не гледам нешто лошо во тоа.
Не мислам така.Ке останам и ке се изјаснувам кој начин на живот е прифатлив за мене,а кој не,се додека не навредувам лично некој со тоа,или додека не ме банираат.А мислам дека ако не навредувам,нема ни зошто да ме банираат.
Многу убав совет.Послушај го!!А мене воа МЕ ИНТЕРЕСИРА!!!
Па да.Валјда оти сме Балканци и си можеме.И така нема нешто попаметно да се прави во моментов.Да не треба случајно да му се оправдувам на некого за тоа?

Како прво, сега ќе се потрудам да запомнам да позајмам учебник по граѓанско од некое комшиче и убаво да се потсетам, а после и тебе да те потсетам што е тоа ДЕБАТА.
Но дотогаш, сепак сум сигурна во едно.
Дебата не е ситуација во која повеќе приврзаници на едно мислење му се навртуваат на еден приврзаник на друго мислење кој воопшто нив не ги навредил ниту се обидел да ги убедува дека неговото е вистинското, со само една цел: бесцелно ругање и понижување, деградација само бидејќи човекот не бил од "вашите". А свесен си шо е тоа? Знаеш. Чиста дискриминација.
И не, не те интересира христијанството на истиот начин на кој го интересира типацот шо ја отвори темата. Затоа реков да игнорираш нешто што не те интересира. Тебе те интересира исмејување на фанатичните христијани, што целосно го разбирам, исмејување на било каков фанатик е стфарно забавна стфар.

И за крајниот крај, па добро балканци, продолжете си така упм, продолжете да се однесувате како што цел живот јадете гом*а дека се однесувале другите поради кои сме пропаѓале и како заедница и како држава и како цел човечки род!!
...немам друг коментар.

Значи многу се нервирам кога зборите глупости. Прво како си давате за право да го исмејувате тој штој ја отворил темата и да викате дека текстот бил смешен. Не, вие сте смешни, кога се обидувате да не направите нас верниците будали. Текстот не е измислен, напротив, се води кон христијанските начела на убав, чист живот и близината со бога. И аманте више со таа педофилија во црквата, не е религијата крива за тоа што постојат такви луѓе. Тие се секаде. Има многу други манијаци и педофили што не се ниту свештеници ниту попови. Ако не сакате не верувајте, никој не ве принудува, оставете не нас верниците. Очигледно доаѓате на вакви теми да барате кавга. Да имаше такви луѓе како вас во мнозинство, којзнае каде ќе бевме сега. Религијата ја одржува традицијата и им дава надеж на луѓето, учи на добрина, почит, значи само добро може да произлезе од неа. За сето зло на светот, јас го обвинувам човекот со својата алчност и негрижа. Да ја почитуваа луѓето и правилно да ја применуваа христијанската вера, верувам дека светот би бил подобро место за живеење.

Tемава беше правила за побожен живот. Убава тема за разговор,а искрено не се надевав дека и оваа тема ќе ја расипете. Вие од оваа тема направивте друга спротивна тема која нема врска со религиска. Овие разговори за насран сексуален живот водете ги во љубов и секс. Само моја добронамерна препорака.

Дебата не е ситуација во која повеќе приврзаници на едно мислење му се навртуваат на еден приврзаник на друго мислење кој воопшто нив не ги навредил ниту се обидел да ги убедува дека неговото е вистинското,
Кажи им го тоа на повеќето претставници на дотичната религија,кои веќе подолго време ја прават БАШ истата работа која ја наведе,очигледно горди на нивните победи против "грешните кои ќе горат у пекол".
Чудно ми е,како не си го приметила тоа,а примети една единствена заебанција.Неможам да сватам.
Затоа реков да игнорираш нешто што не те интересира. Тебе те интересира исмејување на фанатичните христијани, што целосно го разбирам, исмејување на било каков фанатик е стфарно забавна стфар.
Да,тоа ми е нешто како професија.Не знам како пишуваш нешто,за кои и сама знаеш дека нема благе везе со реалност.
Го заклучи сето тоа,од два единствени постови во однос на религијата кои беа несериозни,и за кои:ЕВЕ СЕ ИЗВИНУВАМ.
При донесувањето на ваквиот заклучок,не успеа да ги забележиш(одново,воа ко навика нешо изгледа),десетиците останати,во кои не сум напишал ништо друго,освен мои мислења,факти и гледишта околу религијата.Многу ретко нешто лично против некој.Мислам,ако навредуев до толку,досеа ќе бев десет пати баниран и од под-форум и од цел ебен форум.
И за крајниот крај, па добро балканци, продолжете си така упм, продолжете да се однесувате како што цел живот јадете гом*а дека се однесувале другите поради кои сме пропаѓале и како заедница и како држава и како цел човечки род!!
...немам друг коментар.
Ни јас,anymore.

Кажи им го тоа на повеќето претставници на дотичната религија,кои веќе подолго време ја прават БАШ истата работа која ја наведе,очигледно горди на нивните победи против "грешните кои ќе горат у пекол".
Чудно ми е,како не си го приметила тоа,а примети една единствена заебанција.Неможам да сватам.
Да,тоа ми е нешто како професија.Не знам како пишуваш нешто,за кои и сама знаеш дека нема благе везе со реалност.
Го заклучи сето тоа,од два единствени постови во однос на религијата кои беа несериозни,и за кои:ЕВЕ СЕ ИЗВИНУВАМ.
При донесувањето на ваквиот заклучок,не успеа да ги забележиш(одново,воа ко навика нешо изгледа),десетиците останати,во кои не сум напишал ништо друго,освен мои мислења,факти и гледишта околу религијата.Многу ретко нешто лично против некој.Мислам,ако навредуев до толку,досеа ќе бев десет пати баниран и од под-форум и од цел ебен форум.
Ни јас,anymore.

Да, им го кажувам тоа на сите претставници на било каква религија, акт, политика шо ќе го направат истото.
Не кажав ништо ЛИЧНО ПРОТИВ ТЕБЕ, ако си помислил така еве ти и јавно извинување.
Кога сум рекла нешто против мислење во кое се изложени факти и нормални дискусии? Ги владееш ти таквите супер.
Тоа демек треба да ме спречи да те искоментирам у лоша конотација кога ќе направиш нешто шо ама ИЧ не ти се свиѓа кога го прават други?
Ако идиотското го прават други, не почнувај да го правиш и ти, можеш повеќе од тоа, тоа ми беше целата е*ана поента.

Се надевам сега муабетов ќе продолжи воден од вистинските луѓе шо ќе се погрижат за запазување на темата, ја стварно бегам оттука.

Тоа демек треба да ме спречи да те искоментирам у лоша конотација кога ќе направиш нешто шо ама ИЧ не ти се свиѓа кога го прават други?
Не.
Прави го тоа кога можеш,по можност почесто ако има потреба.
Само,не генерализирај у стил дека ја нонстоп праам така,кога тоа не е точно,тоа сакав да го кажам.Ништо повеќе.
И ја си одам од темава,така да-вистински луге шо ќе се погрижите за запазување на темата-ПОВЕЛЕТЕ...

Па ако сакаш и по двете теории...
По еволуцијата, не џабе се стварани два пола
По креацизмот, створени се машко и женско, а и по религијата ..секс само за размножување. Е па дупење помеѓу двајца од ист пол е само некое изопачено терање кеф.
Хомосексуалноста е ментална болест, изопачување, ненормална и неприродна појава, како сакаш сфати ја.

За нечија жал, а и за нечија среќа хомосексуалноста е природна и биолошки предодредена. Во повеќето случаи дали ќе бидеш gay или не е определено уште во мајчината утроба. Во дадениот момент или ќе добиеш доволна количина на тестостерон или нема.

(еволуција) Во природата имаш примери за хомосексуалност колку сакаш. И тоа кај многу животински видови.

(креационизам) Во црквите имаш примери и за хомосексуалност и за педофилија. Не за џабе папата мора да вика: ИЗВИНЕТЕ, ќе се потрудиме да не се повтори.

За нечија жал, а и за нечија среќа хомосексуалноста е природна и биолошки предодредена. Во повеќето случаи дали ќе бидеш gay или не е определено уште во мајчината утроба. Во дадениот момент или ќе добиеш доволна количина на тестостерон или нема.

(еволуција) Во природата имаш примери за хомосексуалност колку сакаш. И тоа кај многу животински видови.

(креационизам) Во црквите имаш примери и за хомосексуалност и за педофилија. Не за џабе папата мора да вика: ИЗВИНЕТЕ, ќе се потрудиме да не се повтори.

Ќе се потрудиме да не се повтори ... а не : нема да се повтори ...
Значи чекаме нова афера педофилство во црквата..

Од мојот цитат го испушти условниот дел на исказот:
Ако се држиме до твоето мото: one is free to do anything,as long as it harms nobody, тогаш

Темата беше ПРАВИЛА ЗА ПОБОЖЕН ЖИВОТ. Во дискусијата беше поставен софизмот: педофилството во католичката црква е доволна причина да се прогласат за лицемери сите приврзаници на христијанството. Мојата интервенција: “извади ја најпрвин гредата од своето око, па потоа барај ја раската во окото на брата си“. Токму оние кои морализираат против педофилијата, го пропагираат педерството како нешто нормално.

Тука би завршил за дигресијата. Кој ја разбрал поентата, разбрал; кој не разбрал, веројатно не сака да разбере - нема потреба ништо повеќе да се повторува.

Живеј и остави да живеат.

Но сепак симеон, параграфите се твој пријател. Пробај да ги користиш почесто.

Индиференција кон стагнација.
Царчиња сте бе.
Царчиња.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom