Вечни препуцавања кон останатите кои фураат филм различен од вашиот врз база на тоа дека сте најинтелигентните суштества на земјава, не се ништо подобри од крутоста на христијанските догми.
Тоа инаку се нарекува дебата и постои од многу од поодамна.
А воа е инаку ФОРУМ,инаку место за таканаречената дебата.Значи,сме на право место и на право време да го правиме она што го правиме-да дебатираме.Они веруваат,ние не-не значи дека ке се испоубиеме поради тоа,едноставно секој си го докажува својот став и она гледиште,кое што тој смета дека е точно.Не гледам нешто лошо во тоа.
Се изјаснивте дека овој начин на живот ви е неприфатлив, кажавте и зошто, и сега слободно гитла.
Не мислам така.Ке останам и ке се изјаснувам кој начин на живот е прифатлив за мене,а кој не,се додека не навредувам лично некој со тоа,или додека не ме банираат.А мислам дека ако не навредувам,нема ни зошто да ме банираат.
Тоа што не те интересира, ГО ИГНОРИРАШ.
Многу убав совет.Послушај го!!А мене воа МЕ ИНТЕРЕСИРА!!!
Но кога си глуп ментален балканец, продолжуваш да чешаш јаје и го тепаш бесконечното време шо ти останало на муабети кои не вредат, вечна слатка стагнација и интелект на стара слава.
Па да.Валјда оти сме Балканци и си можеме.И така нема нешто попаметно да се прави во моментов.Да не треба случајно да му се оправдувам на некого за тоа?
Сакал или не, со името што го одбираш, со сликата и со потписот, испраќаш некаква порака до сите што читаат. Ти на пример, Fabullous_178, со својот аватар ја промовираш хипи културата. Со една мала слика раскажуваш цела приказна за твојата животна филозофија. Љубовта и ненасилството од учењето на Исус Христос ти се основа врз која го градиш погледот на светот, но не целосна. За дополнение бараш целосна слобода. Се залагаш за слободно пушење тревки и шмркање прашаци од кои се менува состојбата на умот. Бараш целосна сексуална слобода, вклучително и за педерите. Согласно со твојата филозофија, го браниш правото на педерите да бидат попови, и обратно - го браниш правото на поповите да бидат педери.
Не промовирам ништо.
Си помислил ли некогаш,дека лугето ставаат некоја слика за аватар,чисто онака,оти им е интересна сликата?
Да,ја почитувам хипи културата и немам некаков проблем со тоа поповите да бидат педери,или педерите-попови.Ти имаш?Мислам,има ли врска сексуалната определба,со силината на вербата на еден човек?
ги правиш луѓето свесни за хипи идејата, и даваш публицитет на таа идеја.
Лугето се свесни за таа идеја,долго време пред воопшто да се родам јас,а што се однесува до публицитетот,не знам каков публицитет може да добие некоја идеја на анонимен човек,шо се регистрирал на некој форум.
согласно со животната филозофија што ја пропагира, не би требало да му пречи педофилството кај поповите, е на место.
Дај молимте поврзи ги поимите хомосексуалност и педофилија!!!
Имаат ли двете некаква врска помегу себе?
Хомосексуалците се обични луге,кои само имаат поинакво сексуално определување од нас.Одново,тоа што е различно,не значи дека не е нормално или дека е негативно.Нивната определба,на никаков начин не влијае на нечиј живот.
Од друга страна,педофилите се умоболни луге,кои имаат манијакална желба за секс со мали деца.Животот на детето,кое ке стане жртва на таа желба,ке биде неповратно уништен.Нивната определба,уништува туги животи.Тоа е за осуда.А за уште поголема осуда,е тоа што таква определба имаат луге кои се заколнале на највисок морал и придржување и тежнеење кон што е можно повисоки вредности на хуманост.Тоа ти е ебена трагедија.
Следователно,твојата анализа на еден човек,и тоа според сликата на неговиот аватар,за тоа што му пречи а што подржува,е шит и воопшто не е на место.
п.с ништо лично.