За Велигден пред/во црква?

• Креатор на темата Креатор на темата Acid
  • Време на започнување Време на започнување
Атеист станав, нема веќе одење во црква... Сеа ќе си уживам дома со чипс, зашто сите ќе бидат на црква, па ќе нема излагање :)

Атеист станав, нема веќе одење во црква... Сеа ќе си уживам дома со чипс, зашто сите ќе бидат на црква, па ќе нема излагање :)

на 15 години атеист си станал?:pop:

--- надополнето ---

за велигден во црква најнормално мал град мн луѓе голема црква...
ај сеа кога ќе ни ја направат црквата во младински ќе се буткаме таму доста беше во оваа.
е да ви кажам што прават друштва кај нас на велигден. зимаат ракија мезе јајца најнормално или кој има повеке во гаќи донира, одат по гробиштата седнувааат и се опиваат па баталуваат и празник и се:toe: е велес

Вака сега..како и секоја година така и оваа..се качувам до Св.Пантелејмон до горе(џган гужва е )..палиме свеќи..земаме уше по некоја..и одиме кај дедо на гроб(горе у то карпите)..бољи избор немаш веруј!..и нормално..ќе запалиме свеќа..јајца ќе скршиме па со оцетче и солца..по некое ракииче...за мене се е тоа нормално..ја бар незнам поинаку како да го сватам празников.. а да...и недај боже женска да имаш..и да ти рече оди купи ми памук..

пред црква заради моите али не влагам..им реков и на нив, инаку они си постат а ја си јадам мрсно пред нив :)

Ова као, треба 16 минимум да има за партиска книшка да му дадат, па да е официјално? :pos2:

Ма не бе..мислев у стил..сеуште сме мали и не сме виделе се воо животот..прерано е за такви одлуки..

Ма не бе..мислев у стил..сеуште сме мали и не сме виделе се воо животот..прерано е за такви одлуки..
Ти ако сакаш чекај и до 100та година - пак нема да го видиш господ.

Паганизам, тренд, мода, безвезе, "верници"...од утре пак по старо, фејк.

бев вчера вечер, а дали ќе одам и денеска не знам.
инаку многу се изнервирав кога видов 2-3 кози облечени во миничи и на метро високи штикли :nesvest: пред црква чоек.......

Не сум била досега... обично тоа што го прават сите ми е одбивно зошто многу од нив го прават само затоа што "сите" го прават. И затоа пред црква ќе има секакви луѓе, од бабетини што со денови се спремале за овој ден и што ќе се плачат за гужвата, до шмизли што дошле тука само за да бидат видени. Ама се покажало и дека сакам возења со автобуси и играње ора, како социјални собирања, па ваљда нема да ми падне круната ако отидам денес, без подлабоки причини, туку ради моментот огромна толпа седи мирно со свеќи во рацете и заеднички се восхитува на некоја духовна музика и размислува... можда и нема да има ваков момент али океј. Инаку мислам дека религијата е нешто многу поинтимно и нетрадиционално... сеа можда и сама себе се убедив да не идам :)

бев во црква, секогаш одам не пропуштам освен од оправдани причини.

иначе ај

images

на сите се најубаво во животот, само господ мир и трпение меѓу нас да дава, секако повеќе среќа и здравје.

бев вчера вечер, а дали ќе одам и денеска не знам.
инаку многу се изнервирав кога видов 2-3 кози облечени во миничи и на метро високи штикли :nesvest: пред црква чоек.......

А што да се каже за оние што се сликаат пред црвква :tapp: Ејјј отишле у црква и земале апаратот се шкрапаат за најверојатно сликите да ги закачат на ФБ и да се пофалат дека биле у црква :tapp:

А што да се каже за оние што се сликаат пред црвква :tapp: Ејјј отишле у црква и земале апаратот се шкрапаат за најверојатно сликите да ги закачат на ФБ и да се пофалат дека биле у црква :tapp:

А се декларирале ко Atheist :) Тоа е, помодарство ко што рече Рокенрола, битно вчера беше шемата да си пред Соборен.

Јас не бев пред црква, од проста причина што би било многу дволично од моја страна на секој му се претставувам како атеист, и сега пред црква да се крстам и јајца да лупам не иде. :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom