За Велигден пред/во црква?

• Креатор на темата Креатор на темата Acid
  • Време на започнување Време на започнување
за велигден во црква најнормално мал град мн луѓе голема црква...
ај сеа кога ќе ни ја направат црквата во младински ќе се буткаме таму доста беше во оваа.
е да ви кажам што прават друштва кај нас на велигден. зимаат ракија мезе јајца најнормално или кој има повеке во гаќи донира, одат по гробиштата седнувааат и се опиваат па баталуваат и празник и се:toe: е велес

Јас 3 години со ред не одам ни во црква, ниту пред неа.:toe:

Би отишол за да испоштувам некој ...ако ме викнал :toe:

инаку јас и црква ...вода и оган

Уште пола година има до Велигден :pos::pos::pos::pos::pos::pos:.
Инаку да секој Велигден сум во црква на минатиот Д. ме черпна нешто ама пошто бевме внатре во црква се воздржав од коментар, и му објаснив дека имам спремано одговор и кога ќе излеземе надвор ќе му го дадам, и кога излеговме следеше одговор :icon_lol:.

Секоја година стојам пред света петка, онака ради реда пошто се собираме цела населба и јадемееееееееееееееееееееее:pipi::pipi:

Порано одев, сега не.

Пред црква на Велигден обично гледам купишта морони облечени во сукњици, сакоа, џемперчиња со свеќа во рака како стојат иако немаат појма од христијанство, библија или било што поврзано со религии. Што е најстрашното после црква одат во сендвичари да се најадат ко свињи(да само со постот докажуваш дека си верник) или пак одат во кафиќи и дискотеки да се лижат и пијанчат. Велигден пројде let's get naked..

isus bil pratenik na alah i zatoa treba da se zbirame SITE plus dobro e zaso e multietnikumsko... jas ne se krsam so jajca :toe::smir::smir:

Па обично со другари,другарки,девојка зависи пред Соборна идеме.Внате тешко да се влезе затоа што знаме каква гужва има.

Одам ако имам со кого. Повеќе сум бил отколку што не сум бил, но не е правило.

Секако дека ќе одам во црква.. но не одам само на празници како некои што одат само на празници. Ако веќе одиш на празник можеш и на обичен ден да отидеш ништо нема да те кошта. :smir:

Надвор,ме мрзи да идам пред црква.

Се знае, пред црква...
Најмогу го сакам овој празник затоа што:

Инаку оваа година Велигден е многу порано, на 4ти април, едвај чекам да дојде тој ден :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom