Груевски:Шекеринска = 3139:591

• Креатор на темата Креатор на темата city
  • Време на започнување Време на започнување

city

Модератор - технократ!
Член од
1 март 2005
Мислења
2.780
Поени од реакции
277
Посетителите на Кирилица на анкетното прашање: На кој политичар најмногу му верувате, се постигнаа овие резултати:

Никола Груевски 3139

Бранко Црвенковски 877

Радмила Шекеринска 591

Али Ахмети 515

Мендух Тачи 187

Други 252

Дел од анкетираните преку писма ни ги соопштуваа своите причини зошто така зазеле став и скоро едногласно соопштуваа дека нивниот фаворит е најдобар, најпаметен, нај...

Оние пак кои се определија за графата - Други, објаснуваа дека посочените политичари се веќе истрошени и ни требаат нови лица
Што би требало да значи ова?

Дали по изборите ќе имаме Еднопартиски парламент?

Повторно парламент со слаба опозиција? Ако е така, кој ќе ја биде „ревизор„ на работењето на владата?

Дали оваа анкета треба да ги подразмисли малку СДСМовците во однос на нивното мислење за лидерот? Може ли Шекеринска со волкава мала подршка да ја води најголемата партија во опизиција?

А Бранко? Малку е чуден неговиот рејтинг? Дали последните неколку патриотски изјави им го заматија умот на Македонци?

Ајде малку анализа на анкетава.

Реално, и нема зошто некој би имал симпатии кон Шекеринска...Тешко дека народот ќе загриза на нејзината арогантност и воопшто тонот со кој ги изнесува своите ставови...СДС ќе пропаѓа се додека не дојде некој кој навистина ќе може да ја покаже таа партија во добро и вистинско светло...Напаѓаат се и секого, а не нудат никаква алтернатива...Епа господа, не е времето дојдено за политички препукувања и напади...на народот му е смачено од тоа. Народот сака резултати, и народот гледа резултати од Никола Груевски, затоа и има висок рејтинг, се додека СДС се тешат дека народот е слеп, и можат уште да го мотаат како што го мотаа и досега...контролирани медиуми, превртувања на изјави, лажно прокламирање и ефтини клеветења...

Се согласувам дека СДСМ моментално ја има најлошата постава(глуп е зборов,али јбг тој прв ми текна) до сега.
Под итно им треба рифреш,освежување,whatever.

Рада: Ај бе, да се мењаме со јајцата ?
Грујо: Сеа шо... пак ли че стааш амандмани или че се кршиме?

Честити Велигденски празници

Би идел на други... или евентуално комбинација од арни луѓе што ги бива од било која партија, без разлика од која националност или религија се, ама да се за Македонија. Ама изгледа курац такво нешто.

ubavo e kazano pogore :
so arogantniot stav na sds nema da imame "silna" opozicija , tuku plackovci i kodosi ... vo liceto na jani i kompanija .
kole raboti : gi sogleduva problemite i se faka za rabota , mn e prosto !
pozZ

City, шо правиме сеа кога нема да има опозиција во парламентот, море нема да има ни албански партии, или уште попаметно, ај ние да го пуштиме грујчета во Америка, па ни да го исклонираат таму едно 120 пати, и ете ти идеален парламент, и плус сите ќе си бидеме среќни, а ова комуњаиве шо лаат по телевизија и по форуми, тоа е ситна боранија, со нив лесно ќе се справиме. Шоќенисе партии во парламент, ќе си го имаме Грујче, и така и така нели он е најпаметниот во оваа државава, а плус е и најголем патриот. Ете пример со тендерот пред десет дена што им го даде на Грците, околу 70 000 000 евра и тоа за инат, само 14 дена после ветото шо ни го ставија. И сеа нека цркнат тоа проклетиве грчишта, не знаат они со кој си имаат работа. Абе они не може да не мразат толку колку што ние можеме да ги сакаме бе еееј, ама они уште не се свесни за тоа. И сеа комуњариве ги глеам на пресови демек грујо не бил патриот. Шо се разбират они од висока политика? Штом Грујче така решил, сигурно е во право, јас верувам во него, башка тука ни се буни една ситна фирмичка со 200/300 вработени, демек они биле 11 000 000 евра поевтини + дека биле Македонска фирма, али и они се сигурно од комуњарската банда па сеа пред избори сакаат да ни го оцрнат нашето златно премиерче. Шо сакат нека зборат они, ќе им дојде крајот и на нив, после избори сигурно ќе бегаат по Србија и Црна Гора, ама у Бугарија нема да можат, таму се знае само кој може да бега. Напред Грујо патриоту, цар си, нека цркнат комуњарите!!

Боли реалноста... немоќта да се исперат мозоци.

Ако некој разбира што значи КОМУНИЗАМ нека ни објасни на сите како тоа КОМУНИСТА да има неколку милиони евра на сметка?

Боли реалноста... немоќта да се исперат мозоци.

Ако некој разбира што значи КОМУНИЗАМ нека ни објасни на сите како тоа КОМУНИСТА да има неколку милиони евра на сметка?

Мислеше на Миле Јанакиески?

Шеќеринска на пола народ им е одвратна

Шеќеринска на пола народ им е одвратна

togas toa e nivni problem , lider na opozicija opstruira parlament , si postavi potrckovci koi izleguvaat na tv i jadat i samo jadat ...

logicno e deka se za grev , logicno deka nemaaat "kadar" sto ke mu potpre na timot na kole .

pozZ

togas toa e nivni problem , lider na opozicija opstruira parlament , si postavi potrckovci koi izleguvaat na tv i jadat i samo jadat ...

logicno e deka se za grev , logicno deka nemaaat "kadar" sto ke mu potpre na timot na kole .

pozZ

Остај,од премногу силен “кадар“ дојдовме до предвремени избори,сега ако се засилат уште повеќе ќе имаме секој месец по едни избори.!:jaj:

Што би требало да значи ова?

Дали по изборите ќе имаме Еднопартиски парламент?

Повторно парламент со слаба опозиција? Ако е така, кој ќе ја биде „ревизор„ на работењето на владата?

Дали оваа анкета треба да ги подразмисли малку СДСМовците во однос на нивното мислење за лидерот? Може ли Шекеринска со волкава мала подршка да ја води најголемата партија во опизиција?

А Бранко? Малку е чуден неговиот рејтинг? Дали последните неколку патриотски изјави им го заматија умот на Македонци?

Темава ја сватив иронично, затоа и претхдниот коментар ми беше во таа насока. За реалноста и релевантноста на анкетета на " kirilica.com.mk" пишував пред некој ден, али пошто сега е зададена како тема, набрзинка ќе се повторам. Значи кратко. Анкетата е наместена, а како доказ на тоа барав 5 доброволци да докажам како последниот во тој момент, Тачи, за 30 минути од 135 гласа може да дојде до 1500 гласа. Барем 80% од посетителите на овој форум знаат како може да се манипулира со интернет анкетите, и после Братот ќе ми пишува тука за реалност и за перење мозок:uvo:.

Искрено, досадни станавте со овие анкетите, бројките. Аман, знајме дека Гвујо ќе тепа, не мора насекое да го потенцирате то.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom