Груевски:Шекеринска = 3139:591

• Креатор на темата Креатор на темата city
  • Време на започнување Време на започнување
Ако некој разбира што значи КОМУНИЗАМ нека ни објасни на сите како тоа КОМУНИСТА да има неколку милиони евра на сметка?

Ако некој не разбира што значи КОМУНИЗАМ, нека се сврти наназад 18 до 20 месеци, и ќе му стане јасно.

Искрено, досадни станавте со овие анкетите, бројките. Аман, знајме дека Гвујо ќе тепа, не мора насекое да го потенцирате то.

И Тајсон мислеше дека ќе тепа со Холифилд,дури го касна и за уво,ама на крај го прими писмото.:toe:

И Тајсон мислеше дека ќе тепа со Холифилд,дури го касна и за уво,ама на крај го прими писмото.:toe:

:icon_lol: :icon_lol:
Го знајме и тој факт ама.. Стварно, не се досадни? :)

И насекое: „Да, да, Шекеринска е глупава, одвратна, а наспроти неа Грујо е херој“

Бла, бла, бла.

И насекое: „Да, да, Шекеринска е глупава, одвратна, а наспроти неа Грујо е херој“

Бла, бла, бла.

И? Што сега?

Па, ваљда да се коментира на веќе постоечките теми (ги има милион), а не да се отварат теми за безвезе.

Бла, бла, бла.

Фактите говорат дека фактот спомнат во темата и не е факт, него Tамарче, батали тоа. Остави ги луѓето нека се радуваат на нивните "факти" , али као што гледам ќе биде онаа "на радоста и немаше крај, но радоста кратко траеше".

Dobro be lugje stvarno li pagate na populizam ??? na evtin lokalpatriotizam? dve reklami 5-6 apsenja i .....odma za gvujo. A Gvujo si gi krie neuspesite vesto

Кои неуспеси?

Тоа ли што даде пари за археолошки истражувања првпат во Македонија од таков обем?

Тоа ли што креираше агенција за атрански инвестиции? За да се убедуваат странциве и да им се даваат поволности за да дојдат тука?! А ако милсиш дека отварање фабрика од таков тип е лесна и брза работа, очигледно се лажеш.

Лошо ли е да се изградат цркви и театри?

Тоа ли што приходите од царина се зголемени за ПАЗИ-40%?

....................

Saso toa e isto kao decata da ti umiraat za jadenje a ti da gi nosis vo kino ili da pravis vikendi4ka. TAka pravi i Gvujo gradi teatri kina a lugeto gladuvaat, Ne uspea da ne protne vo Nato, Investiciite se minimalno nivo..... mu ostanuvaat samo apsenjata a kako so gledam edinstveno samo protiv negoviot kiril todoroski ima cvrsti dokazi

Не викам дека се е сјајно! Далеку од тоа. Али што можеш ти да очекуваш од една година работа, после толку години апашлци.

Па нашава држава ја уништија оние кои искрадоа цирка 10 милијарди евра. Сите ги знаеме отприлика кои се истите.

А тоа дека рипаат цениве тоа е светски тренд и највеќе ме нервира кога некој од СДС ќе почне да јаде го*на за истото. Прочачкај на малку и ќе видиш колку беше нафтата и све друго пред година дена, а колку е сега. За неколку години светската популација рипна за 700 милиони. Плус сушава, и све друго...ќе биде дури и полошо ако и оваа година е сушна. Така да оваа светска рецесија би ја поднеле само финансиски јаките држави од типот на САД,Германија,Јапонија....

А ако мислиш дека стабилизирање, на државата е сипи напи се, се лажеш. Погледни само на Путин му беа потребни 8 години јака работа да една таква јака држава како Русија поново ја врати како светски глобален играч. Од една пропадната Русија во 99-та, сега е респектибилен светски играч. А не заборави дека само декада пред тоа во 89-та истата Русија беше еден од двата светски фактори. Значи по 10 години пљачка една таква јака држава отиде во пропаст. Сега е веќе друга ситуација.

И дајте малку аргументи...про и контра. Доста веќе со паушални оцени и слогани. Дај малку да се укључи мозок.

А не од типот на СДС кои само јадат бурек и никако не кажуваат што да се прави. Тие само зборат ова е лошо, она е лошо, а никако не кажуваат конкретни предлози за надминување на тие неповолни ситуации за целиот народ.

Не ми е јасно како само ја споредуваш Македонија со Русија?? Зарем можес да најдеш заеднички точки МКД И РУС?? Немој ти се молам. Друга работа никој не ги спомна сушите, нафтата, и др природни катастрофи, макар и за тоа ако гледаше имаше изјави од експерти кои кажаа дека можеше да се спречи ова покачување на цените. Тоа се вика планирање за во иднина ако сакаш да правиме за тоа муабет. Друга работа за кои ли ми зборуваш инвестиции?? наброј ми мене неколку инвестиции па после ке дискутираме што како, единствено е ок што малку воведе ред на наплатните рампи и царината се друго.....

Во никој случај неможе Русија да се спореди со Македонија. Меѓутоа во контекст на еднодецениска пљачка и отимачина кај нив, кога беа сурнисани како нас, после на Путин му требаа исто толку години од една од двете светски сили, поново да ја врати како светски играч. Во тој контекст ја спомнав Русија...

Еве само едни информации. Нафтата од 2002 беше мислам 20 долари, сега е 120. Цената на оризот во последните 12 месеци е зголемена за 200%...и многу други артикли кои влијаат на цената на храната.

Меѓутоа никој не е сјајен...и навистина треба да се дискутира со аргуманти и да се биде реален.

И по мене една мана од оваа влада е зашто никако не ангажираме американска ПР-агенција како Рудер-Фин, кој би ја промовирала нашата вистина. Повеќе работа би завршиле тие отколку нашите ,,дипломати,,. А воедно и поевтино би коштале.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom