За мажите: Дали сте плеснале (удриле) девојка?

Bratot

Стоик и Машкртник!
Член од
27 јануари 2007
Мислења
17.089
Поени од реакции
4.499
Пошо ми ја прескокна претходната реплика упатена на тебе, пак ќе се обидам...Дали ако девојка се жали, кенка, бара од тебе ствари, хистериша, и тоа у тајминг кога ти си накурчен и плус си меѓу друштво, или па дознаваш дека те изварала и сл., го прави оправдан шамарот кој ќе и го врзеш?

Мислев дека немора на секоја посебно да и одговарам, јас си признав дека сум удрил еднаш и тоа е тоа.
Не се чувствувам ниту виновен, ниту алфа мажјак. Беше нормална реакција на целата ситуација, со оглед дека никој од овде не би присутен заедно со мене, неможе да ме убедувате спротивно.
Со цел да не ме восприемате како тиранин, се обидов делумно да објаснам.

И како сега дојдовме до моментот дека сигурно ќе ја удрам?

За да ти докажам нешто со одговорот треба да објавам дел мојот приватен живот, за кој дел и знаеш самата сме збореле нели, па да биде прифатено како вистина дека сум изреагирал сосем нормално, ниту сум удрил ниту ми се јавил таков нагон.
Не сакам сега околу мене да се врти муабетот па да треба секому поединечно да се објаснува или правдам.

Ти реков, многу е битно каква е ситуацијата, доколку ме извадиш од рамнотежа, ми се нафрлиш физички и вербално, немој да одиш на картата дека ќе ти го дозволам тоа бидејќи си женско.

А од навика не тепам жени, нит мажи :) можете безбедно да седите покрај мене јбт муабетот.

И да поентирам на крај, со дециден одговор на твоето прашање, не, не го оправдува шамарот, под претпоставка дека се случил.

Сега размисли дали би ме удрила прва, и зашто би си дозволила како девојка, дама :), да кренеш рака на физички посилен маж.

Член од
27 ноември 2007
Мислења
619
Поени од реакции
45
Не би удрил девојка ради било каов проблем да излезе меѓу нас. Воопшто јас идам да тепам некој во крајна нужда, а камоли да се пуштам на некоја да ја затепам.
Нормално коа бев мал се иам затепано со братучетка ми, али тоа е коа чоколадото од баба ми малку беше за двајца.Ова зборам возраст 4 или 5 години.

ada

Модератор! ок?
Член од
21 август 2006
Мислења
5.706
Поени од реакции
566
Мислев дека немора на секоја посебно да и одговарам, јас си признав дека сум удрил еднаш и тоа е тоа.
Не се чувствувам ниту виновен, ниту алфа мажјак. Беше нормална реакција на целата ситуација, со оглед дека никој од овде не би присутен заедно со мене, неможе да ме убедувате спротивно.
Со цел да не ме восприемате како тиранин, се обидов делумно да објаснам.

И како сега дојдовме до моментот дека сигурно ќе ја удрам?

За да ти докажам нешто со одговорот треба да објавам дел мојот приватен живот, за кој дел и знаеш самата сме збореле нели, па да биде прифатено како вистина дека сум изреагирал сосем нормално, ниту сум удрил ниту ми се јавил таков нагон.
Не сакам сега околу мене да се врти муабетот па да треба секому поединечно да се објаснува или правдам.

Ти реков, многу е битно каква е ситуацијата, доколку ме извадиш од рамнотежа, ми се нафрлиш физички и вербално, немој да одиш на картата дека ќе ти го дозволам тоа бидејќи си женско.

А од навика не тепам жени, нит мажи :) можете безбедно да седите покрај мене јбт муабетот.

И да поентирам на крај, со дециден одговор на твоето прашање, не, не го оправдува шамарот, под претпоставка дека се случил.

Сега размисли дали би ме удрила прва, и зашто би си дозволила како девојка, дама :), да кренеш рака на физички посилен маж.
Кога ја ти пишувам ИМА да одговориш :icon_lol:
Брат, ти ептен лична ја напраи работава, а и ја погрешно изглеа те протолкував (пошо од претходните постови разбрав дека оправдуваш шамари као воспитна мерка и средство за смирување на хистерични цури).

Значи, те удри ли некоја, има да ја млатнеш со сето право. И тука е многу курвински да се вади женско на карата нежна сум и немоќна.
Удриш, ќе те удрат. Така иде тоа.

Али ја зборев за ситуации у кои женското не крева рака, туку евентуално имате вербална расправија или на друг начин те нервира па и заврзеш шамар...Е тука нема оправдување ни смисол. А, на темава се обидуваа да го оправдаат тоа.
Нема рационализација. Удираш само за да понижиш и да се осетиш посилен. Тоа е единствениот мотив.
Заслуги, причини, дејства и зборови од нејзина страна...све е тоа бла,бла лажење и ирелевантно.
Фактот е само дека си посилен, си ја осетил таа надмоќ и си ја злоупотребил.
Но, сите го правиме тоа, така да нема што особено да се суди.

Bratot

Стоик и Машкртник!
Член од
27 јануари 2007
Мислења
17.089
Поени од реакции
4.499
Али ја зборев за ситуации у кои женското не крева рака, туку евентуално имате вербална расправија или на друг начин те нервира па и заврзеш шамар...Е тука нема оправдување ни смисол. А, на темава се обидуваа да го оправдаат тоа.
Нема рационализација. Удираш само за да понижиш и да се осетиш посилен. Тоа е единствениот мотив.
Заслуги, причини, дејства и зборови од нејзина страна...све е тоа бла,бла лажење и ирелевантно.
Фактот е само дека си посилен, си ја осетил таа надмоќ и си ја злоупотребил.
Но, сите го правиме тоа, така да нема што особено да се суди.

Мислам дека сепак гневот ја одигрува таа одлучувачка одлука да кренеш рака на некој, без разлика на полот.

Но, да, се сложувам дека постојат луѓе кои од немоќ се обидуваат да прејдат на физичка надмоќ.
Посебно ме вадат од такт пијани мажи.

Затоа Ада, земи тренирај некоја боречка вештина за да можеш да се надополнуваш со интелектуалната надмоќ и да доминирааш со светот :icon_lol:

плес: плес:

Член од
6 април 2007
Мислења
375
Поени од реакции
11
Еднаквост-шмеднаквост. Лицемерно е на таа еднаквост да се вадите. Добро знаете дека еднаквоста меѓу мажите и жените нема никаква врска со докажување на физичка сила, туку на далеку поинтелектуални нивоа, ама интересно е што вака лешперски го користите нашиот стремеж против нас. :)

Мене друго ми фати око. „Деспоти во врската“. Побогу. :nesvest: Да не си бараш девојка у карате клуб или у "We hate men" social групи? :icon_lol:

Треба да си доволно умен да знаеш да си најдеш асално девојче кое ни во најблага форма на зборот не би изигравало деспот во врската. Истото тоа паметно девојче не би се обидело да прави сцени за да те понижи со шамар у сред диско, туку ќе чека дур стигнете дома за да те напраи подоле од гоВно (со зборови, секако) и да те казни со „Не можам денес, имам главоболка“.
А во случај предоцна да си дознал каков деспот била она, секогаш постои попаметно решение отколку да ја истепаш: раскини и, бе. Имаш критериуми некои ваљда, а ако тие се косат со нејзините постапки, ќе и раскинеш и готово, нема шо да ја шамараш.

А во однос на тоа „акција-реакција“, односно да ја удриш за возврат, океј, се сложувам дека ако му врзам шамар на машко треба и те како да очекувам еден за возврат. Ама од друга страна, ја пошто не спаѓам у тие твоите деспоти, никогаш не би удрила маж, зошто сум поцивилизирана од тоа.:smir:

Се надевам мојава погорна реплика беше со доволно низок тон кажана, за у случај да не ми најдеш адреса, па да ти се упали фитиљот. :icon_lol:

Не е ова суд за тебе некој да те оправдува или осудува. Не е ко да ќе те тужиме, ама дека си постапил дебилно, си постапил.
Чупе не се мава. Поинаку треба еј. Да ве учам сега??? Инаку да ме удри женско на твое интелектуално ниво само ќе ме запали појќе.:back:

slobbo

LoneRyder
Член од
16 ноември 2008
Мислења
1.686
Поени од реакции
583
Аман бре шо мажи сте ако туку така шлапате жени туку така :pos2:
Ко што се сеќавам не сум удрил до сега некоја жена(освен сестра ми по некоја дисциплинарна шо да и праам кога е помала а не слуша, ама тоа беше одамна :)), а не ни планирам да го сторам тоа освен во самоодбрана :), јбг мил ми е животот :icon_lol:

D

Daftie

Гостин
Тоа "плеснале" во насловот на темата ради сеир седи?
Само "удриле" would do it.

D

drle

Гостин
Тепањето е последната мерка што би ја превзел и тоа доколку се работи за машко, додека за женско не иди во предвид. За женско само зборот е доволен и да ја направиш да се чувствува најневредното (шо би се рекло подолу од лајно) суштество на светот.

N

n/a

Гостин
Да.
Со тоа што тоа ти е глупост само по себе...
затоа што може да те извади од такт и да удриш само некоја која што ти значи.
А тоа значи дека откога адреналинот и хормоните ќе ти се смират...
тебе ќе ти биде криво и ќе те боли поише него ли неа.
:toe:
Срање.

Мада мора да признаам дека има пички што си го тражат со борина.

AtoM-AnT

Dexter
Член од
3 септември 2008
Мислења
4.530
Поени од реакции
583
Само по заслуга можам да удрам девојка и тоа со добра причина, така не! :nenene:
По газето може да ја плеснам само од љубов :back:

GoD.HateUSaLL

Фар акрос д диштанс
Член од
30 март 2008
Мислења
8.339
Поени од реакции
8.238
Немам удрено, али би удрил.
Искрено.
Се поставувам така, да не доаѓам во положба никогаш да удрам цура..
Али, слушајќи примери на пријатели, што им на правиле цури, и колку биле убитачно дрски, знам, дека на мене тоа да ми се деси, сигурно пи фркнал шамар..
Не онаков без опомена..онаков, убав, со опомена, и со молба да не се деси, просто, си ја чекаш да те замоли да ја плеснеш...

Шо, наравно, не значи дека оправдувам насилство, тепање, и тако даље...
Еден шамар сметам дека дава на знаење кој е кој у причата...

Kajgana Shop

На врв Bottom