За мажите: Дали сте плеснале (удриле) девојка?

B. Boop

Princ: Најозбилна...
Член од
19 мај 2006
Мислења
1.302
Поени од реакции
263
Ако жена крене рака како начин на разбирање, тогаш не гледам зошто не би била "разбрана" на истиот начин. Кога некој се залага за еднаквост треба да ја добие на секое ниво.

Јован

дежурен сеирџија
Член од
16 октомври 2005
Мислења
4.892
Поени од реакции
265
досега не...
за отсега не знам...
али се надевам нема да има потреба :pipi:

ada

Модератор! ок?
Член од
21 август 2006
Мислења
5.706
Поени од реакции
566
Ако жена крене рака како начин на разбирање, тогаш не гледам зошто не би била "разбрана" на истиот начин. Кога некој се залага за еднаквост треба да ја добие на секое ниво.
Тоа е веќе друга приказна и е ствар на акција-реакција.
Си сакал демонстрација на сила, еве демонстрација на сила in your face.

Али тепање некој кој не те удира и кој во физички поглед е инфериорен...Тоа е само садизам и насилие.

B. Boop

Princ: Најозбилна...
Член од
19 мај 2006
Мислења
1.302
Поени од реакции
263
Тоа е веќе друга приказна и е ствар на акција-реакција.
Си сакал демонстрација на сила, еве демонстрација на сила in your face.

Али тепање некој кој не те удира и кој во физички поглед е инфериорен...Тоа е само садизам и насилие.
Се слагам, Ада. Муабетот ми беше во насока дека не можеш некого да обвиниш дека те удрил и дека е насилство само затоа што си жена. Ако веќе си кренала рака, ако провоцираш, не можеш да очекуваш дека ќе бидеш толерирана врз основа на тоа што си физички послаба.

А она другото удирање или неосновано насилство со примена на сила, без претходен мотив од другата страна е страшно и не би коментирала.

ada

Модератор! ок?
Член од
21 август 2006
Мислења
5.706
Поени од реакции
566
Што му фали на садизмот? м? Не те пали тоа?
Ме пали бе.
Али садизам у секс, садизам кој е као предига и остали суптилни варијанти на садизам.

А, садизам од стилот " денес сум накурчен од работа, а ти тука ми пискаш, па затoa ќе ти пукнам аркада" ми е као turn off, пошо ме плаши.

А, за фалење, нишо не му фали. Освен тоа што, ако се подзанесеш у садизам, може и у затвор да завршиш. Тоа му е као down side.

BliND

Raptus regaliter...
Член од
16 јануари 2006
Мислења
3.963
Поени од реакции
361
Нити сум удрил девојка нити планирам ..
Повеќето девојки се физички инфериорни во однос на машката физичка сила , и поради тоа би било нели нехумано да ја превртам од кревет/стол или на што и да седи .

А она доколку ме мавне нема да реагирам со тоа што ќе и возвратам бидејќи лично немам душа да влепам шамар на девојка , туку ќе изреагирам цинично , иронично , саркастично итн. само за да ја донервирам кога веќе се осмелила да употреби „физичка сила“ на мене :)

Луси

extreme
Член од
17 септември 2008
Мислења
6.844
Поени од реакции
20.343
Се рачуна у школо што сме се тепале?
Ама како крвнички аууу, коа ќе ми текне колку пати сум си идела дома со модрици, ради со се тепав со машки, ама се закачаа бе, и ја не попуштав, боксови, клоци, колена, фрчеа на обете страни, страшно беше.. ама немаше попуштање.

Bratot

Стоик и Машкртник!
Член од
27 јануари 2007
Мислења
17.089
Поени од реакции
4.499
Ме пали бе.
Али садизам у секс, садизам кој е као предига и остали суптилни варијанти на садизам.

А, садизам од стилот " денес сум накурчен од работа, а ти тука ми пискаш, па затoa ќе ти пукнам аркада" ми е као turn off, пошо ме плаши.

А, за фалење, нишо не му фали. Освен тоа што, ако се подзанесеш у садизам, може и у затвор да завршиш. Тоа му е као down side.

Ок, не ја чепкаме аркадата во никој случај.

А дали плескањето по газ, во случај да се вратам накурчен од работа, ќе го земеш за садизам и насиље кон инфериорното газе?

PSYtisfaction

Царевата ќерка
Член од
30 јуни 2006
Мислења
3.922
Поени од реакции
527
Треба да знаете дека не секој ќе ви дозволи предност поради полот,а се стремиме нели кон еднаквост, да се однесувате како деспоти во врската.
Еднаквост-шмеднаквост. Лицемерно е на таа еднаквост да се вадите. Добро знаете дека еднаквоста меѓу мажите и жените нема никаква врска со докажување на физичка сила, туку на далеку поинтелектуални нивоа, ама интересно е што вака лешперски го користите нашиот стремеж против нас. :)

Мене друго ми фати око. „Деспоти во врската“. Побогу. :nesvest: Да не си бараш девојка у карате клуб или у "We hate men" social групи? :icon_lol:

Треба да си доволно умен да знаеш да си најдеш асално девојче кое ни во најблага форма на зборот не би изигравало деспот во врската. Истото тоа паметно девојче не би се обидело да прави сцени за да те понижи со шамар у сред диско, туку ќе чека дур стигнете дома за да те напраи подоле од гоВно (со зборови, секако) и да те казни со „Не можам денес, имам главоболка“.
А во случај предоцна да си дознал каков деспот била она, секогаш постои попаметно решение отколку да ја истепаш: раскини и, бе. Имаш критериуми некои ваљда, а ако тие се косат со нејзините постапки, ќе и раскинеш и готово, нема шо да ја шамараш.

А во однос на тоа „акција-реакција“, односно да ја удриш за возврат, океј, се сложувам дека ако му врзам шамар на машко треба и те како да очекувам еден за возврат. Ама од друга страна, ја пошто не спаѓам у тие твоите деспоти, никогаш не би удрила маж, зошто сум поцивилизирана од тоа.:smir:
А јас си имам една маана, не поднесувам повисок тон и дерење, мнооогу сум лагоден и мирен, но имам краток фитиљ што би се рекло.
Се надевам мојава погорна реплика беше со доволно низок тон кажана, за у случај да не ми најдеш адреса, па да ти се упали фитиљот. :icon_lol:
па баш сакам да знам дали некој ме оправдува или ме осудува:helou:
Не е ова суд за тебе некој да те оправдува или осудува. Не е ко да ќе те тужиме, ама дека си постапил дебилно, си постапил.

ada

Модератор! ок?
Член од
21 август 2006
Мислења
5.706
Поени од реакции
566
Ок, не ја чепкаме аркадата во никој случај.

А дали плескањето по газ, во случај да се вратам накурчен од работа, ќе го земеш за садизам и насиље кон инфериорното газе?
Све шо е грубо и што ги прави двајцата sexualy aroused е ок ствар.
Али кога двајцата ги возбудва (тоа е битниот момент).
Затоа парови се врзуваат, камшикуваат и сл. и тоа е role playing, а кога само еден си ги исполнува сексуалните желби, додека другиот искрено го моли да прекине, е силување казниво со закон.

Види неам проблем, односно лажна одбивност кон малтретирање и сл. Секој малтретира некого на ваков или онаков начин.

Муабетот ми е, да не се залажува некој дека има оправдание реално за тоа што удрил/истепал некој. Особено не ако особата е физички инфериорна.
Пошо низ постовите глеам особи кои као го рационализраат фактот дека удриле женско. Демек да ја удрив, али и она беше крива, си заслужи, за нејзино добро, бла, бла...и слични други нереални себе-оправдувања.
Вистината е дека нема оправдување и дека само си покажал насилна надмоќ. Не си направил ништо добро, не си променил ништо, само си сакал, ради твоето его, да покажеш дека си посилен/помоќен и да понижиш друг за да ти се издигнеш. Толку.
И од тоа си извлекол задоволство, односно твоето его ти рекло, браво машко, уште си alpha.

Али хеј, луѓето у глобала се склони на малтретирање послаби од себе. Јас не можам да истепам некој, ама можам да се изживувам вербално и психички врз луѓе кои се поемотивни, поглупи или понаивни од мене. И го правам тоа кога ми се може, само затоа што ми се може. Во првите моменти и се возгордевам, и убаво ми е, ама не се лажам дека имам причина или оправдание за својот чин.
Исто како што не се залажувам дека ќутеците кои ги имам изедено (а, да ме тепале...не баш дечковци, али иам изедено поштени млатења од други) биле затоа што ја сум заслужила. Никој не заслужува удар и било какво малтретирање.

Среќа, тука е законот кој пресекува и кажува, доста со садистичко уживање, сега е payback time.

Bratot

Стоик и Машкртник!
Член од
27 јануари 2007
Мислења
17.089
Поени од реакции
4.499
Еднаквост-шмеднаквост. Лицемерно е на таа еднаквост да се вадите. Добро знаете дека еднаквоста меѓу мажите и жените нема никаква врска со докажување на физичка сила, туку на далеку поинтелектуални нивоа, ама интересно е што вака лешперски го користите нашиот стремеж против нас. :)

Мене друго ми фати око. „Деспоти во врската“. Побогу. :nesvest: Да не си бараш девојка у карате клуб или у "We hate men" social групи? :icon_lol:

Треба да си доволно умен да знаеш да си најдеш асално девојче кое ни во најблага форма на зборот не би изигравало деспот во врската. Истото тоа паметно девојче не би се обидело да прави сцени за да те понижи со шамар у сред диско, туку ќе чека дур стигнете дома за да те напраи подоле од гоВно (со зборови, секако) и да те казни со „Не можам денес, имам главоболка“.
А во случај предоцна да си дознал каков деспот била она, секогаш постои попаметно решение отколку да ја истепаш: раскини и, бе. Имаш критериуми некои ваљда, а ако тие се косат со нејзините постапки, ќе и раскинеш и готово, нема шо да ја шамараш.

А во однос на тоа „акција-реакција“, односно да ја удриш за возврат, океј, се сложувам дека ако му врзам шамар на машко треба и те како да очекувам еден за возврат. Ама од друга страна, ја пошто не спаѓам у тие твоите деспоти, никогаш не би удрила маж, зошто сум поцивилизирана од тоа.:smir:

Се надевам мојава погорна реплика беше со доволно низок тон кажана, за у случај да не ми најдеш адреса, па да ти се упали фитиљот. :icon_lol:

.
Неее, Псаајјј :) Лицемерно и патетично е да се повикувате на еднаквост,а притоа да го толкувате двозначно и да злоупотребувате ситуација како што вам ви одговара.

И лошо го протолкува “деспоти во врска“, бидејќи си имате вие начини преку кои скоро секогаш стремите кон контрола во врската, суптилно на женски индиректен начин.
И твојот пример, го потврдува тоа.

Без да се впуштам во генерализирање, но карактеристика ви е сето ова, кај некои поизразена кај некои не, но воглавном кај сите присутна.
А како ја манифестирате може да зависи од ситуацијата, доколку би се нашла во таква екстремна ситуација на расправија, како што јас опишав, неможеш да испланираш како би изреагирала во зависност од конфликтот.
Да не се разбереме погрешно, ама немав на ум за најобична ситница и префрлување да ја шамарам или кревам на клоци. Да не преувеличуваме. :smir:

Па..и без адреса можам да те најдам кхм, али за тебе би важел мојот последен коментар кон Ада :icon_lol:

ada

Модератор! ок?
Член од
21 август 2006
Мислења
5.706
Поени од реакции
566
Неее, Псаајјј :) Лицемерно и патетично е да се повикувате на еднаквост,а притоа да го толкувате двозначно и да злоупотребувате ситуација како што вам ви одговара.

И лошо го протолкува “деспоти во врска“, бидејќи си имате вие начини преку кои скоро секогаш стремите кон контрола во врската, суптилно на женски индиректен начин.
И твојот пример, го потврдува тоа.

Без да се впуштам во генерализирање, но карактеристика ви е сето ова, кај некои поизразена кај некои не, но воглавном кај сите присутна.
А како ја манифестирате може да зависи од ситуацијата, доколку би се нашла во таква екстремна ситуација на расправија, како што јас опишав, неможеш да испланираш како би изреагирала во зависност од конфликтот.
Да не се разбереме погрешно, ама немав на ум за најобична ситница и префрлување да ја шамарам или кревам на клоци. Да не преувеличуваме. :smir:

Па..и без адреса можам да те најдам кхм, али за тебе би важел мојот последен коментар кон Ада :icon_lol:
Пошо ми ја прескокна претходната реплика упатена на тебе, пак ќе се обидам...Дали ако девојка се жали, кенка, бара од тебе ствари, хистериша, и тоа у тајминг кога ти си накурчен и плус си меѓу друштво, или па дознаваш дека те изварала и сл., го прави оправдан шамарот кој ќе и го врзеш?

leila

.o0
Член од
10 октомври 2008
Мислења
862
Поени од реакции
46
Ako sakas da povredis nekoj, togas udri so zborovi, tie se poteski od shamarot ...

Kajgana Shop

На врв Bottom