Кој е вашиот омилен лик од „Господар на прстените“?

Björn

Does Your Mother Know?
Член од
14 август 2006
Мислења
45.187
Поени од реакции
84.060
Арагорн и Аруена

Арагорн и Аруена Ундомиела се дефинитивно најпопуларниот пар во Средната Земја, на сите времиња. По популарни се дури и од Берен и Лутиена,а сигурно многу по IN се од Галадриела и Келеборн или Турин и Ниенор. Е сега, факт е дека Фродо и Сем имаат доста голем hype при крајот на Третото Доба, но нив ги ставам вон конкуренција, бидејќи тука зборуваме за хетеро парови. Пред да продолжам морам кратко да појаснам две работи:
-Историјата на Средната Земја е поделена на четири периоди од по околу 3500 години. Дејствието во Господарот на Прстените се случува при крајот на Третото Доба.
-Вилите (Elves) живеат бесконечно долго т.е. додека некој не ги убие или додека не "осетат" дека треба да одпатуваат во Аман (континентот на боговите).
Арагорн, за време на Војната, е лепушкаст 89-годишњак кој воедно е/станува Крал на Гондор (а со тоа и на скоро цела Средна Земја) и со тоа има зилион трилион златници вреден посед (замоци од типот на Минас Тирит, рудници на митрил, разни богатства и сл).
Аруена е живахна +2700-годишњакиња со многу тапа мираз: две три колиби у Ривендел и еден скршен, па залепен мач, кој додуша е легендарен. Но, на најпосакуваниот ерген во Средната Земја, таа со себе му носи некои нематеријални вредности:
-највисоко благородничко генетско стебло (потекло)
и
-титула "Најубава жена на своето време".
И све је то лепо, само што...
Татко и на Аруена е Елронд, а брат му Елрос (чичко на Аруена).
Кај Арагорн: татко му е Араторн Втори, а мајка му Гилраена. Араторн Втори води директно потекло од Кралот Изилдур кој, истотака, преку мнооогу колена е директен потомок на првиот крал на Нуменор - Тар Минијатар, на кој у ствари крстено име му е - Елрос.
Да, овој горе Елрос - чичко и на Аруена.
Така да, според наши мерила (инцест не се рачуна од трето колено натака),гледано од страната на Арагорн, можда може да се каже дека нема простор за инцест. Али од скоро безвременската перспектива на Вилите - сумњива е работава.
Не знам колку Аруена се замислила над фактот дека "Чичо му е дедо на маж ми", али ја би се размислил да сум на нејзино место.

V.G.

земено од http://se.zaigri.com/

Член од
2 јуни 2007
Мислења
5.704
Поени од реакции
3.266
Фродо. Малечко , храбро, интересно, борбено ...

Е, нема шо, многу е борбен и храбар, у сите три дела нон-стоп го спасува некој. Дефинитивно најлош карактер е. Иначе омилен ми е Гимли, жива комедија е кепецот :)

Член од
22 септември 2009
Мислења
199
Поени од реакции
26
Wormtongue:pos2:

Не, озбилно, Peregrin Took - Pippin:pipi:
Само прави проблемчиња:vozbud:

Very Nice Girl

Нојс
Член од
25 август 2009
Мислења
1.231
Поени од реакции
160
Мај ПРЕШССССС она џгољавото Голум, како ли се викаше :vozbud::vozbud:

Human

Explorer
Член од
10 октомври 2009
Мислења
12.425
Поени од реакции
5.103
Најомилен лик ми е:
Генералот Готмхог

:pos2::pos2::pos2::pos2::pos2:

:ne:
Омилен лик од Lord of the Rings ми е Арагорн:

ZoraNaSlobodata

Чоечко суштество
Член од
5 ноември 2008
Мислења
2.736
Поени од реакции
111
Арагорн и Гандалф, посебно Гандалф :smir:

Oleander

Witch of Portobello
Член од
24 март 2009
Мислења
34
Поени од реакции
3
Сите си имаат нешто посебно. Ги сакам сите, освен плавушата Leagolas.. нај карактер има Сем. Сонувам да имам таков другар! Арагон е стварно фантазија за секоја жена! Галадриела е нај моќна улога у цел филм!

I must be dead

Holden Caulfield.
Член од
6 јануари 2010
Мислења
10
Поени од реакции
4
Сем е навистина нешто. Кој по ѓаволите не би го сакал Сем? Ако би сакала некогаш, по некоја случајност да се омажам, тогаш тоа би било со некој со карактерот на Сем.
Голум е уникатен си има свој шарм, хуморот на Мери и Пипин ме засмејува...
Кога ја читав триологијата, сепак Гандалф ми остави најсилен впечаток, има нешто во него полно со лидерство, иницијатива и мудрост.

The Mummy

The world is not enough
Член од
3 мај 2006
Мислења
5.415
Поени од реакции
181
Ако гледам сериозно на ликовите, Арагорн делува така најмоќно, сепак е крал нели. Дефинитивно улога што го обележа Виго Мортенсен.

Џуџето Гимли е така доста интересно, особено кога се јача со броењето убиства:)

Смигл е секако лик кој не може да се заброави, особено со Прешссссссс.

Член од
14 ноември 2008
Мислења
3.418
Поени од реакции
856
Е, нема шо, многу е борбен и храбар, у сите три дела нон-стоп го спасува некој. Дефинитивно најлош карактер е. Иначе омилен ми е Гимли, жива комедија е кепецот :)
и мене исто, Гимли. Закон е :). Каква појава е :), комедија :).

Kajgana Shop

На врв Bottom