Кој е вашиот омилен лик од „Господар на прстените“?

• Креатор на темата Креатор на темата Crystal castle
  • Време на започнување Време на започнување
Член од
17 декември 2007
Мислења
178
Поени од реакции
7
Tolkinoviot svet e prebogat so likovi : hobiti, samovili, orki, volshebnici ... Koj e vasiot omilen lik od knigata ili od filmot ?

I would say the dwarf. Ме потсетува на она што јас би сакал да бидам. Малечок и навидум неопасен, но со секирчето прави големите да плачат. Плус брадата која оддава впечаток на over experienced little grandpa...
large_12547.jpg

том бомбадил , весел карактер не се грижи за ништо :toe:

Тежок избор,ама Гандалф онака,нај нај..и тука некаде е...Голум :vozbud: онака од мерак да го имитираш!

Кога го читав Толкин и кога го гледав филмот бев фасцинирана од Елфите дотолку што почнав да учам Елвен итн итн:)
Кога почнав да играм ДНД (каде расите се разликуваат од Толкиновите) почнаа неверојатно многу да ми се допаѓаат Визардите.
Денес најсакана раса ми се fey-touched луѓето.

Legolas Greenleaf

zatoa sto e elf
i mnogu dobro rakuva so lak i strela

Семвајс Гемџи. Прекрасно е прикажано каков треба да биде најдобриот другар.

Aragorn хибридот меѓу луѓето и елфовите, најдоброто.

Ne mozam da izdvojam nikoj....sekoj si ima neso posebno :)

Арагорн и Сем онака карактерно ми се допаѓаат. Инаку се заљубив во Фродо кога го гледав филмот, а и баш таков го замислував кога претходно ја читав книгата.

Супер е Арагорн, само што неговата врска со Арвена е помалку инцестоидна.
Имено, нејзините дедо и баба, Еариндил и Елвинга му се воедно пра,пра,пра...пра,пра дедо и баба на него.
Али нема везе, пошто многу си одговараат и све...
Па и Галадриела и Келеборн се у нешто поинцестоидна врска, па никој ништо не им збори.
ИН е таму тоа. Не се мешаат со сељачана.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom