Дали ги сакате поповите?

• Креатор на темата Креатор на темата Hooligan
  • Време на започнување Време на започнување

Дали ги сакате поповите?

• ДА

Гласови: 34 24,3%
  • НЕ

Гласови: 106 75,7%

• Вкупно гласачи
    140
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Hooligan, ti si vo pravo sto tie gi mrazat zenite i zatoa na zeni ne im davaat da propovedaat vo crkva.

...ne, ama religijata si ja sakam, zasho nikade ne e napishano deka za da se pomolish ili poklonish pred boga, mora da bide pred pop ili vo crkva...sekade moze toa da se napravi...popoite se u najmala ruka idioti-lakomi, kaj nas barem...
Na vistinskiot vernik ne mu e vazno mestoto na molitva.Jas ne gi sakam popovite no mu se zablagodaruvam na Boga sekoj den.Ova ispadna i moe mislenje kako i tvoeto a ne repliciranje no ne e vazno.

Море требит да плачите за нив оти тешко нив кога ќе дојди судниот ден

Зашто само за нив, само за поповите? Судот Христов, наречен и Страшен Суд, ќе биде страшен колку за нив (поповите) толку и за тебе и за мене...Не ми е јасно, одкаде тоа „навивање„ против поповите?

Зашто само за нив, само за поповите? Судот Христов, наречен и Страшен Суд, ќе биде страшен колку за нив (поповите) толку и за тебе и за мене...Не ми е јасно, одкаде тоа „навивање„ против поповите?

Од реалниот живот ..

Аааааааа...мислиш на она: поповите возат коли, имаат куќи на 3 спрата, мрсат во петок и то?....

Или, како има кажано еден од светогорските старци: „..подобро е да се видат СВОИТЕ гревови отколку да се гледаат бели Ангели..„. Ти текнува?

Аааааааа...мислиш на она: поповите возат коли, имаат куќи на 3 спрата, мрсат во петок и то?....

Или, како има кажано еден од светогорските старци: „..подобро е да се видат СВОИТЕ гревови отколку да се гледаат бели Ангели..„. Ти текнува?

И тоа и тоа .. Која е нивната функција , а ?

и да би бранеш , џабе е .. ништо не се менува..али ај ..

Не само што не ги сакам туку и се плашам од нив... Не знам, уште од мала имам страв од попови, затоа и немам улезено во црква :nenene:

Сите попови се апаши :helou:

Не ги сакам поповите...
Цели во црно облечени.. мирисат на восок, бради до колената..

Точно знам дека ќе одговарам но поповите ќе одговараат многу повеќе за верниците

Точно знам дека ќе одговарам но поповите ќе одговараат многу повеќе за верниците

Кај да одговарат бе брату...ти ама признај вистина мислиш дека ќе ти се судит а,уште вервиш во бабини деветини........тебе да не ти имат кажано некој дека му суделе а?:pos2::pos2::pos2::pos2::pos2::pos2::pos2:

Кај да одговарат бе брату...ти ама признај вистина мислиш дека ќе ти се судит а,уште вервиш во бабини деветини........тебе да не ти имат кажано некој дека му суделе а?:pos2::pos2::pos2::pos2::pos2::pos2::pos2:

Страшниот суд, е дел од домостројт на спасението на човекот, секој човек па и поповите, ке одговараме на тој сеопшт суд.Сите дела ќе бидат откриени, нисто нема да биде тајно, се ке се дознае. Верувањето во вистината не е бабини деветини.:nenene:

Rulz,nekoj temjan da ti zapali,ke begas kako spoulaven.:pos2:

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom