Дали ги сакате поповите?

• Креатор на темата Креатор на темата Hooligan
  • Време на започнување Време на започнување

Дали ги сакате поповите?

• ДА

Гласови: 34 24,3%
  • НЕ

Гласови: 106 75,7%

• Вкупно гласачи
    140
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
НЕ! Не ги сакам.. Нит ми се симпатични, ниту пак убави...

Ахх, види вака немам зошо ја да го сакам попот, пошо како прво, тоа му е работа како што е и на професор, лекар и бла бла бла... Според тебе значи ја за да веруем у господ треба да го сакам попот, а со тоа и лекарот, професорот,..., малку е апсурдно тоа.., не можеш по никаква логика дА го ставиш попот пред сите други професии, само поради тоа што шири(проповеда) за господ..,:)
Ne mi bese celta za da te nateram da go sakas popot, toa e glupavo. Toa ti go spomnav kako primer a se odnesuva isto za site bez razlika koi i da e kakov i da e.Eve edna logika: Velime deka go sakame Bog, no ne go gledame. A kako mozes da dokazes deka go sakas Bog, a ne go gledas a tvojot blizen(pop, profesor, doktor, sestra, domasnite idr.), gi mrazime (ne lubime) ili samo eden, a gi gledas i si postojano so niv. Mislam premnogu e zelno koga sme samite vo prelest, Go sakam Bog koj ne go gledam amo go mrazam bliznikot koj ko gledam.poz.

Нејчем попови пошто еве пример еден посебно кај нас попојте исто како да злоупотребуваат само.пример:Отиднал поп и уплаќа спортска и стига дома и се молим и вика ајде да го фатим само тикетчево за сеа петок сабота ајде боже дај му на челзи да тепа.Ајде арсенал нерешено ајде господе те молим за викендов да земем ее што се 4 илјади ајде амин боже. Е е па тоа ти е поп.:pos2::pos2: инаку ова жива вистина е!

Glasav deka ne gi sakam popovite, doagaat peat molitva i uste ne dovrsena molitvata "200 denari ako imas" epa imas nemas za pop ke dades ama popovite vo MKD se kako ono od pesnata na Vrcak Pop Pero ide pero so negovata 520 krstot bleska JAKA ZENSKA....Popovi Ne, Religija NE VERUVAJ VO SAMIOT SEBE

Glasav deka ne gi sakam popovite, doagaat peat molitva i uste ne dovrsena molitvata "200 denari ako imas" epa imas nemas za pop ke dades ama popovite vo MKD se kako ono od pesnata na Vrcak Pop Pero ide pero so negovata 520 krstot bleska JAKA ZENSKA....Popovi Ne, Religija NE VERUVAJ VO SAMIOT SEBE
Ti da ne imas zavrseno teologija pa znais koga e zavrsena molitvata, ili kolkavae?
Ako moze daj mi i me iprezime na onoj pop koj ti rekol daj mi 200 den.
A ti samo verivaj vo svojata golemina (gordost), oa poslle pisi mi na e-mail, do kaj si i sto si.

Jas znam do kade sum i sto sum i svesen sum za moite sposobnosti i mani i ne baram uteha vo bog tuku ona sto e pogresno ke probam da go popravam, a za toa deka se slucuvase da bara 200 den se slucuvase

Ne mi bese celta za da te nateram da go sakas popot, toa e glupavo. Toa ti go spomnav kako primer a se odnesuva isto za site bez razlika koi i da e kakov i da e.Eve edna logika: Velime deka go sakame Bog, no ne go gledame. A kako mozes da dokazes deka go sakas Bog, a ne go gledas a tvojot blizen(pop, profesor, doktor, sestra, domasnite idr.), gi mrazime (ne lubime) ili samo eden, a gi gledas i si postojano so niv. Mislam premnogu e zelno koga sme samite vo prelest, Go sakam Bog koj ne go gledam amo go mrazam bliznikot koj ko gledam.poz.

Извинете за оф топикот..:smir:, хех ја не сакам сега да навлегувам подлабоку, а и тогаш темата веќе би изгубила од своето, нејќам да рушам нечии мислења, твој живот- твои сфаќања, од секогаш постоеле вакви различни мислења, за оваа и некои слични теми.., Што е љубовта како да љубиме некого, и дали воопшто постои љубов или дали некој е пробуден од некои филозофии кои му го испрале мозокот или слично, се интересни филозофски теми, одамна ги следам, не сакам да дискутирам за тоа.., не би сакал да ја направам темата како некој IRC canal..,:helou:poz

ти синока ме уцесе на христијански живот

да не се врегаме

ти синока ме уцесе на христијански живот

Тоа му го кажи на твоето другарче симеон ...

Инаку баш ме интересира , да не сте една иста личност , ти и симеон ?

Ти не беше христијанин ,па ја да те учам на твојот начин на живот и однесување ?

Колку сте само дволични , чудо е !!

не он е од радовис јас од велес

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom