НОВА МАКЕДОНИЈА

• Креатор на темата Креатор на темата arschloch
  • Време на започнување Време на започнување
А нели им одговара на Русите да се караме со циганиве, да ни бапнат повторно вето и да не натераат да не се бориме повеќе за нато , т.е да бидеме со нив?Зошто повикуваат на компромис?

абе на нашиот грб се кршат стаповите, а големите се тие што тепаат со тие стапови

Значит пак име по мерак на Атињаните???Оф мори мајко тешко нас кој ни ја водит државава.Дај нека не окупираат веќе пошто најдобро функционираме под окупација.:tapp:

А нели им одговара на Русите да се караме со циганиве, да ни бапнат повторно вето и да не натераат да не се бориме повеќе за нато , т.е да бидеме со нив?Зошто повикуваат на компромис?

Мит кој го шират србоманите низ државава и на форумов...

Македонија веќе 17 години страда од оската север-југ.

Јас колку што знам Нова Македонија веше весник, нели? А што викате за Koha, поатрактивно е. И башка албанците ќе го подржат. :P

- Imeto e Republika Makedonija. Ako Rusija saka da si go menuva nejzinoto, slobodno.

- Shto se odnesuva do SAD, izjava na Milovanovic

Milovanovic: U.S remain steadfast partner, ally, and friend to Macedonia

Saturday , 05 April 2008

U.S. Ambassador to Macedonia Gillian Milovanovic in a written media statement on Friday expressed disappointment regarding yesterday's outcome at the Bucharest NATO Summit, where a consensus on Macedonia's NATO membership wasn't reached.

- The people of the Republic of Macedonia came together in the last few weeks and showed their shared commitment to moving this country towards a brighter future. Many, many people have worked hard and achieved so much for this country. The citizens of Macedonia can be proud that their accomplishments over many years and in recent months are making Macedonia a stronger, more prosperous, and more equitable nation for all, says Milovanovic.

The United States stands with the Republic of Macedonia, she adds. - We will remain a steadfast partner, ally, and friend. Yesterday the leaders of our countries agreed to begin work on an enhanced strategic partnership to strengthen our cooperation and ties.

The U.S. Ambassador urges Macedonia’s leadership to continue its positive approach to resolving the name issue promptly. - We eagerly look forward to Macedonia soon becoming a member of all Euro-Atlantic institutions it wishes to join, Milovanovic says in a statement.

http://www.turkishweekly.net/news.php?id=54184

- Shto ose odnesuva do imeto, i do toa shto treba da se pravi, otvoriv tema: "Do vladata: slednite chekori."

Nema nepoznati! Loshoto e shto stanuvame poligon za odnosite na SAD - EU/Russija.

P.S. Kje ve molam drug pat bez grchka propaganda na forumov.

Нова Македонија ???...тоа не беше весник???..па нели пропадна:toe::toe:..Да не сакаат пак да ја обновиме...Може грциве ќе ни помогнат...Ќе го стават Бранко Геровски за директор....
Шала на страна.Доста верувате на Грчки весници, цело време ни фрлаат патки за да се фатат нашиве за нив и да зборат.А грците тоа го чекаат , па да ја пуштат Какојани да кака како сме неконструктивни.

http://www.novamakedonija.com.mk

Не смејте да оставјате Г'рција или САД да ви избират име ! :nenene:

Досега така беше (со исклучок на предлогот од Денко и Киро во 1993). Дали сега нешто ќе се смени, ќе видиме. Ова е само форум.

Се пак мора да вземете некакво решение !
Дали тв'рдо НЕ против Г'рција или КОМПРОМИС со некакво ново име, што сами си го определите? Не смејте да оставјате Г'рција или САД да ви избират име ! :nenene:
Најдобро би било ти да се откачиш од тука, ај одеби на друго место:baeh::dudlac:

бугарчето не зборе лошо...ако дојде до менење на име, кој ќе биде кум? не треба да попуштаме, САД се веќе изјаснија дека се 100% за нас, така да нема место за паника...мислам дека Џорџ Дупло В ќе напрае нешто спектакуларно и грците конечно ке го попијат од нас и ќе умрат од мака!

Бугарчето нека си ја гледа бугарија, што мајка бара да ни соли памет, со бугарски памет далеку ќе стигнеме.

па биди малку објективен и ти де...шо има лошо кажано он??? мада шо пенис траже кај нас да се меша и ја не знам :)

Си знаеме ние дека никој нема право да ни смени име .Парадоксот можеби што курвите прават раздор како по правило , а Бакојани ги консолидира сите македонци.Што се однесува за татарските дудлачи , не им замерајте , устата им е дегенерисана од долго пушење па и во моментот беа „воздржани„.

Haha..Ова е намерно пуштање срање за да се размонтира билатералниот договор..Грчките песови знаат што прават, ама не пали веќе тоа, ниски удари

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom