Што е со билбордите во Скопје?

• Креатор на темата Креатор на темата Бате Недев
  • Време на започнување Време на започнување
Член од
17 март 2007
Мислења
702
Поени од реакции
26
Локација
Велико Трново
Веб-сајт
www.vedomost.info
Нешто дразните грците много. Вижте днес:

01.jpg

Хубаво е, че вашето правителство се е дрпнало от тази провокациjа. Но си вредите по този начин. Даваjте малко по-кротко...
Верно льута ви е крвта... ама нема полза от това да се слагате между шамарите...
Едно са филмчета в youtube, друго е реклама в цент`ра на града...

Уметноста не треба да се цензурира! Во спротивно, стануваме фашисти како Новогрците.

сакал некој да се направи интересен по секоја цена ...

баш го видов билбордов и многу ме израдува што не го цензурирале и што го има низ цел град:)

Хеј не сум знаел ЗАКОН :ojea:

Ништо нјамат видено грцките гомна.
В б'деште ште стане оште по зле за тјах.
Ни нјамаме к'во да дадеме, да пропуснеме.
Тука сме с голи раце и пламен в душа.
Ние помниме и ште врнеме.

Што тоа било бе? Јас сега дознавам од вас ;) .

Ова грците пак ни местат нешто :tv:

Точно е тоа што никако не треба да се цензурира уметноста,но ова е премногу симптоматично со оглед на времето во кое се појавува.Ова сигурно не е случајност,туку однапред планирано.
Го гледав типот на ТВ пред некој ден во интервју пред истиот билборд и ми остави впечаток на тежок џанак!
И во право е донекаде другарот Недев,можеби непотребно им даваме уште повеќе „оружја“ на циганите....

сакал некој да се направи интересен по секоја цена ...
Баш така, ова колку многу ќе ни штети. Гарант ова е производ на една партија, а и сопствениците на акцент медиа, се блиски до таа партија.

Свастиката погрешно беше протолкувана... тоа всушност претставува индиски симбол на мир,љубов,искреност.

:toe:

32776B613D4F1E4AA999D5D3F459EA1E.jpg

Многу добро ја crop-нале грците сликата...алал вера...А баш поминував со кола од таму кога го сликаа...требаше и ќотек да им удрам или на хауба да ги качам...:)

Убаво си пишува дека се работи за изложба...па кој сака да види за што е изложбата - бујрум!

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom