¯
¯\_(ツ)_/¯
Гостин
Ај оди шетај.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Истата милијарда што вика за Аце е грк, вика и дека Скендер е шкип. Но во науката не велат така, најпознатите центри во светот за антиката велат дека Аце е мак.
Знаеш историјата и пропагандата одат рака под рака. Многу невистини, ама кој има подобра пропаганда, тој ја кажува вистината.
Скендер не ги бранел шкипоите, тој ги бранел мијаците кои во тоа време ја населувале источна албанија, подоцна со бандитско понашање на шкипоите се повлекуваат кон Македонија, за жал сето тоа е документирано.
Zifti Tefterot,daj da vidam. AMAN daj da vidam, i vera i nacija i ime i sve kje smenamKamo? Kamo be sinko, celo vreme pretpostavki redite, Kaplan resuli ko citirate, i posle vaka bilo taka bilo
...
Na dardani, bloody alboz prodavaj im muda za bubrezi, mene ne![]()
Важното е дека човекот Хасан имал тапија за негова земја од 1219,земја која ја добил од некој свој.
Трн за бројките,шо да ти кажам...земи бре човек преведувач,незнам шо друго.
Вака,земјиштето е во сопственост на Трн,после Трнот му го остава на Римз,После Римз на Гарфил итн итн итн,и земјиштето го наследува Хасан,значи документот е напишан во 1783 на старо турски,затоа што тогаш кога Хасан сакал да го дели својот имот биле под османлиите,а земјиштето било ’’наше’’ уште од 1219,не знам дали сум доволно јасен...ебаго
Трн за бројките,шо да ти кажам...земи бре човек преведувач,незнам шо друго.