Што знаеме за Ѓoрѓија Кастриот од Кроја?

• Креатор на темата Креатор на темата gerard
  • Време на започнување Време на започнување
Политизираш дете и млатиш празна слама...ти дадов простор да си ги оправдаш тврдењата - не сакаше....Ок.

Кастриот е Македонец православен христијанин, Мијак.

Ти си негов потомок, сигурен сум во тоа верувај, и не го спорам тоа. Знаеш ли зошто? Затоа што и покрај тоа како си воспитуван, што и да те учеле, ти си Македонче...Мијаче поточно, албанизирано, поточно асимилирано Мијаче...Ама ќе дојде ден кога Мајка на сите ќе ви ги отвори очињата...да си се вратите на корените и да живееме сплотени под едно небо, и под едно сонце...како што живееле Македонските племиња во дамнина...

шо к*р барате Аце Велики да е ваш,коа милјарда го прават грк а само еден милион го прават македонец,играј CIVILISATION IV и таму грк,секаде грк,ама не,што ви чини вам тоа се зема за право.

1. Болд: Да не те знаеф, ќе се расплачев од смеење :)
2. Мара, шо пасош имаш?

Леле бе полој, ти барат еден доказ, еден, ај дај му и мене ме интересираТ каков бил

edit:Ова сеа ми текна,викаш еден само спомнува дека е албанец а минимум 10 дека скендер е крал на македонците,епа ако ојме според то,шо к*р барате Аце Велики да е ваш,коа милјарда го прават грк а само еден милион го прават македонец,играј CIVILISATION IV и таму грк,секаде грк,ама не,што ви чини вам тоа се зема за право.
Знам дека не требаше да го спомнам аце оти темава е за скендерчо ама чисто за пример.

А бе Мартинче.

шо к*р барате Аце Велики да е ваш,коа милјарда го прават грк

Истата милијарда што вика за Аце е грк, вика и дека Скендер е шкип. Но во науката не велат така, најпознатите центри во светот за антиката велат дека Аце е мак.
Знаеш историјата и пропагандата одат рака под рака. Многу невистини, ама кој има подобра пропаганда, тој ја кажува вистината.

Скендер не ги бранел шкипоите, тој ги бранел мијаците кои во тоа време ја населувале источна албанија, подоцна со бандитско понашање на шкипоите се повлекуваат кон Македонија, за жал сето тоа е документирано.

мара тоа така беше малце хумор,второ имам 3 пасоша,американски,косовски,нашински

Види го ти појол, космополит! :)

И да, остај го ти Александар Македонски...самото име ти кажува што е...Темата е за Искендер и не мешај останати работи. Ако имаш нешто да пишеш за Александар, оди во соодветната тема.

Политизираш дете и млатиш празна слама...ти дадов простор да си ги оправдаш тврдењата - не сакаше....Ок.

Кастриот е Македонец православен христијанин, Мијак.

Ти си негов потомок, сигурен сум во тоа верувај, и не го спорам тоа. Знаеш ли зошто? Затоа што и покрај тоа како си воспитуван, што и да те учеле, ти си Македонче...Мијаче поточно, албанизирано, поточно асимилирано Мијаче...Ама ќе дојде ден кога Мајка на сите ќе ви ги отвори очињата...да си се вратите на корените и да живееме сплотени под едно небо, и под едно сонце...како што живееле Македонските племиња во дамнина...
Не бе Трн,јас сум албанец и ете сеа ке ти кажам од каде мене ме удри во глата дека сум албанче.
До денес мојата фамилија знае 10 колена јас сум единаесто а внук ми дванаесто,и за сите предходни знаеме кој што бил,верувај све биле албанци почувајки од првиот Proja (доаѓа од зборот perua,што на мак.значи изворт,по албанско име здравје),па се до последниот Florion кој би го преведил Златан,ти зборувам за речиси 1000 години,а ти ме прајш македонец,едно големо LOL :).
И да коа дошле турците,се изламизирале и почнале имиња ко Тасим,Исмаил ти реков ми рече,важно виде дека сум алчбо и не сум македонец,а за тоа да живееме сите под едно исто сонце,ке биде коа ке дојде ПДП на власт :):baeh:

Imas albanci so ime Aleksandar...phaaa. ne znaci deka ne e albanec.
Imeto Vojsava e katolicko ime... kao na primer sega imame mnogu albanci so muslimanski iminja, a togas imalo mnogu albanci so katolicki iminja.

Жалам Агим, ама тука си во грешка. Оригиналното име е Воислава а сите други што ги нареди се варијанти но жената во оригинал се викала Воислава и така е запишана во сите документи од тоа време.

Воислава е чисто етничко и културолошко име на припадник на народ кој збори словенски дијалект без разлика дали во Епир, Македонија, Србија (за Бугарија не ми е познато).

Ако некој ваш зборел словенски јазик (српски, бугарски, македонски) и бил под силно словенско културолошко влијание можеби теоретски да има такво име ама тогаш и не би бил Албанец нели?

Ц ц ц ц,патетика жива сте озбилно!

Ај вака,Скендербе да речеме дека не била албанец,ајде по ваше нека е македонец бил,ама зошто,ОД ШО МАКА војувал за албанците,можеби се срамел што е македонец,ама сепак што врска имате вие тука,вие сте словени нели?Србите ви се браќа нели?

Ако го читаш Барлети и другите извори за кралот на Епир и Македонија - Ѓорѓи Кастриот-Искендер би знаел дека не војувал за Албанците туку за Епирците (Македонците) и Арберите (Шќиптарите) значи за двата народа.

Дека не е Шќиптар тоа и двајцата се слагаме и тоа стои во целата кореспонденција од тоа време.

А тоа дека од нешто се срамел ќе се направам дека не ти ја сфаќам иронијата!

Ѓорѓи Кастриот треба да се слави во двете земји равноправно!

Не бе Трн,јас сум албанец и ете сеа ке ти кажам од каде мене ме удри во глата дека сум албанче.
До денес мојата фамилија знае 10 колена јас сум единаесто а внук ми дванаесто,и за сите предходни знаеме кој што бил,верувај све биле албанци почувајки од првиот Proja (доаѓа од зборот perua,што на мак.значи изворт,по албанско име здравје),па се до последниот Florion кој би го преведил Златан,ти зборувам за речиси 1000 години,а ти ме прајш македонец,едно големо
Знае?? Чувате записи од пред 1000 години каде сте си пишувале, „јас Проја, албанец“ ?? Не ме убеди...Македонче си.
а за тоа да живееме сите под едно исто сонце,ке биде коа ке дојде ПДП на власт

:naaa: :)

ПДП е во владината коалиција...remember? :wink:

@SilenЗнам дека гориш од желба да ме викаш албанец така да немој со кирилица да прајш чуда,ако толку ти е дојдено да ме викаш Shqipлtar,пиши го како шо треба,најде тој да провоцира.

1.Знае?? Чувате записи од пред 1000 години каде сте си пишувале, „јас Проја, албанец“ ?? Не ме убеди...Македонче си.

:naaa: :)

ПДП е во владината коалиција...remember? :wink:

1. Не сакам ептен “лични“ работи да пишам ама ај и ова за крај :).
Првите 2 генерации живееле во Албанија во местото Kolonja е после почнале да се разделат,значи јас ти кажувам за тие кој живееле во делови на сегашна(па ваљда и тогаш) Албанија,со луѓето кој држиме контакнт од таму албанци се,ние тука албанци,барем да беа тие македонци а ние албанци ај,ама ете не е така.
2 PPD :)

@SilenЗнам дека гориш од желба да ме викаш албанец така да немој со кирилица да прајш чуда,ако толку ти е дојдено да ме викаш Shqipлtar,пиши го како шо треба,најде тој да провоцира.

Не знаеш и затоа немој многу да шпекулираш!!!

Ако сакам да те викам албанец никој не би ме спречил нели? Мислам дека Римз беше што кажа дека вашето етничко име преведено на Македонски е Шќиптар и јас бев од првите што тоа го прифатив и дури и имам сугерирано НИКОЈ на форумов да не ве нарекува Албанци. Значи жали се кај Римз не кај мене!

Така да ова што го збориш ти е една голема утка (побарај ги моите постови ќе го најдеш постот).

Освен тоа НИКОГАШ не сум го употребил зборот Албанци за твојот народ така да твојот одговор го сваќам само како немоќ или параноја да се одговори културно на поставени прашања!

Друг пат не мисли многу туку прашај ако не си сигурен!

1. Не сакам ептен “лични“ работи да пишам ама ај и ова за крај :).
Првите 2 генерации живееле во Албанија во местото Kolonja е после почнале да се разделат,значи јас ти кажувам за тие кој живееле во делови на сегашна(па ваљда и тогаш) Албанија,со луѓето кој држиме контакнт од таму албанци се,ние тука албанци,барем да беа тие македонци а ние албанци ај,ама ете не е така.

Јок, не ти верувам дур не видам папир...инаку све ти е мачка во вреќа.

И јас можам да ти кажам дека водам директно 34 колено од синот од третата жена на Филип Втори Македонски - ќе ми поверуваш?

Македонче си мило. :sonce:
Исто ти се фаќа...пак преминаа во владата...

Ок бе,трн за папир од првото колено тешко,освен да те носам албанија и заедно за прв пат да ги видиме лугето :)
мислам дека од 3-4 колено наваму можам папир :),ама папир...документче де.

Ц ц ц ц,патетика жива сте озбилно!

Ај вака,Скендербе да речеме дека не била албанец,ајде по ваше нека е македонец бил,ама зошто,ОД ШО МАКА војувал за албанците,можеби се срамел што е македонец,ама сепак што врска имате вие тука,вие сте словени нели?Србите ви се браќа нели?

Крејзи, не се сите како тебе па да се срамат од сопствениот народ.

А за тоа кој бил и чиј бил Ѓоргија имам пишувано еден куп, наврато од почеток и не туку поставувај попусто едни исти и глупави, веќе одговорени прашања.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom