Што знаеме за Ѓoрѓија Кастриот од Кроја?

• Креатор на темата Креатор на темата gerard
  • Време на започнување Време на започнување
1234567890 - Ова се арапски бројки мило...не гледам на тапијата бројче некое...

А кој е тој некој што во 1219 го поседувал тоа земјиште? И како тогаш имало старо-турко арапско писмо на балканот???

Ваљда сакаше да каже дека папиров е од 1783.

Него ме чуди уште нешто како бе од 1219 до 2000 се смениле само 7-8 наследници на земјиштето хехе по колку години живееле бе..по 120 плус минус хеххе

Чим ти папир имаш дур од 1783 а не од 1219 па жими мудава дека можеш да докажеш дека земјиштето било твое од 1219. „наше„ хахха :kesa:

Ебаго Трн,кој рече дека тогаш имало?Ја ти викам дека во 1783 е напишан документот,од Хасан кој го делел земјиштето негово кое го наследил од некој мој (многуууу пра пра) дедо.
Не знам кој е тој ’дедо’,најверојатно (што се сомневам) албанија треба да знат.
земи Куран и види арабски бројки :),е тогаш пак да ми викаш 1234567890.:)

Ваљда сакаше да каже дека папиров е од 1783.

Него ме чуди уште нешто како бе од 1219 до 2000 се смениле само 7-8 наследници на земјиштето хехе по колку години живееле бе..по 120 плус минус хеххе

Чим ти папир имаш дур од 1783 а не од 1219 па жими мудава дека можеш да докажеш дека земјиштето било твое од 1219. „наше„ хахха :kesa:
Не ми е до земјиштево мене ооо паметен човеку,мене ми е да ти кажам од КОГА СУМ ТУКА,ОД КОГА МИ Е ПОТЕКЛОТО ТУКА.
Да ти кажам дека не си компетентен да пишиш,све шо напиша се ти е грешка.
Земјиштето е регистрирано на некој си чичко во 1219,во 1783 Хасан го дели на делови,еден од тие кој добиват земјиште е Али,од таму 7 колена бе глуп.

Не ми е до земјиштево мене ооо паметен човеку,мене ми е да ти кажам од КОГА СУМ ТУКА,ОД КОГА МИ Е ПОТЕКЛОТО ТУКА.
Да ти кажам дека не си компетентен да пишиш,све шо напиша се ти е грешка.
Земјиштето е регистрирано на некој си чичко во 1219,во 1783 Хасан го дели на делови,еден од тие кој добиват земјиште е Али,од таму 7 колена бе глуп.

:kesa: да не ми беше жал за тебе.. можеби ќе ти одговорев соодветно.

Неможеш да докажеш во никој случај дека баш од 1219 земјиштето му припаѓало на некој твој прапра чичко :nesvest: се сомневам дека воопшто некој може да докаже таква работа,али јебига.. ти си баш Крејзи.

Значи ти не си Илир...чим си тука од 1219....

Ne znam sto sakas da dokazes, koga cel svet znae deka sme Iliri, i deka sme vo ovi krahista od odamna, od PRED nasata era... Citaj malku istorija... vo ovie krahista sme bile samo nie i grcite... aj prasaj sebesi od kade si ti? kade ste zivele pred 7 vek?

Edvaj 1 milion ste, nie sme 10 milion:vozbud:
Treba da se pogrizis za svojot identitet vo idnina, malku ste, pa mozebi nema da postoite... za nas i nasata istorija ne birete gajle

Дури од ПРЕД нашата ера? :nesvest: Ти завидувам:back:

za nas i nasata istorija ne birete gajle
Вашата историја, е и наша историја...а нашата историја, е само наша историја! :pipi:

П.С. Кликни на Polygonum Aviculare за да видиш карактеристика за мојот народ. :wink:

Кој ти рекол дека војувал за албанци?

Цитирај ми еден единствен негов современик што напишал дека е албанец и дека војувал за албанија...Само еден.

Повели.

Eve jas ke ti kazem MARLIN BARLETI, toj zivel vo negovoto vreme.
http://en.wikipedia.org/wiki/Skanderbeg

Na kraj imas nesto i za literatura.

selo-papradiste.jpg

Село Папрадиште, се наога на Јакупица близу до Солунска Глава.
Што мајка бара мијачко село на Јакупица и тоа од источна страна на Јакупица. Од ова село потекнуваат врвните градители на Велешката црква, Св.Пантелеимон.

http://www.veles.gov.mk/en/index.php?option=com_content&task=view&id=39&Itemid=47

gallery_1572.jpg

Поред Папрадиште се и селата Ореше и Нежилово (исто мијачки)

Тоа се приликите и неприликите.

Како сега да кажеме дека Македонците не живееле во Беломорска Македонија. Апсурд. За тие работи книги не требаат, ние сме живиот сведок. Тоа е како да му кажеш на дедо ми дека не потекнува од Костурско.

Исто така, за масовно населување на шкиптарите во МК, книги не ни требаат, со свои очи го гледаме, тоа може да ги лажат странците ама нас не.

Makedonskite graditeli se познати во целиот свет , нивната вештина ја преземале Римјаните , Франките , Германите и т. н.
МАСОНИТЕ - градителите , се тајфа составена од мајстор , калфа и чираци ...
Камените градби , се изведувале уште во древната цивилизација.
Најубавите и најплодните места се населени од староседелците , бидејки тие си биле тука .
Сите дојденци имаат различна структура на градбата , така да разликите се толку воочливи што и неуките ќе ја приметат .Истите се населиле на неповолни места за живеење бидејки не ја познавале структурата на нашата почва .
Бидејки Македонската цивилизација со сила ја бришат новосоздадените народи и си ја присвојуваат за своја , светот е доведен во заблуда .
Но ,тука се научниците кои почнаа многу отворено да зборуваат за фалсификатот направен од политички побуди ....

Ne znam sto sakas da dokazes, koga cel svet znae deka sme Iliri, i deka sme vo ovi krahista od odamna, od PRED nasata era... Citaj malku istorija... vo ovie krahista sme bile samo nie i grcite... aj prasaj sebesi od kade si ti? kade ste zivele pred 7 vek?

Treba da se pogrizis za svojot identitet vo idnina, malku ste, pa mozebi nema da postoite... za nas i nasata istorija ne birete gajle

Кога се котите како зајци.

А дали ќе не снема, не знам, знам дека убаво кажува во Пиреј НАШИОТ ПИСАТЕЛ Петре, како кош-трева, троскот, кини ја, корни ја, пак да фати ќе потера. дека не ни е коренот на друго место, ами тука, во оваа црна земја со крв наша топена.

А вие барајте корења во Кавказието.

Важи, јас ќе ти поставам слика од чукундедо ми (знам дека ќе ти ја зоврие крвта) Никола (му бил на крал Александар советник за политика) заедно со него.

Ај сега назад да се вратиме на темата. А и ти помисли на онаа: со орањето....

Ова за Crazy poyol дека не лажам.

Ако вреќа лаже, рог не лаже.

Оној со мустаќите, во црно е чукундедо ми, со крал Александар.

Ем, повели:
114.jpg

Камо твојот лист??

Погледни Крејзи, ордените на чукундедо ми:

9.jpg

Дај бе нешто од твојте, барем на нива, сигурно имаш барем од дедо ти, не мора прадедо, знам дека немаш.
Тешко е од Кавказ, ретко имале фотографи таму.

Цел свет не знае, но вие сакате да знае тоа што вам ви се допаѓа. Исто како грците. Може би од нив се учите (А.А.?) По овие краишта биле и македонците, пајонците, дарданците, трибалите, мизите, разните тракиски племиња ... Тоа знае светот, не глупостите дека сте биле сами со грците. И што не плашиш колку сте и колку ќе бидете ? Кога Александар влегол во Индија му рекле “Не оди таму, тие се милиони“, на што тој одговори “Тоа не е проблем, проблемот е каде ќе ги копаме ....“ . Така што не бери гајле ти ни за нас ни за историјата наша !

Ај сега за Ѓоргија Кастриот - да видиме што ќе рече ономастиката.

Татко - Иван - христијанско име од еврејско потекло, словенизирано
Мајка - Воисава - словенско име, доаѓа од Воис(л)ав (посведочено во обете варианти) - со значење “да биде славен војник“
Таа е ќерка на Бранислав - словенско име со значење “славен бранител“

Ѓоргија - обично православно име, грчко, со значење “земјоделец“,словенизирано
Репош - словенско име, од реп+ош - “немирен“
Станислав - словенско име “да стане славен“
Константин - латинско име, христијанско
Марија - христијанско име со еврејско потекло
Елена (Јела) - од грчки или словенски (Елен+а)
Ангелина - словенизирано име, составено од грчкото ангел+ина
Мамица - словенско име, од “мама,мајка“

Според имињата тоа е словенска фамилија. Мајчиниот јазик на Ѓоргија е словенски, средновековен македонски. И само да додадам дека во петнаесетиот век пола денешна Албанија била населена од словени. И не може да биде поделен, бидејки раководел со сите против турците. Неговото потекло според ономастиката е словен.

А бе, како чувашите станале, со туѓи перја се китат, туѓа историја, култура крадат, оти коренот им е на плочка и своја немаат.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom