Предлог за уставно име што НЕ СМЕЕ да се прифати

Vinnetou

Continium Transfunctioner
Член од
15 мај 2005
Мислења
3.513
Поени од реакции
482
Па начинот на кој САД може да пристапи на проблемов е само ако изврши притисок врз Грција за да не го употреби правото на вето кое го поседува и како такво Америка не може да им го скрати тоа право туку само да изврши притисок врз нив за да не го употребат, не викам дека не можат тоа да го направат, можат и тоа како, си имаат тие свои начини само прашање е дали ќе сакаат да застанат на страната на Македонија и колку тоа ќе биде безусловно.:smir:

Според сите најави и сигнали токму тоа би требало да се случи:toe:

Член од
18 декември 2007
Мислења
448
Поени од реакции
51
Мнозинството??? Кое мнозинство??
4 платени пиун “експерти“, една тотално поразена политичка опција која успеа само да ја влоши состојбата и еден куп бескорисни медиуми кои се одржуваат со помош на политичко-бизнис интереси?
ај те молам...не можеш да тврдиш дека сите новинари и медиумски куќи работат против нашиот интерес...а за политичарите..горе долу сите од нив го имаат спомнато тоа како опција..само мора да бидат претпазливи знеајќи дека ове нема многу лесно да помине кај народот...така беше и 2001..на почетокот секој се крстеше дека нема место за преговори...уште помалку за уставни промени и се што следуваше од тоа...ама како што глегаш и тоа би....
зошто барем за момент не поверувате дека политичарите и медиумите работаат за нас????мислам тезата дека ова е херојски народ воден од предавници нема никаква логика....

Член од
22 февруари 2008
Мислења
1.647
Поени од реакции
45
Grcikite lobi grupi se mnogu finansiski mokni i se mnogu jaki vo USA i EU i toa e edna od glavnite pricini zosto tie ja dobivaat sekoja bitka so nas vo ,i pred megunarodnata zaednica ....i nie nisto ne mozeme okolu toa...mozeme samo da si gi zacuvame naseto dostoinstvo i da ostaneme Makedonci i Republika Makedonija
Не се толку јаки нивните лоби групи, колку што се нашите слаби (читај ги немаме). Додека тие не штедат 15-17 милиони за лобирање, ние дремеме „како болва на к*р„ и чекаме некој друг да ни ги реши проблемите. А, да не потсетуваме колку време сме без амбасадори во неколку важни светски центри или ни се разболува ненадејно министерот за надворешни во очи закажаната посета на Франција, па после Саркози ни бил крив...Има ли крај нашиот дилетантски однос кон ваквите круцијални прашања ?:uvo:

Член од
3 март 2008
Мислења
831
Поени од реакции
31
Па начинот на кој САД може да пристапи на проблемов е само ако изврши притисок врз Грција за да не го употреби правото на вето кое го поседува и како такво Америка не може да им го скрати тоа право туку само да изврши притисок врз нив за да не го употребат, не викам дека не можат тоа да го направат, можат и тоа како, си имаат тие свои начини само прашање е дали ќе сакаат да застанат на страната на Македонија и колку тоа ќе биде безусловно.:smir:
Dovolno e USA da i soopstat na Grcija deka ako Makedonija e blokirana za vlez vo NATO od Grcija, tie-USA ke bidat prvite koi ke se pogrizat Makedonija da bide priznaena vo ON kako Macedonia...
Dovolno e samo ova da go kazat...ne mora pogolemi pritisoci!

Bratot

Стоик и Машкртник!
Член од
27 јануари 2007
Мислења
17.089
Поени од реакции
4.499
ај те молам...не можеш да тврдиш дека сите новинари и медиумски куќи работат против нашиот интерес...а за политичарите..горе долу сите од нив го имаат спомнато тоа како опција..само мора да бидат претпазливи знеајќи дека ове нема многу лесно да помине кај народот...така беше и 2001..на почетокот секој се крстеше дека нема место за преговори...уште помалку за уставни промени и се што следуваше од тоа...ама како што глегаш и тоа би....
зошто барем за момент не поверувате дека политичарите и медиумите работаат за нас????

мислам тезата дека ова е херојски народ воден од предавници нема никаква логика....

Почнувам да се сомневам во твоите намери, искрено.

Или си премногу глупав ( без навреда ) или имаш интерес што се поклопува со споменатите.

Него ја тука стопирам со убедување, верувај во што сакаш.

Bratot

Стоик и Машкртник!
Член од
27 јануари 2007
Мислења
17.089
Поени од реакции
4.499
Dovolno e SAD da i kazat na Grcija deka ako Makedonija e blokirana za vlez vo NATO od Grcija, tie-USA ke bidat prvite koi ke se pogrizat Makedonija da bide priznaena vo ON kako Macedonia...
Dovolno e samo ova da go kazat...ne mora pogolemi pritisoci!
Фала богу некој трезвено да размислува :), лесно беше да се сфати нели?

Него треба некој од наша страна и да го изигра оној дел со САД, пошто милостина.. нема да дочекаме.

Bratot

Стоик и Машкртник!
Член од
27 јануари 2007
Мислења
17.089
Поени од реакции
4.499
И никад веќе нема да стапнеш на форумов!

TpH_Bo_OkO

Трноризец
Член од
18 мај 2005
Мислења
11.537
Поени од реакции
879
За втор јузер, одиш на перманент бе глуп ефенди....

Кадија, сечи!

:ples:

ada

Модератор! ок?
Член од
21 август 2006
Мислења
5.706
Поени од реакции
566
Ние го прифативме, али он сам (ќе)се избрка со вториот јузер:nesum:

BuSarCe

See My Profile
Член од
4 август 2007
Мислења
1.726
Поени од реакции
33
ајде да ја крстиме( да ве ебе македонија) две македонија
јебига немам коментар не прифаќам ништо само Македонија кој има храброст да сноси последици нека повели нека прифати што сака,али нека си пише крст на чело.

Bratot

Стоик и Машкртник!
Член од
27 јануари 2007
Мислења
17.089
Поени од реакции
4.499
zasto be da ne stapne covekot poveke na forumot ......neli e ova demokratski forum i se prifakaat i diskutiraat razlicni mislenja

И ПРЕДАВСТВОТО Е РАЗЛИЧНО МИСЛЕЊЕ!

ЕДЕН ЗА СИТЕ И СИТЕ ЗА ЕДЕН !

Кога се работи за Македонија не смее да има компромиси.

Член од
18 декември 2007
Мислења
448
Поени од реакции
51
И ПРЕДАВСТВОТО Е РАЗЛИЧНО МИСЛЕЊЕ!

немојте да стварате погрешна слика за реалната состојба...јас се прашував од каде толку наплив на национализам на форумов ама сега ми е јасно...

ada

Модератор! ок?
Член од
21 август 2006
Мислења
5.706
Поени од реакции
566
Штета...Толку јузери, а нишо паметно да прочитаме:crybaby:

Член од
3 март 2008
Мислења
831
Поени од реакции
31
Впрочем до сега имам некои 5-6 јузери овде. Админите банираат проксија, а ја пак ќе кажам што мислам.
Ajde bidi malku realen, i odgovori mi na prasanjevo iskreno:

Dali ti znaes ili si cul za nezavisna zemja na koja druga nezavisna zemja i go kroela/nametnuvala/odobruvala Imeto??????

Kakva nezavisnost ke imame, koga imeto ke ni go skrojat Grcite po nivna zelba..mozebi ke bideme Grcka Kolonija, ili nekoja Vazalna pokraina?????

Evropskite zemji duri i vo vremeto na kolonijalizmot ne go barale od potcinetite zemji pod nivna uprava, ova,sto denes od nas go bara Grcija,iako sme nezavisna suverena zemja,koja ima isti prava pred megjunarodni zakoni i povelbi kako i Grcija...

Coveku, ova e praven i megjunaroden apsurd!!!!!Po site pravni nacela ,spored site deklaracii za covekovi prava,spored site rezolucii na ON.Spored site domasni i internacionalni zakoni, i Ustavi na drzavite vo svetot!

Svesti se da ne bide docna....a ako bide, sekogas moze da kazes deka si Grk i da baras Azil....

Kajgana Shop

На врв Bottom