Предлог за уставно име што НЕ СМЕЕ да се прифати

Vinnetou

Continium Transfunctioner
Член од
15 мај 2005
Мислења
3.513
Поени од реакции
482
@firewall

Другарче немаш потреба да ми кажуваш дали сум Mакедонец или колкав Mакедонец сум. Очигледно дека и ти не ме свати во тоа што сакав да го кажам. Поентата ми беше дека таа времена формулација вака или онака ќе ОТПАДНЕ. A знаеш што ќе остане како трајно? тоа што ке го прифатиме сега. Мојот став е дека не треба да прифатиме ништо различно од уставното име. Ситуацијата во моментов е таква што дури и да го прифатиме последниот предлог на Нимиц тој нема да биде имплементиран бидејќи другата страна го отфрлила. Со самото прифаќање на тој предлог притисокот се префрла кај педерчињата од југот омразата од светската јавност е кај нив.

п.с. потекнувам од Егејска Македонија и целава ситуација многу ме боли со оглед на тоа што мојата баба и дедo се протерани од гадното племе грчко, и те молам немој да ми кажуваш за моите нациоинлни чувства. Поздрав.

Björn

Does Your Mother Know?
Член од
14 август 2006
Мислења
45.260
Поени од реакции
84.344
A, немајте гајле вие, они многу добро знаат и дека FYROM е привремена референца а не официјално прифатено име на држава, а и дека Macedonia Skopje ќе биде име "for good". Меѓутоа Фабрика дава прецизни инструкции: кај да се праиш на удрен, а кај да врескаш на цел глас...
Но добро, ќе биде весело на разни Серовизии и други манифестации кога спикерот ќе не најави:
"-And now, Ladies and Gents representatives from Macedonia Skopjeeee!"
И нашиве претставници као немирни мајмунчиња, нешто намрштени, се врцкаат..."Али прошла бака са колачима." From now on u r Macedonia Skopjeeee! For good.

Divider

Seraphim
Член од
24 февруари 2005
Мислења
27.337
Поени од реакции
3.062
хахаххахха така викаш а???

Па за кои ОВЦИ го кршеше редот во ООН како претседател на собранието???

фиром не постои, туку целосната референца која се состои од 5 збора.

И пак, направи разлика помеѓу времено и постојано име!

И не замарај.... одиш по работ.
Kerim za sebe go stori toa. Sto ne prodolzi taka??

Kerim nikogas n rabotel za Makedonija, samo za sebe i svoite bolni ambicii.

Republic of Macedonia (Skopje), postaveno na masa, take it or leave it rabotava.

Mi cadi glaata.

Член од
14 декември 2007
Мислења
3.271
Поени од реакции
708
tolku e providno sto ke se slucuva

Grcija ke go otfrli ovoj predlog..USA ke ja pritisne da ne stava veto

nie ke dobieme suspendirana (odlozena ) pokana dodeka ne se resi ovoj apsurden spor so nekoja ubava deklaracija sto ke ja procita Romasnkiot predsedatel

Bratot

Стоик и Машкртник!
Член од
27 јануари 2007
Мислења
17.089
Поени од реакции
4.499
I dobro sto dobil Kerim so toa?

Nego aj..mnogu glavi cadat vecerva, ne e sao tvojta.

Член од
18 декември 2007
Мислења
448
Поени од реакции
51
нама ништо поубаво од тоа кога би можеле да бидеме НАТО членка под уставното име РЕПУБЛИКА МАКЕДОНИЈА...сепак ако постои дилема- во НАТО како Република Македонија(Скопје) со право на користење на атрибутите кои произлегуваат од Македонија и надвор од НАТО како Република Македонија-сум за првата опција...ова го напишав пред некој ден и ке го напишам повторно...5 години подоцна ние не сме во нато додека 3 од соседите се...албанците ја дестабилизираат земјава бидејки браката подобро им живеат во Албанија...бугарите ги интензивираат провокациите како онаа со бистата пред неколку недели...а грците се жалат на иредентистичката политика која северниот недефиниран сосед ја води...во исто време бугарија и албанија истапуваат со декларации за заштита на своите малцинства(бог знае само колку бг пасоши има во земјава) а грција со декларација за иредентизам+внатрешниот проблем со албанците...нато интервенција би била оправдана...
едно е да ја зачуваш историјата(макар што не гледам каде ја губиме) а сосема друго е да се откажеш од иднината...што ке им кажеме на генерациите што доагаат???дека ке живеет во историјата(која и онака ке ја имаме, пак повторувам)???кога ке посакаат да го видат париз ке им даваме енциклопедии да го гледаат славното минато на Македонија или ако сакаат нека молат пред амбасадите на еу??? ќе ги праќаме сезонски да работаат во бугарија и грција(ако овие им дозволат) за да можат да се школуваат???
лугето ги формираат државите со извесни потреби...на првата скала се основните потреби...матерјална сигурност и безбедност...кога ова нема да може државата да го овозможи што мислите до каде патриотизмот ке отиде???тој е веке сериозно поткопан и сега за што класичен пример се бг пасошите...лугето чувствуваат дека некоја друга држава подобро ке ги обезбеди нивните основни потреби...а што ако Македонија остане во оваа положба...тој процес тотално ке не уништи...
затоа верувам дека предлогот треба да биде прифатен...

п.с
секоја ноќ пред да заспијам длабоко во себе се надевам дека ГРЕШАМ
само го сакам најдоброто за мојата земја...

Член од
14 декември 2007
Мислења
3.271
Поени од реакции
708
ti ne sfati deka Grcija sekako ke go odbie ovoj predlog... i koe fajde ako go nie prifatime

Vinnetou

Член од
15 мај 2005
Мислења
3.513
Поени од реакции
482
Ако го прифатиме предлогот грција ќе изгледа како држава која не е спремна на компромис и со тоа би завршиле сите преговори.

Vinnetou

Член од
15 мај 2005
Мислења
3.513
Поени од реакции
482
За да постојат преговори треба сите партиципиенти во истите да бидат спремни на одреден компромис. Грција до сега се декларираше како држава спремна за компромис. Со одбивањето да овој последен предлог, јасно во пракса се гледа токму спротивното. Со тоа сите понатамошни преговори (разговори) би биле залудни.
Многу просто... :toe:

Kajgana Shop

На врв Bottom