Предлог за уставно име што НЕ СМЕЕ да се прифати

Orkad

The Master
Член од
5 октомври 2007
Мислења
1.010
Поени од реакции
10
gledaj ako menime vo pridavka so geogravska odrednica nie ke ja dobieme kako nas identitet na pr severni makedonci a ako ja dobieme nezavisna sto ke sme nezavisni toa e razlikata vo pridavkata so geogravska odrednica i onie koi ja otslikuvaat drzavnoto ureduvanje
Да да се е во ред со твојава констатација, само што тие предлози уште од старт грците ги одфрлија како прифатливи:toe:

TMPO

Obraz
Член од
31 октомври 2007
Мислења
1.728
Поени од реакции
26
Колку зборење и пишување, колку цензури и блокади ни удрија, само поради фактот дека МОЖЕМЕ ДА ИЗЛЕЗЕМЕ КАКО ПОБЕДНИЦИ!

Читај веќе отворени теми, има решенија има начини.

АМА НЕМА МАКЕДОНЦИ, верни на предците.
Туку кукавици.. ОВЦИ!
ајде објасни ми на која основа можеме да излеземе како апсолутни победници???[/quote]
Kasno e zatoa, mozime sao da bideme taa nacija i drzava sto cel balkan i svet se smee i ponizuva.

Bratot

Стоик и Машкртник!
Член од
27 јануари 2007
Мислења
17.089
Поени од реакции
4.499
ајде објасни ми на која основа можеме да излеземе како апсолутни победници???

Читај предлог резолуциите, писмото што се мачевме да го преведуваме и праќаме по светов.

Има многу да се обвинува за претходни грешки, ама нема полза сега од тоа.

Затоа треба некој да се бори за нашите интереси, а не да чека милостина.

TMPO

Obraz
Член од
31 октомври 2007
Мислења
1.728
Поени од реакции
26
Da sigruno nashite albanofili ke se borat za nashite interesi..:tv:

Член од
3 март 2008
Мислења
831
Поени од реакции
31
Samo preku Megjunarodniot Sud za Pravda vo HAG....toj organ e nad ON i ima obrzuvacka uloga za site ON clenki.
Ako tamu se dobie sporot, na celata organizacija ON ke im bide NALOZENO da go prifatat Ustavnoto Ime na Makedonija.
A tamu, Makedonija go dobiva sporot bidejki site pravni akti vo megjunarodnoto pravo, i site povelbi/zakoni na ON se na nasa strana..

Treba samo Grcite da ja prekrsat Spogodbata, i nie da se povleceme od pregovorite, i da otvorime pat za Institucionalno/Pravno (preku sud) resenie.
Pravdata treba da presece..a ne silata!

Macedonia>>Europe

Faster Than Light
Член од
6 јуни 2007
Мислења
2.582
Поени од реакции
836
..сепак неможам да сфатам како очекувате во оваа битка ние да сме апсолутно победници а грците да бидат апсолутни лузери...тоа нема да се случи...
Е видиш токму заради ваквото размислување МОЖЕ нема да се случи.

Orkad

The Master
Член од
5 октомври 2007
Мислења
1.010
Поени од реакции
10
Samo preku Megjunarodniot Sud za Pravda vo HAG....toj organ e nad ON i ima obrzuvacka uloga za site ON clenki.
Ako tamu se dobie sporot, na celata organizacija ON ke im bide NALOZENO da go prifatat Ustavnoto Ime na Makedonija.
A tamu, Makedonija go dobiva sporot bidejki site pravni akti vo megjunarodnoto pravo, i site povelbi/zakoni na ON se na nasa strana..

Treba samo Grcite da ja prekrsat Spogodbata, i nie da se povleceme od pregovorite, i da otvorime pat za Institucionalno/Pravno (preku sud) resenie.
Pravdata treba da presece..a ne silata!
Абе не е тоа проблемот, проблемот е ветото што ќе ни го лупнит Грција.
А имаат право на вето без да се изјаснуваат по која основа.

ada

Модератор! ок?
Член од
21 август 2006
Мислења
5.706
Поени од реакции
566
Читај предлог резолуциите, писмото што се мачевме да го преведуваме и праќаме по светов.

Е сеа и ти претеруеш...Да се бори некој.

А кога да најдат време и сила, кога се истрошени од трчањето по грчки лоби пари? Па зарем не треба да живеат и да јадат сите експерти, НВО-а, новинари, пиони?Не треба ли да одат на шопинг у Грчка?

Дај молим те, малку разбирање.
Ќе се борат у слободно време..Можда. Ако им се исплати.

Член од
18 декември 2007
Мислења
448
Поени од реакции
51

јунаци секоја чест за трудот што сте го вложиле...барем сете да направеа по малку несомнено ке бевме во подобра позиција..само...постојат луѓе кои сме ги избрале тоа да го направат...кои ги плаќаме тоа да го направат со секој е*ан денар што го трошиме..и во овие моменти најискрено се надевам дека работаат во наш интерес...знам дека е лесно да се поверува дека работаат за интересот на некој што повеке ги плаќа..само не е можно нивниот број да биде голем...кога мнозинството од нив испаѓаат со тврење дека ова е најдоброто што можеме да го добиеме јас им верувам...

ada

Модератор! ок?
Член од
21 август 2006
Мислења
5.706
Поени од реакции
566
јунаци секоја чест за трудот што сте го вложиле...барем сете да направеа по малку несомнено ке бевме во подобра позиција..само...постојат луѓе кои сме ги избрале тоа да го направат...кои ги плаќаме тоа да го направат со секој е*ан денар што го трошиме..и во овие моменти најискрено се надевам дека работаат во наш интерес...знам дека е лесно да се поверува дека работаат за интересот на некој што повеке ги плаќа..само не е можно нивниот број да биде голем...кога мнозинството од нив испаѓаат со тврење дека ова е најдоброто што можеме да го добиеме јас им верувам...
А си слушнал ти за народ?
Си слушнал за отпор, бунт, револуција?

Уствари што ја прашувам, Скопџе е ова, со скопџани...нема народ тука

Член од
3 март 2008
Мислења
831
Поени од реакции
31
Абе не е тоа проблемот, проблемот е ветото што ќе ни го лупнит Грција.
А имаат право на вето без да се изјаснуваат по која основа.
Znam deka za vlez vo NATO treba konsenzus, megjutoa ako USA i EU ja toleriraat Grcija, da gi vlece za nos, i da pravi sto saka so nacelata,pravilata i principite,kako i so strateskite interesi na NATO, togas problemot ne go gledam kaj Makedonija, tuku vo samata konsolidacija na NATO kako institucija.
Ako USA i EU uzivaat, mazohisticki ,Grcija da im nalozuva sto e OK a sto ne , protiv nivnite interesi i svakjanja, togas neka im e na cest....toa kazuva samo kolku se tie nemokni da i se sprotivstavat na edna zemja koja odi duri i protiv nivnite strateski interesi!

Vinnetou

Continium Transfunctioner
Член од
15 мај 2005
Мислења
3.513
Поени од реакции
482
Факт е дека поканата за НАТО ни следува во Букурешт. Вака или онака американците ќе не внесат. Тоа што Грција го одби предлогот од вчера е позитивна работа бидејќи ние сега можеме да го прифатиме, и притисокот иде кај педерчињата. И да ни опнат вето американците ќе најдат некој начин да не внесат на мала врата за најкраток можен рок, можеби и под уставното име. :wink:

Bratot

Стоик и Машкртник!
Член од
27 јануари 2007
Мислења
17.089
Поени од реакции
4.499
...кога мнозинството од нив испаѓаат со тврење дека ова е најдоброто што можеме да го добиеме јас им верувам...
Мнозинството??? Кое мнозинство??
4 платени пиун “експерти“, една тотално поразена политичка опција која успеа само да ја влоши состојбата и еден куп бескорисни медиуми кои се одржуваат со помош на политичко-бизнис интереси?

Orkad

The Master
Член од
5 октомври 2007
Мислења
1.010
Поени од реакции
10
Znam deka za vlez vo NATO treba konsenzus, megjutoa ako USA i EU ja toleriraat Grcija, da gi vlece za nos, i da pravi sto saka so nacelata,pravilata i principite,kako i so strateskite interesi na NATO, togas problemot ne go gledam kaj Makedonija, tuku vo samata konsolidacija na NATO kako institucija.
Ako USA i EU uzivaat, mazohisticki ,Grcija da im nalozuva sto e OK a sto ne , protiv nivnite interesi i svakjanja, togas neka im e na cest....toa kazuva samo kolku se tie nemokni da i se sprotivstavat na edna zemja koja odi duri i protiv nivnite strateski interesi!
Па начинот на кој САД може да пристапи на проблемов е само ако изврши притисок врз Грција за да не го употреби правото на вето кое го поседува и како такво Америка не може да им го скрати тоа право туку само да изврши притисок врз нив за да не го употребат, не викам дека не можат тоа да го направат, можат и тоа како, си имаат тие свои начини само прашање е дали ќе сакаат да застанат на страната на Македонија и колку тоа ќе биде безусловно.:smir:

Член од
14 декември 2007
Мислења
3.271
Поени од реакции
708
Grcikite lobi grupi se mnogu finansiski mokni i se mnogu jaki vo USA i EU i toa e edna od glavnite pricini zosto tie ja dobivaat sekoja bitka so nas vo ,i pred megunarodnata zaednica ....i nie nisto ne mozeme okolu toa...mozeme samo da si gi zacuvame naseto dostoinstvo i da ostaneme Makedonci i Republika Makedonija

Kajgana Shop

На врв Bottom