Предлог за уставно име што НЕ СМЕЕ да се прифати

Член од
14 јули 2005
Мислења
1.428
Поени од реакции
43
ако некој има поинакви погледи за благосостојбата на Македонија
Не ја врти работата. Не е во прашање благосостојбата, туку е прашањето дали да ја има Македонија или не.

Повели, изјасни се. Дали одобруваш да постои држава што се вика Македонија, или не. Дали си согласен дека постои македонски народ или не. Дури потоа може да дискутираме за Нимиц, НАТО, силите на оската и Антантата, одбери тема каква сакаш, и да си го уважуваме правото на различни мислења.

Orkad

The Master
Член од
5 октомври 2007
Мислења
1.010
Поени од реакции
10
ne smee da se prifati gorna ili severna ili nova toa nikako oti posle nema da ne vikaat makedonci tuku novomakedonci gornomakedonci itn so toa bi ni go unistile nasiot identitet a pridavkite nezavisna samostojna r m mislam deka i demokratska bi bile ok
НЕ затоа што и горна и северна и независна и самостојна, сите овие се придавки кои стојат ПРЕД ИМЕТО, токму зато што стојат пред името не смеат да се прифатат бидејќи тоа доага како целосна промена на името, а се што е после Репуплика Македонија(не во заграда како Република Македонија(Скопје), туку на пр. како Република Македонија-Скопје) доага како делумна промена т.е. како прекар. Но сепак е промена нели...

Член од
18 декември 2007
Мислења
448
Поени од реакции
51
ако во моментов нешто и одговара на грција е национализмот кој се разгорува во последно време во Македонија....почнувајки од аеродромот па навака...

Член од
14 декември 2007
Мислења
3.271
Поени од реакции
708
Чаршиски муабети, батали... :) Или пушти Теве, купи новина, помочај се без да чуеш клокотење на водата како не се губи идентитетот со промените :)
i jas nesto nacuv za ova ama nisto konkretno ne najdov ..zatoa te prasuvam ...jas cuv 15 milioni evra kao izdvoeni i dadeni

TMPO

Obraz
Член од
31 октомври 2007
Мислења
1.728
Поени од реакции
26
Samo Republika Illyrija Shkupi i posle i nato i eu ke dojde kako raketa..

Dr_ViRuS

DarkSide with green light
Член од
9 јануари 2006
Мислења
1.076
Поени од реакции
28
Ајде бе кога ке има протести да ги запалиме пратенците да ја уништиме грчката амабасада и да кажеме на Светот
Ако не сакате во НАТО ќе не сакате како Македонци , ако не ни продавајте го**на грците ги имат купено сите политичари
доказ
Последното отварње на грчка инвестиција во Струмица

да не го полнам форму со слики уште ли пиете загадена вода од корумпираните новинари

Шенген - Зона не е европска Унија
НАТО- не носи пари само трошоци и македонски жртви во војни
ЕУ- па и домашната ракијата ни ја забранија ке не накрата и празниците да ги смениме за да одговарат со ЕУ

Погледни училишта дават под неам на Грци за шивални

CELTIK

magionicar
Член од
23 декември 2007
Мислења
2.909
Поени од реакции
839
НЕ затоа што и горна и северна и независна и самостојна, сите овие се придавки кои стојат ПРЕД ИМЕТО, токму зато што стојат пред името не смеат да се прифатат бидејќи тоа доага како целосна промена на името, а се што е после Репуплика Македонија(не во заграда како Република Македонија(Скопје), туку на пр. како Република Македонија-Скопје) доага како делумна промена т.е. како прекар. Но сепак е промена нели...
gledaj ako menime vo pridavka so geogravska odrednica nie ke ja dobieme kako nas identitet na pr severni makedonci a ako ja dobieme nezavisna sto ke sme nezavisni toa e razlikata vo pridavkata so geogravska odrednica i onie koi ja otslikuvaat drzavnoto ureduvanje

Член од
18 декември 2007
Мислења
448
Поени од реакции
51
Не ја врти работата. Не е во прашање благосостојбата, туку е прашањето дали да ја има Македонија или не.

Повели, изјасни се. Дали одобруваш да постои држава што се вика Македонија, или не. Дали си согласен дека постои македонски народ или не. Дури потоа може да дискутираме за Нимиц, НАТО, силите на оската и Антантата, одбери тема каква сакаш, и да си го уважуваме правото на различни мислења.

опстанокот на Македонија го гледам преку НАТО...барем за некој период..она што ми е важно е -да можам да се наречам Македонец со свој Македонски јазик и Македонска култура кој има своја Македонска историја...ако во името ми стои СКОПЈЕ(и покрај тоа што не ми се допаѓа) не го гледам како проблем...сепак неможам да сфатам како очекувате во оваа битка ние да сме апсолутно победници а грците да бидат апсолутни лузери...тоа нема да се случи...

Член од
22 февруари 2008
Мислења
1.647
Поени од реакции
45
Ајде бе кога ке има протести да ги запалиме пратенците да ја уништиме грчката амабасада и да кажеме на Светот
Ако не сакате во НАТО ќе не сакате како Македонци , ако не ни продавајте го**на грците ги имат купено сите политичари
доказ
Последното отварње на грчка инвестиција во Струмица

да не го полнам форму со слики уште ли пиете загадена вода од корумпираните новинари

Шенген - Зона не е европска Унија
НАТО- не носи пари само трошоци и македонски жртви во војни
ЕУ- па и домашната ракијата ни ја забранија ке не накрата и празниците да ги смениме за да одговарат со ЕУ

Погледни училишта дават под неам на Грци за шивални
Стварно немој да го полниш форумов со слики...а, никако онаа од продажбата на ОКТА:nenene:

ada

Модератор! ок?
Член од
21 август 2006
Мислења
5.706
Поени од реакции
566
ако некој има поинакви погледи за благосостојбата на Македонија не мора веднаш да го етикетирате како предавник....јас сум сигурен дека и тој си ја сака својата земја Македонија само има поинаков пристап кон решението на сето ова....
Какво етикетирање, таман работа...Не го етикетираме, тој сам си "вришти": Ме заболе за Македонија, дајте ми на раат да идам на шопинг у Грчка.
Ако, нека иде..И нека не се враќа.
ако во моментов нешто и одговара на грција е национализмот кој се разгорува во последно време во Македонија....почнувајки од аеродромот па навака...
Ако нешто во моментов и одговара на Грција, тоа се (не)македонци со вакви ставови.
Што ќе се мачат они однадвор да не "избришат"...Кога нашиве сами ќе се збришат.

Црнила, Чашуле, Црнила

Bratot

Стоик и Машкртник!
Член од
27 јануари 2007
Мислења
17.089
Поени од реакции
4.499
[QUOTE]сепак неможам да сфатам како очекувате во оваа битка ние да сме апсолутно победници а грците да бидат апсолутни лузери...тоа нема да се случи...[/QUOTE]

Колку зборење и пишување, колку цензури и блокади ни удрија, само поради фактот дека МОЖЕМЕ ДА ИЗЛЕЗЕМЕ КАКО ПОБЕДНИЦИ!

Читај веќе отворени теми, има решенија има начини.

АМА НЕМА МАКЕДОНЦИ, верни на предците.
Туку кукавици.. ОВЦИ!

TMPO

Obraz
Член од
31 октомври 2007
Мислења
1.728
Поени од реакции
26
[QUOTE]сепак неможам да сфатам како очекувате во оваа битка ние да сме апсолутно победници а грците да бидат апсолутни лузери...тоа нема да се случи...
Колку зборење и пишување, колку цензури и блокади ни удрија, само поради фактот дека МОЖЕМЕ ДА ИЗЛЕЗЕМЕ КАКО ПОБЕДНИЦИ!

Туку кукавици.. ОВЦИ![/quote]Ubavo sto si priznavash...

Член од
18 декември 2007
Мислења
448
Поени од реакции
51
[QUOTE]сепак неможам да сфатам како очекувате во оваа битка ние да сме апсолутно победници а грците да бидат апсолутни лузери...тоа нема да се случи...

Туку кукавици.. ОВЦИ![/quote]

ајде објасни ми на која основа можеме да излеземе како апсолутни победници???

Bratot

Стоик и Машкртник!
Член од
27 јануари 2007
Мислења
17.089
Поени од реакции
4.499
Ете... дебилот прозван се најде...

Björn

Does Your Mother Know?
Член од
14 август 2006
Мислења
45.260
Поени од реакции
84.344
...сепак неможам да сфатам како очекувате во оваа битка ние да сме апсолутно победници а грците да бидат апсолутни лузери...тоа нема да се случи...
Апсолутно победници е изгубено кога е сменето знамето (и е оставено без никаков национален симбол), кога е прифатен ФИРОМ и кога уставно се откажавме од нашите во соседството. Веќе сме многу блиску до апсолутни лузери, но еве сеуште го имаме името.
Така да, многу далеку сме од надежта за некаков неразумен триумфализам, кој го имплицираш.

Kajgana Shop

На врв Bottom