Предлог за уставно име што НЕ СМЕЕ да се прифати

Bratot

Стоик и Машкртник!
Член од
27 јануари 2007
Мислења
17.089
Поени од реакции
4.499
немојте да стварате погрешна слика за реалната состојба...јас се прашував од каде толку наплив на национализам на форумов ама сега ми е јасно...

Аман заман.

Што е НАЦИОНАЛИСТИЧКО да сакам да останам МАКЕДОНЕЦ???

Ако ти или некој друг сака да протурка нова нација македонско-скопска и банот е премногу блага казна!

Björn

Does Your Mother Know?
Член од
14 август 2006
Мислења
45.260
Поени од реакции
84.344
Гледам доста сте ме изрогале по темава. Да имавте паметен муабет немаше мене да ме дискутиравте. Приморан сум да ви се доискажам преку друг јузер зашто на другиот сте ми плеснале бан за оваа тема. Погоре спомнав, ама гледам никој не се замислил што има разлика меѓу патриот и националист! Сте ме напраиле и нво, сорос гледам сте го умешале. Нечини кога се збори вака безвезе. Гледам доста празна слама сте намлатиле од прееска, а нигде решение. Само некои карти прецртувате. Погоре прочитав една паметна работа дека не треба да се занасаме дека ние ќе излеземе апсолутни победници. Да бев ја во државниот врв овој предлог ќе го прифатев. Верувам дека и овој државен врв ќе прифати вакво паметно решение. Ај да не ве замарам, глеам се спремате да колете, да бесите грци, па да ве остаам да си терате работа. Само едно пак ќе ви повторам: НЕ ДОЗВОЛУВАЈТЕ ПОЛИТИКАТА ДА ВИ ГО УНИШТИ ЖИВОТОТ. Со омраза према цели групи на луѓе (народи) си праите штета сами на себе и на никој друг! Можеби некој тука ме доживува како Кољо Дијамант, ама јас неможам ништо окоплу тоа. Поздрав, Ефенди!
O, ти ли си бре efendi. Не знам зашто те банирале. Али ако е за ова:
1307 гони се у пичку матер!!!
Ако е до мене да одлучувам, морам јавно да кажам дека не би те банирал, бидејќи не се потресов нешто, како што примети и веднаш по мојот одговор. А ме изнасмеја со наредниот пост, кај што повикуваш да не се навредуваме.

се извинувам на off-top-икот
Немам намера да се мешам во работата на модераторите и јасно ми е дека форумот си има правила, според кои е реагирано. само морав да кажам дека заради мене не би го банирал никого (освен некој админ/мод кој злоупотребува моќ)

Член од
18 декември 2007
Мислења
448
Поени од реакции
51
Аман заман.

Што е НАЦИОНАЛИСТИЧКО да сакам да останам МАКЕДОНЕЦ???

Ако ти или некој друг сака да протурка нова нација македонско-скопска и банот е премногу блага казна!
она што сакам да ти кажам е дека има луѓе што веруваат дека ке останеш Македонец поинаку од твојата идеја...и секако можно е сите тие да бидат отстранети од форумов само тоа не значи дека не постојат...тие се таму некаде надвор од форумов а ти ке запагаш во илузии дека целиот Македонски народ е со твојата идеја....

Станоја

The Patriot
Член од
31 јануари 2008
Мислења
1.322
Поени од реакции
29
НИКОЈ НЕ ТИ БРАНИ ДА СИ ОСТАНЕШ ФИРОМЕЦ. Повели слободно!! Јас сакам да сум Мкаедонец, тоа ми се нуди и јас прифаќам. п.с. Немој да се лажеш дека сега си македонец. Сега си фиромец.
абе а што си ти?изјасни се да занеме какво мислење да имаме за тебе.

Член од
14 декември 2007
Мислења
3.271
Поени од реакции
708
Ajde bidi malku realen, i odgovori mi na prasanjevo iskreno:

Dali ti znaes ili si cul za nezavisna zemja na koja druga nezavisna zemja i go kroela/nametnuvala/odobruvala Imeto??????

Kakva nezavisnost ke imame, koga imeto ke ni go skrojat Grcite po nivna zelba..mozebi ke bideme Grcka Kolonija, ili nekoja Vazalna pokraina?????

Evropskite zemji duri i vo vremeto na kolonijalizmot ne go barale od potcinetite zemji pod nivna uprava, ova,sto denes od nas go bara Grcija...

Coveku, ova e praven i megjunaroden apsurd!!!!!Po site pravni nacela ,spored site deklaracii za covekovi prava,spored site rezolucii na ON.Spored site domasni i internacionalni zakoni, i Ustavi na drzavite vo svetot!

Svesti se da ne bide docna....a ako bide, sekogas moze da kazes deka si Grk i da baras Azil....
abe druze site sme svesni za toa kakov apsurd e ova (zarem celata svetska politika i megunardonite odnosi ne se apsurdni-mozam da ti navedam milion primeri za ova) ama toa ne znaci sega da se ispoubieme megu nas ..da prestaneme da gledame vesti ...da prestaneme da citame vesnici ..da ostaneme gluvi na drugi mislenja ....da banirame luge zatoa ...

prifakaj ja sekoja informacija ....ama so rezerva

Vinnetou

Continium Transfunctioner
Член од
15 мај 2005
Мислења
3.513
Поени од реакции
482
Пред 120 дрзави сум Македонец и ПРИВРЕМЕНО Фиромец за помал број дрзави. Ја гледаш разликата ?!

Член од
27 март 2008
Мислења
1
Поени од реакции
0
1307 јас воопшто нејжам да се вреѓам тука со никого. Ама кога некој збори на празна ептен се нервирам. Ја ти се извинувам за таков наплив на нервоза. Извини што те навредив. Ама твојот пост следеше онака како некој што не разбира што се збори и прашуе безвезе и затоа се изнервирав.

Bratot

Стоик и Машкртник!
Член од
27 јануари 2007
Мислења
17.089
Поени од реакции
4.499
НИКОЈ НЕ ТИ БРАНИ ДА СИ ОСТАНЕШ ФИРОМЕЦ. Повели слободно!! Јас сакам да сум Мкаедонец, тоа ми се нуди и јас прифаќам. п.с. Немој да се лажеш дека сега си македонец. Сега си фиромец.
Никој од нас не е фиромец. Не постои нешто такво освен во главите на идиотите ко тебе.

Референцата не е прифатена за наше официјално постојано име!
Имаш сериозен проблем со разбирање,толкување.

ТЕБЕ ТИ Е ПОНУДЕНО ?? :nesvest::nesvest::nesvest:

Од Грк?

хахха ете го... првиот македонско-скопјански жител.

Член од
14 декември 2007
Мислења
3.271
Поени од реакции
708
И ПРЕДАВСТВОТО Е РАЗЛИЧНО МИСЛЕЊЕ!

ЕДЕН ЗА СИТЕ И СИТЕ ЗА ЕДЕН !

Кога се работи за Македонија не смее да има компромиси.
toj e daleku od predavnik .....predavnicite se na drugo mesto sega:wink:

Vinnetou

Continium Transfunctioner
Член од
15 мај 2005
Мислења
3.513
Поени од реакции
482
Ама пак не ме сфати што ти кажувам изгледа... :nesum:
ај прочитај го тоа болдираното.
Појасно?
не?
ај пак.

Член од
3 март 2008
Мислења
831
Поени од реакции
31
abe druze site sme svesni za toa kakov apsurd e ova (zarem celata svetska politika i megunardonite odnosi ne se apsurdni-mozam da ti navedam milion primeri za ova) ama toa ne znaci sega da se ispoubieme megu nas ..da prestaneme da gledame vesti ...da prestaneme da citame vesnici ..da ostaneme gluvi na drugi mislenja ....da banirame luge zatoa ...

prifakaj ja sekoja informacija ....ama so rezerva
Ustavnoto Ime na edna zemja moze da bide smeneto/izbrano isklucitelno od gragjanite/drzavjanite na taa zemja.
Se sto doagja odnadvor e grubo mesanje vo vnatresnite raboti na edna suverena zemja, i treba da se okfalifikuva kako takvo!

Site zboruvaat za kompromis...vo praksata kompromis se slucuva pomegju dve strani koga i DVETE strani gubat i se otkazuvaat od nesto ,so cel da se postigne soglasnost po odredeni prasanja.

Ke mi kaze nekoj, sto ke izgubi Grcija so ovoj takanarecen "kompromis" ?????
Dali Grcija ke go smeni svoeto ime na drzava? Jazik?Dali ke go smeni imeto na nejzinata pokraina Makedonia?Dali ke go smeni aerodromot vo Solun narecen Makedonia?
Dali ke ja smeni istorijata deka i nie imame del od istorijata na Anticka Makedonija bidejki i Makedonija lezi na taa teritorija?

Kakov kompromis bara Grcija, za nie da sme kooperativni i razumno da i otstapuvame del po del parcinja od nasata samobitnost,identitet, gragjanski i covekovi prava??????

Bratot

Стоик и Машкртник!
Член од
27 јануари 2007
Мислења
17.089
Поени од реакции
4.499
а кога зборуваш пред сите нив во ООН што викаш???
hallo ...i am from FYROM

хахаххахха така викаш а???

Па за кои ОВЦИ го кршеше редот во ООН како претседател на собранието???

фиром не постои, туку целосната референца која се состои од 5 збора.

И пак, направи разлика помеѓу времено и постојано име!

И не замарај.... одиш по работ.

Член од
14 јули 2005
Мислења
1.428
Поени од реакции
43
Не се толку јаки нивните лоби групи, колку што се нашите слаби (читај ги немаме). Додека тие не штедат 15-17 милиони за лобирање, ние дремеме ...Има ли крај нашиот дилетантски однос кон ваквите круцијални прашања ?:uvo:
Aман, Калипсо, доста со тој твој дилетантски однос. Не е по темата, ама кога го спомнуваш. Имаш ли ти самиот 4 милиони да трупнеш како донација за претседателската кампања на еден од кандидатите во Америка?

Американскиот бизнисмен од грчко потекло Томас Папас го има направено токму тоа. Во 1968 година има испружено 549 000 долари кеш на рака донација за кампањата на Никсон, што, пресметано со инфлацијата, одговара отприлика на денешни 4,5 милиони.

Ова е еден од ретките случаи каде е извршена истрага и резултатите се документирани. Парите што ги испружил Папас не биле од неговиот бизнис, туку му биле дадени од КИП (грчката тајна служба). А пак КИП во тоа време (речиси секогаш, де) бил целосно финансиран од субвенции на ЦИА.

Денес методите за перење пари се далеку пософистицирани одошто во 1968, ама принципите се исти. Лесно е да лобираш со милионски суми - кога сумите ти се донирани од тој кај кого лобираш.

Така да, во тие игри немаш никакви шанси со твоето наивно верување дека поведението на високите службеници во американската администрација е раководено од исти побуди од коишто е водено и поведението на нашите “невладини“ експерти. Точно, по нешто се рециклира и кај нашите невладини, но, тоа се симболични суми, повеќе од пропагандни причини одошто со реално значење за вистинскиот бизнис.

Kajgana Shop

На врв Bottom