Големо невреме во југозападна Македонијa!

city

Модератор - технократ!
Член од
1 март 2005
Мислења
2.780
Поени од реакции
276
Големо невреме во југозападна Македонија
Скопоје /24/03/ 14:32
Големо невреме проследено со силен ветер ги зафати југозападните делови Македонија, оштетени се кровни конструкции, урнати се бандери, а едно лице е полесно повредено.

Поголемиот дел од кровната конструкција на општата болница во Охрид е оштетен и откорнат од зградата од ветрот што дувал со брзина од 10-15 м/сек. Поради силниот ветар постои опасност и останатиот дел од покривот да биде откорнат.

Најзагрозен е делот на Одделението за уво, нос и грло, кој се наоѓа на најгорниот кат и заради тоа извршено е негово евакуирање, соопшти Центарот за управување со кризи.

Во Кичево е оштетена кровната конструкција на Домот на културата, како и зградата на Основниот суд. Електро – Кичево регистрира паднати електрични столбови./крајс/ил

ИЗВОР

TheBestTipster

Избраниот
Член од
8 март 2008
Мислења
2.387
Поени од реакции
97
И овде на Истокот ( Штип ) имаше невреме ... тргана накај Кочани :nesum:

Член од
30 ноември 2007
Мислења
7.464
Поени од реакции
5.881
Ima i eden nastradan vo Bitola, mu padnal eden golem bilbord , pocinal na samoto mesto.
Sreka sto nemame vetrista kako onie od SAD , inaku polovina Makedonija ke se unistese, a ovie reklamite i banderite bi letnale kako heliumski baloni.

concrete

alte Esel
Член од
22 март 2005
Мислења
12.248
Поени од реакции
1.703
Ima i eden nastradan vo Bitola, mu padnal eden golem bilbord , pocinal na samoto mesto.
Sreka sto nemame vetrista kako onie od SAD , inaku polovina Makedonija ke se unistese, a ovie reklamite i banderite bi letnale kako heliumski baloni.
Dobro bre Dardan.... :) pa i vo Amerika pola drzava leta kako heliumski baloni na takvi vetrista......sto sme nie kako Makedonija pokuso ????...koga bi duvale...daleku bilo.... :)
Da videse pred dve godini vo Hamburg kako ZINAA germancive koga duvna tornado.....so meseci bea sasardisani.... :)

Dzish

unlike any other...
Член од
15 февруари 2007
Мислења
13.994
Поени од реакции
2.689
Абе тие билбодите ко намајтап се местени. Затоа паѓаат, а и ги ставаат на фреквентни места, каде што врват луѓе. Ајде сега нека им платат оштета поставувачите на билбордот. Не е само стави билборд и земај пари за реклама! Ама сега ке се прават на мутави, ке кажат дека некој мочал на билбордот навечер, па ослабела конструкцијата.

Fantom

Chikara
Член од
4 јуни 2006
Мислења
11.453
Поени од реакции
812
Во Охрид видов од гимназијана надвор, над патон шо се знацине, падна еден, за тро промаши едно Рено 4, масакр ќе напраеше. Заебана работа ветров, не сме навикнати и паѓат пола држава сеа...

Chombe_United

Да ми бричите ташаците!
Член од
14 декември 2007
Мислења
8.809
Поени од реакции
452
Во Ресен исто беше доста ветровито. Јас бев излезен малку, носев капа и ветерот ми ја однесе од глава па мораше да ја бркам 20 метри!

noodle ®

Teetleh
Член од
3 декември 2005
Мислења
1.527
Поени од реакции
257
Ју токин ту ми?
Војна водев со чадорот денес.:)
А да, бај д веј, Скопје calling.

^Exotic^

Wanderstruck
Член од
25 ноември 2007
Мислења
5.969
Поени од реакции
1.060
И во Прилеп многу дуваше, имаше и силен дожд, падна и град, се откорнаа билборди,ќерамиди...

Член од
26 април 2006
Мислења
13.024
Поени од реакции
1.940
Вчера ко одев школо мислев ураганот Мич нападна.

Член од
19 септември 2005
Мислења
5.616
Поени од реакции
180
A ветерот да крени човек од 80 кила... 20 сантими од земја.... мене :)

Член од
20 март 2007
Мислења
8.493
Поени од реакции
308
Ај во нашиот југозапападен дел што дуваше ветерче, ама во најугозападниот дел на Македонија, Скопје дека метропола... па, па па... лудила/хаос/т5 торнадо. Исто како кога ќе им наврне снег од 2, 57 cm, елементарна непогода. Мислам, стварно да не ти се веруе.

п.с. Денес конструкцијата на сите билборди ќе биде зајакната со додатни челични прачки. Работата е во тек, екипите се на терен.

ФлоуБТ

Потпис: Clever Bastard
Член од
17 февруари 2008
Мислења
1.582
Поени од реакции
66
Ај во нашиот југозапападен дел што дуваше ветерче, ама во најугозападниот дел на Македонија, Скопје дека метропола... па, па па... лудила/хаос/т5 торнадо. Исто како кога ќе им наврне снег од 2, 57 cm, елементарна непогода. Мислам, стварно да не ти се веруе.
:pos2::pos2::pos2::pos2::pos2::pos2::pos2:

Kajgana Shop

На врв Bottom