aj, ko na detence ili ko na maloumen, nacrtaj mi kako eden masoven Naroden Sobir ke im gi oslabese poziciite na "nashite" ?
ne svakjam...![]()
Garfild, NEMOJ NI DA SE OBIDES!Seuste se tegnat okolu definitivnoto ime, ama nie sakame New Republic of Macedonia, a ahajcite mosne uspesno ja bijat bitkata za Republic of Upper Macedonia.
POTPIS!!!!!!!!!!!!!!!!Garfild, NEMOJ NI DA SE OBIDES!
Mnogu ubavo znaes deka NIE , Narodot, ne saka ni bukva, taka da mozebi VIE, nekoi tamu, sega se obiduvate da predstavite deka New Republic of Macedonia ke bide golema velicenstvena pobeda na NAS.
Nemoj, ne gresi dusha, ako si ti vo to "NIE" , sigurno ne si del od NIE.
Nema da pomine nikakva demagogija od tipot "gi zaebavme Grcite, se izborivme za Nova Makedonija"
Ke pagjaat glavi, mnogu.
Ova ne e Rodos, tuku Makedonija. Ako mene me nema, ima iljadnici Serdari, pocnuvakji od mojata familija, do nekakvi mrsulavi tinejdjeri niz site gradovi i sela.
Ako ne se svesni sho pravat, da im nacrtam jas?
neka citaat kajgana, menuvanje ime NE E cekor do sigurnosta od raspagjanje na drzavata, tuku cekor POBLISKU.
Eh, do tamu padnavme, TI da ni upikvas tuka "nie" ?
Svesti se macor, besmrten se stanva na dva nacina, ko predavnik, i ko pravednik.
Napravi go praviot izbor. I ti, i sekoj tuka na forumot, i niz Makedonija, i niz svetot.
A be taka sakam da ste mi pred oci i ti,i toj serdarot i red drugi,i toa kopiljanata od sdsm i site sto podrivaat znajno ili neznajno celosno zaednicki stav...POTPIS!!!!!!!!!!!!!!!!
Garfild idi![]()
Ajde be pa i ti silni...Ke pagjaat glavi, mnogu.
1.Deka nema promena ni milimetar..zevs
ona za shamar zapamteno
aj vaka, procitaj go pak mojot tekst
jas ne go obvinvam Garfild deka gradi strategija, nego neka ne definira "nie" i "nase" kako sho ne e za definiranje
i pazi kako se izrazvas, nie bitolcani sme MNOGU nezgodni kaj nekoi izrazi...
sega ke ti prostam, ke imas prilika da se objasnis i izvinis...
ama prvo objasni...
koj e zaednickiot stav?
Уште ли си наивен :wink:. Сети се како постот за „геноцидниот народ„ лесно помина па ќе помине и ова и тоа многу полесно отколку што мислиш. Сакаш да се кладиме?Nema da pomine nikakva demagogija od tipot "gi zaebavme Grcite, se izborivme za Nova Makedonija"
Ke pagjaat glavi, mnogu.