Предлог за МАСОВЕН протест

Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
10 март 2008
Мислења
101
Поени од реакции
0
Ајде да свртиме нов лист во нашето колективно однесување: оние над 50. 000 Македонци што добија бугарски пасош нека се договорат и на наредните, а потоа и сите други избори во Бугарија, да гласаат за партиите и кандидатите на Македонците од Пиринскиот дел! Забарите, козметичарите, терапевтите од Битола и околината нека не ги чекаат Грците да доаѓаат кај нив, туку тие своите ординации, салони и слично, да ги префрлат во Егејска Македонија и таму да бидат странски инвеститори! За да не дојдеме до таму каде и личните имиња ќе ни ги променат!
Ги заборави и битолските курви, кои се продаваат на Грци за два пара штикли и козметички третман. :pusk:

Член од
1 мај 2005
Мислења
2.612
Поени од реакции
32
ГО ПОВИКУВАМ СЕКОЈ ГРАЃАНИН НА РЕПУБЛИКА МАКЕДОНИЈА КОЈ САКА ДА ПОМОГНЕ НА БИЛО КОЈ НАЧИН ВО ОРГАНИЗИРАЊЕ НА МИРЕН НАРОДЕН СОБИР ВО ТЕКОТ НА СЛЕДНАТА НЕДЕЛА ИЛИ СЛЕДНИОТ ВИКЕНД, И ЌЕ ГО ПРОЧИТА ОВА, ДА ПИШЕ ТУКА, ЗА ДА ГО КОНТАКТИРАМ.

а за курвите битолски - шо не ги искршите од ќотек и курвите и тие шо застанват?

Bada Bing!

шшшшшш
Член од
14 јули 2006
Мислења
2.671
Поени од реакции
114
Ја го повикувам народот да не оди на факан шопинг во Солун, да откаже број на Космофон доколу има, да не пазари во Веро, да не јаде смачкани кроасани седум дена, да не купува ниту еден производ на којшто пишува ИЗВОЗНИК ОД ГРЦИЈА ...

Кога не се прави ситната жртва на некаква селекција при пазарење и шетање во странство зар очекувате дека истите фаци би скинале партиска (предавничка) книшка, би отишле на протест, би спалиле амбасада би убиле за својата земја, за своето име!?

Македонцки

мадрфакр
Член од
23 ноември 2007
Мислења
4.281
Поени од реакции
635
јас ве повикувам да одите пешки, да не возите коли, да не се качувате во такси или авто бус,

ве повикувам куките да ги зидате со вар и јајца место цемент,

ве повикувам да ги вратите ок кредите и кога сте пред умирање да не се лечите во странски клиники туку достоинствено да умрете за Македонија

ABC

“градител“
Член од
24 февруари 2005
Мислења
15.696
Поени од реакции
193
Tоа се резултати од тивкиот геноцид на Македонците овде во Македонија од страна на Грците,потпомогнати од неколку проценти Македонци што гледаат само сопствен интерес и личен профит како составен дел од нивниот живот.

Член од
1 мај 2005
Мислења
2.612
Поени од реакции
32
кажете на Македонски, тројцата мудреци, АБЦ, Македонцки и госпон модераторот Бада Бинг...

Вашите текстови се ДА или НЕ? Ќе помогнете при организирање собир или не?

Ко ќе ми се читаат петпарични филозофии можам да прочитам геровски или некој...

Bada Bing!

шшшшшш
Член од
14 јули 2006
Мислења
2.671
Поени од реакции
114
кажете на Македонски, тројцата мудреци, АБЦ, Македонцки и госпон модераторот Бада Бинг...
Добро. Шо ти е? Грешно ли предложив!? Непотребно ли е или се контрадира со предлогот за масовен протест?
Вашите текстови се ДА или НЕ? Ќе помогнете при организирање собир или не?
Ќе помогнам!
Инаку, моето за разлика од Македонцки не беше клаено со доза сарказам.

Член од
1 мај 2005
Мислења
2.612
Поени од реакции
32
Извини, лут сум :)

лут сум затоа што пред 5 дена предложив да се закаже собир, да се дизајнираат флаер и плакати, и дека од свој џеп ке ги платев флаерите...(во контекст на она „ја ќе да за македонија 5 долари..... ама да ми се врата... со камата! :))

Ама не е време за делења!

Со твоите предлози потполно се сложувам, дека треба да се бојкотираат грците колку шо е можно.

За конкретна помош, ќе кажеш што можеш, и ќе се договориме што треба :) Чекам да се чујам со уште некој Сердар, па ќе пишам повеќе.

Не замервај плс, ни ти, ни Серпико, кој и покрај мозаиците, го повикувам да помогне колку што може :)

Dzish

unlike any other...
Член од
15 февруари 2007
Мислења
13.994
Поени од реакции
2.689
Луѓе ако организирате нешто збрзнете ја работата, овие изгледа ке се договорат за името Република Нова Македонија!

Член од
1 мај 2005
Мислења
2.612
Поени од реакции
32
првичен предлог - идната Сабота.

Џиш, нема „ако организирате“ поќе... ќе треба сами да организираме :)

кој ги праеше џинглојте за минатите собири?

како му е никот на кајгана?

Divider

Seraphim
Член од
24 февруари 2005
Мислења
27.337
Поени од реакции
3.062
Луѓе ако организирате нешто збрзнете ја работата, овие изгледа ке се договорат за името Република Нова Македонија!
Dogovorena e rabotata. Uste da ni kazat kako ke se vikame i tamam da znaeme.

Se mi se cini Republic of Upper Macedonia ili Republic New Macedonia.

Se nesto taka mi zamirisa odednas.

BlaCk FiRe

`Going NoWhere`
Член од
21 март 2008
Мислења
637
Поени од реакции
18
Ja sum so vas !!! ama marko koj ce bide vogja ?? :D :vozbud:

Dzish

unlike any other...
Член од
15 февруари 2007
Мислења
13.994
Поени од реакции
2.689
Ноп, предлогот е да се користи во секаде... А и Американциве притискаат, гарант ке се излезе со решение по средбата во Вашингтон на 25-ти ми се чини беше??? Ако турат некоја безвезна наставка од типот на Горна, или Нова... нека се држат здраво! Нема менување на име, тоа нека им е јасно. А за тие што предвидуваат црни сценариа од типот Македонија ке се распадне по 10 години... тоа е само политика за да се заматка народот да не реагира и да попуштиме во спорот!
Сме издржале 5 века под турско робство, не признале 120 држави... Не се предаваме сега, кога борбата дојде при крај!

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom