Предлог за МАСОВЕН протест

Статус
Затворена за нови мислења.

Мистичен

Човек
Член од
23 јануари 2005
Мислења
13.578
Поени од реакции
1.097
P.S: Телекабел вчера цело време ја блокираше kajgana.com. Каде порано го имам видено ова? патетично е...
Не шпекулирај, никој не блокирал никого. Имавме проблем со еден од серверите на порталот, затоа не се отвараше Kajgana.com од ниту еден провајдер. Форумот бидејќи е на друг сервер функционираше без прекин.

Член од
29 септември 2007
Мислења
245
Поени од реакции
17
Ако е така тогаш се извинувам за Телекабел

Член од
1 мај 2005
Мислења
2.612
Поени од реакции
32
hehe

Cetiri dena pominaa od koga se predlozi senaroden sobir :) Ne miting (partijski), tuku senaroden sobir, ke se povikase narodot da izleze na ulici, i da go kaze svoeto mislenje.

Sekoj den mashinerijata go pere mozokot, pa ima slucai koga lugje koi vo 2001 zedoja oruzje v raka da ja branat drzavata, sega vekje odbivaat da zemat ucestvo duri i vo mirno izrazuvanje na svoeto mislenje, se ubedeni deka imeto e prodadeno, deka djabe samo ke trosat vreme.

Tie koi organiziraa dvata prvi protesti, neka si kazat ako nekoj gi ucenuva ili im se zakanuva. Ke zastane narodot i pred i zad vas.

Nemoj da pomislime deka shushkaat zlatnici i slicno :)

Dajte zakazete vekje toj eban sobir, poarno miren , nego da se pravi posle nepotrebno sranje...

Divider

Seraphim
Член од
24 февруари 2005
Мислења
27.337
Поени од реакции
3.062
Мирни и кротки, небаре Зомби Во летото 2006-то, кон крајот на јули, како што објави Време, во едно кафуле во Охрид, од полицијата беше приведен извесен Норман Г. , државјанин на САД, поради сериозно нарушување на јавниот ред и мир. Имено, Норман почнал агресивно да се однесува кон присутните гости, со навреди, закани, физички напади и сл. На распитот во полицијата, своето недолично однесување Норман Г. го објаснил вака: „Не можев да го издржам мирното однесување на луѓето околу мене! Небаре беа зомби! Нема во нив никаква агресивност“! Полицајците уште повеќе се збуниле, па побарале психијатриско вештачење, кое го дало следново објаснување: - - Норман Г. имал трауматично дејство, поради што сега, во зрели години, има необјасниви изблици на агресивност. Тука, постапката на државата Македонија против агресивецот запрела и тој бил испратен дома, во САД, да се агресира таму кога ќе има потреба за тоа. Овој вовед отвора прашање што Норман Г. го поставил без влакно на јазикот: „Зошто Македонците се мирни како јагниња, зошто немаат ниту трунка амбиција да чкрипнат со забите, да треснат со стисната тупаница, да удрат кога ќе бидат удрени. . . зошто во нив нема ниту трунка т. н. позитивна агресивност? Зошто буквално ја применуваат божјата заповед - кој тебе со камен, ти него со леб? Поради таквата јагнешка карактеристика, Р. М. денес се простира на само на 46% од нејзината етничка територија, при распадот на претходната федерација последни сфативме дека ни се дава можност за самостојна држава, а кон крајот на минатиот и почетокот на овој век, странските олеснувачи ги примавме како спасители, без да разбереме дека се данајци што дарови носат. . . Дали некој се запрашал зошто пред секоја, и најмала закана, се повлекуваме, ја виткаме опашката. Зошто бегаме од Струга, Дебар, Гостивар, Тетово, Куманово, Чаир? Зошто продаваме трошни куќи за скапи пари? Кога ќе ги потрошиме, ќе немаме ниту куќа, ниту пари!
Последната средба во Прилеп на Македонците од соседните земји покажа колку сме инертни кон самите себе, колку оние што ги избравме да не водат се грижат само за нивното чекмеџе, а не за националната кауза, колку не водиме грижа дека соседскиот оџак престанал да чади, несвесни дека и нашиот наскоро ќе згасне! Што е, тука е. Ајде да свртиме нов лист во нашето колективно однесување: оние над 50. 000 Македонци што добија бугарски пасош нека се договорат и на наредните, а потоа и сите други избори во Бугарија, да гласаат за партиите и кандидатите на Македонците од Пиринскиот дел! Забарите, козметичарите, терапевтите од Битола и околината нека не ги чекаат Грците да доаѓаат кај нив, туку тие своите ординации, салони и слично, да ги префрлат во Егејска Македонија и таму да бидат странски инвеститори! За да не дојдеме до таму каде и личните имиња ќе ни ги променат!
Имаме ли сила за такви агресивни настапи? Дали имаме зрно снага за будење на заспаниот дух што во наследство ни го оставија далечните предци? Ако одговорот е да - Македонија ќе опстои, ако е не - ќе згаснеме на полиците на историјата врз кои паѓа прав.

Kade steeee makedoncinjaaaaa, kade steee, kaj otidoovteeeee!!!!

Zalna placeeee Makedonijaaa, zalna placeeee.....!

5-ti den, petok, centralite na partiskite rakovodstva na dale soglasnost. Makedonija ceka, no nema da doceka. Narodot e zombi.
Uzasie.

ada

Модератор! ок?
Член од
21 август 2006
Мислења
5.706
Поени од реакции
566
“Ние разменивме идеи, кои што ја нагласија волјата на двете влади да постигнат решение“ рече министерката на грција Дора Бакојани по средбата со македонскиот колега Антонио Милошоски, јави агенцијата АП.

-Дури и после ова народот мирен седи. Слушаат ли, гледаат ли, мислат ли со тоа главите?? Не ли сфаќаат што ни се крои?

Како беше стихон: "Ментален роб, кој сам си копа гроб"

Ајде, да се разбудиме, да се сплотиме, да не чујат. До кога ќе бидеме безгласна аморфна маса? До кога ќе оставаме да не стрижат?

Член од
1 мај 2005
Мислења
2.612
Поени од реакции
32
se nadevam deka Serpico , Milenko i ostanatite znaat kakva odgovornost nosat sega?

da povtoram, ako ne vi se igra oroto, ne go igrajte, samo izjasnete se navreme, zosto ke se najde nekoj koj ke go igra.

DENES izjasnete se!

Serpico

Сковинистратор / I'm Batman
Член од
25 јануари 2007
Мислења
11.166
Поени од реакции
691
Каква одговорност носам сега бе? Ти ќе се шлепаш на грб на 22 годишно дете кое се обидува да направи нешто? Јас ли да ти го мрднам газот од столица? Знам дека не треба, се обидувам сепак. Се трудам да најдам некоја шема на делување која нема да наштети на Македонија. Се опирам да тргнам повторно со копје против топ, не за да не погинам него за да не ми го земат копјето отпосле и да го заријат во погрешно око.

Еве ДЕНЕС се изјаснувам дека главава ми е бумбар. А бидејќи, не ми е целта еден ден да влезам во собрание, или да станам претседател на земјава - значи, не протестирам за слава, не организирам за поени - СЕ ИЗЈАСНУВАМ дека преку кур ми е од притисокот кој ми го наметнува некој.

Повели Сердар, пали авионот и доаѓај тука.

Незнам дали знаеш шо значи организација на протест... Јас кога почнував бев со убавата мисла дека се искажувам јавно за една идеја, па сите се сплотуваме околу неа, и се е така убаво и мирно и розево и силно - едновремено. Јас денеска другарче, се плашам да не превземам погрешен чекор кој ќе ја поведе ситуацијата надвор од контрола - не дека се умислувам дека имам таква моќ, туку зошто знам, бидејќи научив, дека сосема малку е потребно за работите да одат во мајчина. Зошто, не' користат Сердаре...

Боже, дај сила!
За се.

Член од
14 декември 2007
Мислења
3.271
Поени од реакции
708
se stega obracot...daj boze da ne bideme svedoci na toa sto se plasam ...cel zivot ke me stega glavata ...

Член од
1 мај 2005
Мислења
2.612
Поени од реакции
32
da imavte zakazano bilo kakov vid na sobir za vikendov, dosega ke bev tamu, i toa nekoi lugje mislam deka go znaat. ama nejse, ke se vidi na lice mesto ;)

zakazi za sledniot vikend? za pomalku od tri dena sum tamu, ako nema "razglas i superstars", da im ebam majkata i na tie so razglasi i na "superstars"!!!

ke platime trojca gjupci so zurli i tapani!

ke ja delime odgovornosta, i ako otide se u picku mater!

a kako bi otislo vo pogresen pravec, osven so ostavanje vreme na izrodite da spremat crni scenarija, na izrodite koi vekje se vo parlament, ili eden den sakaat da bidat tamu?

5 dena!

5 dena lugje so koi jas sum vo kontakt, lugje koi "od stolica" sum gi povikal da zastaneme i bez bini i bez razglasi, razni nikovi koi gi citas po forumi, cekaat da pocnat so mobiliziranje za MIREN i VELICENSTVEN SENARODEN SOBIR.

NE partiski miting
NE protest

Ne znam sto znaci organizacija na protest vo Makedonija denes. Znam sto znaci miniranje na Narodno Edinstvo.

Ne sakam da se raspravam nitu so tebe nitu so bilo kogo. Ama NA VAS CEKAVME da zakazete data. Predloziv, i tebe i na drugi, zakazete data, a vo megjuvreme moze da se raboti na nekoi pametni potezi.

Se prasuvam zosto ne rekovte pred 5 dena deka ne vi se fakja pak oroto?

I sega, posle 5 dena, glavata ti e bumbar? Toa znaci deka se odkazuvas od organiziranje na Sobir?

Da ili Ne?

Serpico

Член од
25 јануари 2007
Мислења
11.166
Поени од реакции
691
Aбе ја откри Америка пред 5 дена братко. И не ми е главава бумбар после 5 дена од генијалната идеја за собир... Многу пред тоа.

Да, сега во моментов, во секундов во кој бараш одговорност, се откажувам од организирање на собир. Склопувам мозаик, и ми фалат уште коцки за да заличи сликата, бар да приличи на нешто.

Повели на моето место, и ти си Македонец.

ada

Модератор! ок?
Член од
21 август 2006
Мислења
5.706
Поени од реакции
566
Серпико, не се жести, никој нема право од тебе да бара одговорност. Ако некој умее подобро, побрзо и поефикасно нека повели. Ти не си го регистрирал брендот "протест", па од тебе да се очекува или тебе да те повикуваат на одговорност.

Ни треба сенародно единство, кое ти и уште неколку ентузијасти, колку и да сакате, не можете да го наметнете на успан народ.
Ние македонците, сите до еден треба сами да сфатиме што ни се спрема, да заборавиме на партии, сплеткарења и други ситнодушности. Тогаш сами, и без организатор ќе се собереме.

А, ти Серпико, направи и повеќе од доволно.

Serpico

Член од
25 јануари 2007
Мислења
11.166
Поени од реакции
691
Ада, не е проблемот ниту во тебе, ниту во мене, ниту во Христо или Владо. Проблемот лежи во сите НАС, а тоа НАС е совршеното скривалиште на пичките кои ја подзаебале работата...

Член од
1 мај 2005
Мислења
2.612
Поени од реакции
32
хехе , не сум изненаден, се љутам самиот на себе шо не пресеков порано...

многу ефтино изигра, али нејсе, само ти склопвај си мозаици, можи дури и ќе биде политичар од тебе ;)

благодарам за тоа што досега го направи, за одкривањето на Америка, братко.

Само ќе ти замервам шо ќутеше 5 дена... нема да помислам дека намерно се обидовте да го минирате единството нанародот :)

ГО ПОВИКУВАМ СЕКОЈ ГРАЃАНИН НА РЕПУБЛИКА МАКЕДОНИЈА КОЈ САКА ДА ПОМОГНЕ НА БИЛО КОЈ НАЧИН ВО ОРГАНИЗИРАЊЕ НА МИРЕН НАРОДЕН СОБИР ВО ТЕКОТ НА СЛЕДНАТА НЕДЕЛА ИЛИ СЛЕДНИОТ ВИКЕНД, И ЌЕ ГО ПРОЧИТА ОВА, ДА ПИШЕ ТУКА, ЗА ДА ГО КОНТАКТИРАМ.

Член од
30 јануари 2005
Мислења
7.397
Поени од реакции
1.308
Абе ако треба 5 долари ќе даам за Македонија. Ние од дијаспората за Македонија се` ќе дадеме и... како се викаше... и soulot ќе го дадеме. :tapp:

Serpico

Член од
25 јануари 2007
Мислења
11.166
Поени од реакции
691
Мозаик во глата бре, зету Охридски... Не сум толку мудар за да знам доволно, нит толку глупав за да знам премалку. Сеуште се надевам на грам разум кај Николчета, Бранко од Слатино, кај мене, кај тебе, кај било кој кого некој некогаш ќе го нарече предавник.

Еве ти една кратка приказна, за еден друг предавник:
Едноокиот дедо пред 15-тина години, во документите во ООН вметна нешто што никој не го забележа тогаш. Имено, Република Македонија или БЈРМ како што стои таму ја признава територијалната сувереност на јужниот сосед - а не границите, како што во истиот документ јужниот сосед го прави тоа во однос на нас. На прашање на еден наш новинар, присутен таму, зошто седокосиот лисец го направил тоа, овој одговорил: "Како можам да знам што ќе се случува за 200 години, бе дете?"

Грам разум, кај предавникот. Ќе има ли и сега, меѓу денешните еминенции?

Спротивно на тебе, нема да коментирам ефтинии... Зошто ќе заличиме на класични Македонски Шутраци пар екселанс. А не сакам да сум таков.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom