Eве ги предавниците, се јавија!

Член од
28 февруари 2008
Мислења
219
Поени од реакции
2
Кој може, ќе сфати. Кој не, ќе ги чита шушумигите како Бранко Геропулос и ќе впива како сунгер.
ne e problemot koj kogo cita ili koj e pogolem patriot a jas sakam da bidam patriot vo makedonija koja e cela a takva ke bide samo so nato bez nego da bideme realni albancive da se izrazam kulturno ni go zemaa zapadot da bideme sigurni a dali togas ke izlezeme da ja branime makedonija ama ne na plostad so vikanje i krsenje ambasadi tuku togas ke treba puskata vo raka a za toa junaci retko se naogaat

TpH_Bo_OkO

Трноризец
Член од
18 мај 2005
Мислења
11.537
Поени од реакции
879
Вчера купив глобус! По читањето на тоа АНТИМАКЕДОНСКО гласило прво повратив два пати, а потоа два саати поминав во купатило триејки ги рацете со секакви средства за чистење, вклучително и оние на база на хлор и повторно не можев да се ослободам од чувството на присуство на траги од говна на моите раце!!! Луѓе, машината е повторно во погон исто како во 2001!!! На нас е дали ќе им дозволиме и сега на кодошите неказнето да серат по се што е Македонско!
Јас апелирав да се бојкотира „Глобус“ уште пред да излезе првиот број...некако никој не сакаше да ме слуша...

Член од
22 февруари 2008
Мислења
1.647
Поени од реакции
45
mnogu smrdea donese ovoj bobov.
mnogu jazinja ke treba za site "lugje od idninata".
ne mi se veruva kolku idioti...moze da rodi makedonijava:uvo:
Прифаќам да некој со некого не се согласува со ставот, но да навредуваш и плукаш по секој само затоа што мисли различно од тебе прво е недемократски, некоректно и потсеќа на 1949 год.
А сега е 2008 година:toe: .

Björn

Does Your Mother Know?
Член од
14 август 2006
Мислења
44.970
Поени од реакции
83.303
mora da bideme svesni ako sakame vo nato mora da prifatime kompromis,a sosema e druga rabotata ako odlucime da ostaneme nadvor za sto poveke od sigurno deka ke bide taka zasto i na branko i na nikola im e strav da prezimaat sudbonosni cekori pa zatoa ke ostaneme bez nato ama so rusija ako ne saka
Дали ги сметаш за судбоносни чекорите (во деведесетите):
-кога прифативме да бидеме членка на ООН под привремено ("само за два месеца") име ФИРОМ
-кога решивме да немаме национални симболи на знамето
-кога уставно се откажавме од Македонците во соседството
Секогаш пред да донесе некоја ваква одлука СДСМ, не' убедуваше дека тоа е судбоносно и дека ќе ни ги отвори вратите на ЕУ и НАТО.
Десет години поминаа од тогаш, што мислиш добро е постапено?

Член од
28 февруари 2008
Мислења
219
Поени од реакции
2
Дали ги сметаш за судбоносни чекорите (во деведесетите):
-кога прифативме да бидеме членка на ООН под привремено ("само за два месеца") име ФИРОМ
-кога решивме да немаме национални симболи на знамето
-кога уставно се откажавме од Македонците во соседството
Секогаш пред да донесе некоја ваква одлука СДСМ, не' убедуваше дека тоа е судбоносно и дека ќе ни ги отвори вратите на ЕУ и НАТО.
Десет години поминаа од тогаш, што мислиш добро е постапено?
sigurno deka ne e ama stom pocna so prasanja pa eve edno i do tebe mislis deka toa se zavisi od nas?

Мистичен

Човек
Член од
23 јануари 2005
Мислења
13.578
Поени од реакции
1.097
sigurno deka ne e ama stom pocna so prasanja pa eve edno i do tebe mislis deka toa se zavisi od nas?
Зависи, и тоа правопропорционално од бројот на таквите кои размислуваат како тебе, со одлуките на политичарите кои ја гледаат бројката на аморфната бескичмена маса, која нема да стори ништо.

Член од
28 февруари 2008
Мислења
219
Поени од реакции
2
Веќе ни е наложено да направиме конкретен избор од еден од предлозите на Нимиц...А кога СДС ќе ви се појави како дел од широка колација е јасно е кој ќе ги прави компромисите..Ќе ги истресе денес на маса на лидерската средба своите предлози Б.Ц. па ќе видиме кој има муда да каже не..
kompromisot za koj zboris ke go napravi ako go napravi vlasta a koj e na vlast sega ti sam vidi

Член од
28 февруари 2008
Мислења
219
Поени од реакции
2
Зависи, и тоа правопропорционално од бројот на таквите кои размислуваат како тебе, со одлуките на политичарите кои ја гледаат бројката на аморфната бескичмена маса, која нема да стори ништо.
ostavi na strana kako razmisluvam jas i kazi kako razmisluvas ti dolgorocno

Член од
14 јули 2005
Мислења
1.428
Поени од реакции
43
mnogu smrdea donese ovoj bobov.
Што е најважно, тапоупорито си ја извршува задачата. Ништо не може да го поколеба. Кога го плукаат, вели: “дожд паѓа“.

Калипсо; напиша:
Прифаќам да некој со некого не се согласува со ставот, но да навредуваш и плукаш по секој само затоа што мисли различно од тебе прво е недемократски, некоректно и потсеќа на 1949 год.
Не мисли различно, туку ти ја спрема јамката да ти ја наметне на вратот. Тука дипломатија не важи. Или ти или тој.

Член од
22 февруари 2008
Мислења
1.647
Поени од реакции
45
Се стега обрачот околу Карамалнис

Американскиот обрач околу премиерот на Грција, Костас Караманлис, се повеќе се стега од моментот кога стана јасно дека специјалниот посредник на ООН, Метју Нимиц, предлага само три имиња за ФИРОМ, пишува во своето денешно издание грчкиот весник Елефтерос Типос.
“Дипломатски извори веќе гледаат јасно дека има организиран план, кој се применува чекор по чекор, а својата кулминација ќе ја доживее во моментот кога ќе дојде зачленувањето на Скопје во НАТО. Министерот за надворешни работи на Грција, Дора Бакојани, ги информирала грчките министри дека има притисок за постигнување компромис во спорот за името. Во моментов притисокот е насочен кон Скопје, но најверојатно ќе биде и врз Атина“, се вели во текстот на грчкиот весник.

Можен пресврт или само тактика на залажување ?

Член од
1 мај 2005
Мислења
2.612
Поени од реакции
32
И повторно...Нова епизода од серијалот "Еве го предавникот, м.м.е":vozbud:
Во денешната епизода, нова тура на "експертски" небулози, овојпат, со специјален придонес од "гението" Љубомир Фрчковски.
За правниците предлогот Република Македонија (Скопје) е прифатлив
Фрчкоски и Дескоски велат дека тој предлог не го негира националниот идентитет и јазик
Билјана Јовановска

Последните предлози на медијаторот Метју Нимиц околу името на нашата држава во спорот со Грција, за македонската страна се голем исчекор напред и државното раководство и лидерите на политичките партии сериозно треба да се фокусираат околу формулацијата Република Македонија (Скопје). Експертите по меѓународно право со кои разговаравме сметаат дека за нас овој предлог е најдобар и најприфатлив,

Колку се само „умни“ :) Предизвикај раскол внатре, самите да си ги извадат очите, наместо со војска и сила да пробваш да земиш :)

Доколку некој и помисли сериозно да размислува за ова РоМ од Скопје...треба да напоменам дека отиде Битола и југоисточна РМ за некој месец или година во грција, западна македонија во обединети албански држави, а за остатокот ќе си се испотепаат или исподоговорат.

било каква промена на уставот ќе донеси федерализација и распаѓање на државата.

веќе одамна про-грчките пропагатори, дебело подплатени, ја шират идејата за припојување на Битола и дел од јужна Република Македонија кон гејлада, ќе ни било поубо, Гејлада е во ЕУ и НАто, бла бла бла...

сетете се само на емисијата на Миленко каде Атанас Смилкоски - Ќенан, албанец или турчин или шо го знам шо е, кој после посвојувањето од страна на Аце - Сенатор зеде Македонско име, пиша отворена про-грчка порака од таков стил „шо ве ебаме вас скопјани, ќе си одиме ние кај грците“

такво миење на мозокот од типот „грците грци, ама лебот од нив го земате“, подкрепен од економскиот очај, каде мажи и жени се принудени да работат ко модерни робови низ фирми поседувани од грци, ќе го убие националното достоинство, и ко шо се пишаја „економски букари“, ќе имаме и „економски грци“...

голема одговорност е да се биде Македонец денес...

Kajgana Shop

На врв Bottom