Eве ги предавниците, се јавија!

concrete

alte Esel
Член од
22 март 2005
Мислења
12.248
Поени од реакции
1.703
Stanoja, ako ne primeti, ne se tie protiv Makedonija, ti prodavaat sega film

"mi albanci smo iljirit, naslednici na Aleksandar, a ti si go doshol kaj nas na gosti vo 600 - 700 godini posle Isus"

i posle vojnata vo 2001 si go beshe bil nov drzava

ondak da go vratime starata drzava? :toe:
A be Serdare...pred da pocna guzvata kaj nas , a naokolu babotese prvata reakcija im bese:
- ama nema da ne vratite nazad..neli...pa ovde sme rodeni ....
-posle evoulirase...ama i nie sme ljudi... i nie deca hranime...
-pa...
-pa....
-pa....... Makedonija e nenaselena ..ima mesto za site........
-do ona tvoeto od pogore....
jebi ga..............................

....zboruvam za onaa OGROMNA RULJA DOSELENA..PRED DVE , najmnogu tri generacii .........................ne e toa nekoe vreme...1960 pa navaka....( inaku brgu se mnozat) :)

Македонец

мразам патетика во натпис
Член од
12 февруари 2007
Мислења
3.928
Поени од реакции
3.814
Добро е на вестите Тачи рече дека ДПА ќе и помогнела на владава...значи од америчка амбасада пак добија директиви...хаха

И Николче сега може слободно да си ужива бидејќи америте ги контролираат албанциве и не им даваат да ни ја растурат владата...така да немајте гајле луѓе владава до Букурешт ќе биде топ.

:helou:

Член од
1 мај 2005
Мислења
2.612
Поени од реакции
32
A be Serdare...pred da pocna guzvata kaj nas , a naokolu babotese prvata reakcija im bese:
- ama nema da ne vratite nazad..neli...pa ovde sme rodeni ....
-posle evoulirase...ama i nie sme ljudi... i nie deca hranime...
-pa...
-pa....
-pa....... Makedonija e nenaselena ..ima mesto za site........
-do ona tvoeto od pogore....
jebi ga..............................

....zboruvam za onaa OGROMNA RULJA DOSELENA..PRED DVE , najmnogu tri generacii .........................ne e toa nekoe vreme...1960 pa navaka....( inaku brgu se mnozat) :)
мислиш на

„а бе газда, да ти пасем офце, да го носим леб дома на деци“ ?
„добар дан домаќине, да го прашам, го имате на селски гојдар бе?“
„чорбаџи фиљан, жити деца жити здравје, да ми го дајш некоја работа да не ми го умират децата за леб“?

познати ми се тие муабети, меѓутоа тука се, реалност се.

проблемот е шо многу кратко памтење имат, треба некоја ластегарка да се има во близина секогаш, да ги подсетиш дека треба со ред, а не со ебење кози и магарици, и не со чукање в гради ко мајмуни.

да ги ебам, ко не сваќат дека треба со ред, со арно, тогаш ластегарката.

или во краен случај, секирата и ај у курац...

ама то друг проблем е.

имаме сега проблем самите со себе.

некој сака име да менува, а нити има право, нити пак имаше зошто...

concrete

alte Esel
Член од
22 март 2005
Мислења
12.248
Поени од реакции
1.703
.................nikoj ime ne menuva...aj ne se zaebavajte....koj moze ime da ti smeni????............................ toa e samo samata, diganje prasina, dimna zavesa... da odvlece vnimanie od GLAVNOTO MENUVANJE...t.e. oficijalizacija na veke izmenetoto.....sto nema vrska so imeto....

Член од
1 мај 2005
Мислења
2.612
Поени од реакции
32
федерализацијата? :)

видена е и таа

а има уште едно менување. некој пред некој ден спомна еден муабет одамна правен на истиот овај форум...

дека дури молиме да се прикључиме на погрешната страна, прв пат во Историјата...

некои се спремни не само име, туку и презиме да сменат, и гаќи да турнат, и поубаво да се поднаместат...

се за нивно добро, разбира се... кај нас в село ги викаме курви :)

Член од
22 мај 2007
Мислења
558
Поени од реакции
4
ЈУДИИИИ:

Во рамките на зголемените активности околу проблемите во балканскиот регион Албанија и Грција ќе почнат соработка, првенствено за проблемот со името Македонија и за косовската независност, но и за грчкото малцинство во земјата, објавува денеска весникот Навтемборики.
“Основните проблеми, спорот меѓу Атина и Скопје за името и објавувањето на независноста на Косово, се причина грчкиот министер за надворешни работи, Дора Бакојани, утре да замине во работна посета на Тирана. За време на визитата, Бакојани ќе има средби со претставници на политичкото и на државното раководство на Албанија. Конкретно планирани се средби со министерот за надворешни работи, Љуљзим Баша, со премиерот Сали Бериша, со претседателот на парламентот, Јозефина Топали, и со претседателот на државата, Бамир Топи“, се вели во текстот.
Според весникот, друга важна тема на разговор за Атина ќе биде грчкото малцинство во Албанија.

нетпрес

Што има Албанија да кенка за спорот со името, освен поддршка да даде, при што ќе им се призае малцинство во Грција.

ЈУДИИИИ Искариотски!

Нема да коментирам политички изјави, јас сум воено лице и ние не коментираме такви изјави, рече началникот на Генералштабот на бугарската армија, Златан Стојков, одговарајќи на новинарско прашање за поддршката на некои бугарски политичари за грчко вето за прием на Македонија во НАТО, по средбата со својот македонски колега, генералот Мирослав Стојановски.
Тој додаде дека Бугарија ја подржува политиката на отворени врати за прием на земјава во НАТО. Се надева дека на претстојниот Самит во Букурешт, Македонија ќе добие покана за членство во Алијансата.
Генералот Стојков, рече дека ги пренел нивните искуства што ги направила Бугарија пред четири години пред да влезе во НАТО алијансата.
На средбата станало збор за развојот на билатералната воена соработка меѓу македонската и бугарската армија и биле разгледани можностите за проширување на соработката во наредниот период.
Генералот Стојановски ги запознал гостите со степенот на достигнатите реформи во одбраната, новата формациска поставеност на АРМ, како и за учеството во меѓународните мировни мисии предводени од НАТО.

Матер ими се најебем, топло-ладно ни прават и дома и надвор.

ЈУДИИИИИИИИИИ!!!
Abe sekoj si gleda prvo svoj interesi
Drugo si raboti Atina, Bakojani samo trca levo desno lovi podrski, nego nie so praime, kakva diplomatska ofanziva nie napraivme, samo sedime doma i docekuvame samo amerikanski kongresmeni i bugarski drzavnici i ministri

Член од
22 февруари 2008
Мислења
1.647
Поени од реакции
45
Abe sekoj si gleda prvo svoj interesi
Drugo si raboti Atina, Bakojani samo trca levo desno lovi podrski, nego nie so praime, kakva diplomatska ofanziva nie napraivme, samo sedime doma i docekuvame samo amerikanski kongresmeni i bugarski drzavnici i ministri
Баш така, имаме ли ние Министер за надворешни работи ???????
Треба да учи од Бакојани, за жал.:toe:

Divider

Seraphim
Член од
24 февруари 2005
Мислења
27.337
Поени од реакции
3.062
Imame bugarofil na mestoto minister.

Nemame minister.

Член од
14 август 2006
Мислења
45.338
Поени од реакции
84.549
...со некои последни брзоплети потези (намерата да се гради споменик на Цар Самуил во центарот на Скопје, на пример) ризикувате да ја скарате Македонија и со Бугарија, која, исто така, е наш голем сојузник?“-цитат од Бранко Геровски

Заборави да подсетиш дека со тоа што праиме ајвар, секоја есен, ризикуваме да ја скараме Македонија и со Словенија, која, исто така, е наш голем сојузник.

Divider

Seraphim
Член од
24 февруари 2005
Мислења
27.337
Поени од реакции
3.062
Nope, nema da se skarame so Slovenija, tie pravat ajvar, a nie AJVER.

Член од
11 април 2007
Мислења
1.677
Поени од реакции
25
Тие имаат острови кои ги делат шаком и капом, вили и разни други луксузарии. Само да погледнеме што све имаат дадено на странциве кои нешто значат у светов, добро е и што волку не поддржуваат. Да не случајно Бакојани е многу убава или Караманлис? Све се тоа интереси и ,,ситни,, поклончиња. Колку пари имаат фрлено по светските лобисти, најмоќни ПР-агенции, консалтинг агенции и уште какви ти не други агенции. Преведуваат нивни книги по светските метрополи на други јазици во голем тираж. Даваат џабе све само да ја профураат нивната идиотска филозофија. Овие денови на СНН гледам директо спонзорираат цела една емисија на која суптилно се вметнуваат вакви ствари.

А нашиве ,,професионалци,, ,,експерти,, ,,стручњаци,, ,,вешти лица,, ,,интелектуалци,, ќе ги купат само со едно студио во Порто Карас или Ханиоти и тоа не да им го дадат, туку ќе им го отстапат за користење во летото и ладење м..а. И ќе им фрлет еден Ролекс Дајтона, за добро владање и жуљање колена.

Divider

Seraphim
Член од
24 февруари 2005
Мислења
27.337
Поени од реакции
3.062
Повеќе од час и половина, претседателот Црвенковски и премиерот Груевски разговараа за предлозите на Нимиц дадени на последната виенска рунда на преговорите.
Немаше изјави по средбата на која учествуваа и шефот на дипломатијата Милошоски и преговарачот Никола Димитров.
За премиерот Груевски предлозите Горна, Нова и Република Македонија-Скопје, не содржат ништо ново и порано биле на маса, но биле отфрлени.
Ваквата позиција на Владата ја потврди изјавата на Милошоски за МИА, во која изрази надеж дека Нимиц ќе понуди посоодветни предлози.
Црвенковски вчера не ги коментираше трите последни предлога на Нимиц, со образложение дека сака од преговарачот Димитров да ги чуе сите детали на предлогот.
Решението мора да е взаемно, разумно, прифатливо, рече Црвенковски. Пред средбата со Претседателот, Груевски наместо како што досега беше вообичаено, на заедничка ги повика на одвоени средби лидерите на ДПА, ДУИ и СДСМ.
Тачи целосно ја поддржа Владата во стратегијата за името, Ахмети рече дека бил информиран, а лидерката на СДСМ дека е потребно единство.
„Денеска Груевски сакаше само да информира и не бараше поддршка, ниту бараше сугестија или критика. Сметам дека тоа не е доволно и очекувам дека до понеделник ќе имаме лидерска средба на која што ќе кажеме и наши позиции, на кои што можеби и Владата ќе излезе со формален став, бидејќи колку што знам Министерството за надворешни работи брифираше за став, меѓутоа јас не чув дека таков став постои во Владата, ниту сум чула дека Владата вчера на седницата донела одлука, ниту сум слушнала дека таа одлука ја усогласиле на пример Премиерот и Претседателот“, вели Шеќеринска.
Интензивните дипломатски консултации за името продолжија и денеска. По вчерашната средба на Груевски со американската амбасадорка Миловановиќ, во скопското кафуле „АБЦ“, средба имаа преговарачот Димитров и заменикот на амбасадорката Миловановиќ.
Деновиве ќе има и заедничка лидерска средба на која треба да се дефинира конечната позиција пред преговорите во Њујорк и најавената средба на шефовите на дипломатиите на Грција и Македонија, што би се одржала во Словенија.
Директното вклучување на Вашингтон во потрагата по компромис за името, ја потврдува и најавата дека лично претседателот Буш ќе организира средба на Груевски и Караманлис, ден пред или на самиот самит во Букурешт.

Divider

Seraphim
Член од
24 февруари 2005
Мислења
27.337
Поени од реакции
3.062
Македонија денеска ја доби американската порака, без политички игри до НАТО. Смирено, без маркетинг и политички игри. Ова е пораката на американската амбасадорка Џилијан Миловановиќ по денешната средба со политичките лидери на ДУИ и на ДПА.
Сега на е време за политички игри. Сега е време да се стават настрана партиските и политичките калкулации и место тоа, фокусот да се стави на остварувањето на иднината што Македонија ја посакува за себе. Иднината, што исто така и САД и ја посакуваат на Македонија.
По само два-три дена откако потпретседателот на Владата Имер Алиу најави дека сите функционери од нивната партија ќе ги напуштат институциите, денеска Тачи ги врати министрите на работа.
„Ние сме ја напуштиле Владата политички. Сега сме исправени пред инцидентот со изјавата на Имер Алиу. Јас се видов со него и мислам дека треба да дадеме предност на дијалогот и на разговорите и да дадеме уште малку време за да не дојдеме до спроведување и на таа одлука“, рече Тачи.
Тачи и Груевски се смирија откако Тачи доби ветување дека некои точки од мартовските барања ќе му бидат исполнети. И Ахмети и ветил на амбасадорката Миловановиќ конструктивност до самитот на НАТО.
„Не треба да се користи внатрешните настани на коалицијата во сопствени цели, не треба да се однесуваме на тој начин за да одиме во добар правец“, рече Ахмети.
Во јавноста се погласни се шпекулациите дека по НАТО, ДУИ ќе биде дел од власта. До самитот на НАТО во игра се сите комбинации, сите можни владини коалиции како и предвремени избори.

Divider

Seraphim
Член од
24 февруари 2005
Мислења
27.337
Поени од реакции
3.062
На маргините од разговорите за името одделни политичари и медиуми од двете земји веќе ги присвоија. Нимиц како прогрчки, а Даниел Фрид како промакедонски лобист.
Од стандардниот дуел во Стејт департментот, еве го денешното шоу на грчкиот новинар Ламброс и портпаролот Кејси.
„Господин Кејси беше соопштено дека единствената пречка за Грција и БЈРМ да постигнат договор во врска со спорот за името е помошникот секретар Даниел Фрид, кој според извештаите зад сцена се обидува да го направи спротивното. Се прашувам дали господин Фрид е со скопско потекло, бидејќи токму така се однесува. И зошто Стејт департментот ги одобрува неговите лоши услуги за интересите на Америка на Балканот?“, праша Ламброс.
„Господин Ламбос, мислам дека Фрид ќе се изненади кога ќе дознае дека има моќ да го спречи договорот. Ден Фрид, нашиот помошник државен секретар работи во името на САД за да ги поддржи страните во нивниот обид да постигнат договор. Ден и сите овде имаат иста цел, а тоа е Грција и Македонија да го решат овој спор на начин кој ќе им одговара на двете страни со помош на доброто посредување на господин Нимиц , специјалниот пратеник на ОН. Тој немал никакви разговори во кои се противел на договорот кој би бил прифатлив за Македонија и Грција“, рече Кејси.
Стејт Департментот продолжува да ја користи реторика дека САД ќе се залагаат за изнаоѓање на компромисно решение за името.
Во меѓувреме, грчкиот весник „Та Неа“ пишува дека Вашингтон ќе наложи решение за име на Македонија што би важело само за комуникација со Грција и со меѓународните организации.
Весник „Елефтерос Типос“ повикувајќи се на дипломатски извори пак, тврди дека веќе постои план за решавање на прашањето со името.
И останатите весници во Атина се занимаваат со грчко-македонскиот проблем. Според „То Вима“ грчките власти ќе инсистираат предлогот „Нова Македонија“ да биде компромисното решение, со кое Македонија ќе одбегне да се соочи со вето на НАТО самитот во Букурешт.
Грчки аналитичари за весникот „Нафтемборики“, оценуваат дека суштествена улога во преговорите за името ќе одигра внатрешно-политичката ситуација во Македонија, откако коалициониот партнер на премиерот Груевски, ДПА, ја напушти Владата.
Според нив евентуалното формирање на Влада на национално единство би го олеснило постигнувањето на компромисно решение меѓу двете страни.

Kajgana Shop

На врв Bottom