Македонски народни приказни

• Креатор на темата Креатор на темата Tonchie
  • Време на започнување Време на започнување
Во галеријата на 365.com.mk ги има.

Ептен сакам да ги гледам!! ем се поучни, ем може сликовито да се виде како живееле порано нашите баби и дедовци.... старо традиционално македонско......тоа го сакам!

Gi imam site prikazni so dobar kvalitet ripuvani od kaseta i od satelitskiot kanal na mtv ama slab upload imam pa ne mozam da gi uploadiram. Po 200-300 mb e edna.

Lele.. mnogu gi sakav na vremeto.Redovno gi gledav i reprizite duri,abe omileni mi bea.:)
Glumcite site bea zakon,a najinteresni mi bea Gorgi Kolozov i Senka,nezamenlivi bea,posebno koga bea maz i zena,a toa bese skoro sekogas.Posle Goce,Vanco,a za Laze vek ne pravam muabet,kako se imam smeeno,posebno taa prikazna so "Malista Polikala".:pos2:
Stvarno e steta sto denesnive deca gledaat gluposti,a ne nesto vaka poucno i korisno.

Единствено нешто што ми недостига од тоа време кога постоеше само МТВ и ништо друго...закон беа и пак ги гледам кога ќе ги начекам,за глумците нема зборови,од таа клапа-генерација сите се добри...ех детство

Ептен ги сакав и МТВ гледав само тогаш и за време на Евровизија. Глумците се нешто незаборавно, секој на свој начин. И да, ептен го поштував царот - Ѓорѓи Колозов RIP:(

Има ли подобра детска едукација од Македонски приказни. Наша генерација порано од дома не излегуваше без да ги гледа приказните. А не сега Покемон, Дигимон, Кинески срања.
Иначе најдобри приказни беа Рамче 1 и 2 дел.
А за Лазар Бараков, он ти е незаменлив слуга, конобар, просјак, и сите грди ликови. :smir:

Нема никој линкови од каде може да се симнат сите?
Јас имам само 12 епизоди,само толку успеав да најдам.

Македонски народни приказни има повторно од сабајле од 10 30 на собраниски канал

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom