Македонски народни приказни

• Креатор на темата Креатор на темата Tonchie
  • Време на започнување Време на започнување
Лелеее приказниии. :vozbud: Ги обожавам. Баш пред некој ден буричкав кај дечко ми по цд-ата и најдов 2-3 со приказни, се изнагледавме. Иако ги имав гледано пак ми беа интересни, многу се поучни и стварно треба да ги гледаат децата, на место тие грдите кинески цртани од кои ништо не учат освен тепање и такви глупости.

Писете на гугл Шенка Колозова и ќе ви даде опции за да Даунлодирате Македонски приказни.:smir:

Јас ги имам на две ДВД.(мислам дека не се сите)
Како да напраиме да ги земам да ги ископирам.Или кажи од кај ги имаш земено да ги набавам и јас.
Одамна ги неам глеано царо и царицата.

приказни секој ден пуштет охрид телевизија морис кон 17 часот мислам...немам одамна гледано...

ne samo shto se najdobri pa ushte odozgora i najdobri vizuelni efekti imaat :D

Еј... Македонски Народни Приказни... ептен ги сакам, ме потсеќаат на детството.

Сеа незнам дали ке ги погодам насловите:

"Двајцата скржавци" - со двајцата ми омилени глумци од приказниве, Ѓорѓи Колозов и Ванчо Петрушевски... коа ке бидат скржави... и Колозов ке му отиде на гости да си се запознаат, пошо нели... иста сорта се... и си праат муабет и Колозов коа ке одвали "Си слушнал ли ти за Лазар Бараков од ...(некое си село)... еее, тој ти е поголем икономиста (така се нарекуваа, наместо скржави) од нас двајцата заедно... леб не јаде, чај не пие - мрсен му бил." :pos:

"Жената што го пукна ѓаволот"
- со Шенка Колозова и опет Ванчо Петрушевски како ѓаволот... нешто ке се караат, ке се инатат... и ке почнат да се маваат со камења... е еве ти го ѓаволот, со тажна фаца "Ејјј... шо мааш мори со толкави камења, види ја каква е... ја тука со мали камчиња... е ке си одам, не си играм со тебе веќе." :pos2:

"Сиромавиот што се стори цар"
- е оваа приказна ми е, убивање од смеење... Колозови, Ванчо и Гоце.... Ѓорѓи коа ке му завидува на царот и коа ке увиди дека да се биде цар требало "Пиј си тутун, пиј си каве... азното само ке си дојде"... и коа ке и отиде дома на Шенка, коа ке почне да и се занесува "Од денес ке се сторам цар... видов ја, тоа не ми ти било ништо... цар ко цар..." или "Фати ме под мишки да ме преместиш на другото столче чунки сонцето ми се сврте од другата страна" и Шенка греотка се искилави додека го премести и цела нервозна му ја тупна капата на глава на чакнатиов и овој реакција: "Не така мори... си се сончам." :pos2:
А има еден моменат у приказнава Ѓорѓи коа ке се симиња по една падина и се држи за дрво... меѓувреме се дере по другарите дека царот иде... и му се лизга ногата, а со раката уште се држи за дрвото... леле луѓе, еден крик коа ке испушти... абе се мочам од смеење... а се глеа по реакцијата на другите, дека не е во сценарио тоа.

Сеа вака раскажано можда и не звучи смешно, ама затоа ако имате шанса глејте ги овие три приказни... а ако ги имате на касета или DVD или можда линк некој, пракајте порака... пошто ги убив од барање.

а може некој да ми ги прети преку пп од кај мо=жам да ги гледам .. или слегнам од нет,..

јас ги обожавам приказните и скоро секој ден си ги гледам ги има во 10.30 секој ден и понекогаш околу 1 ипол и иако некои сум ги гледала многу пати пак ми се забавни и не ми се здосадени:pipi:

многу се добри ,али највише сега ги подгледнувам заради Лазар Бараков(клисарот) ептен ми се интересни

Јас на рапидшер имам аплоадирано доста од приказните доколку некој е заинтересран нека пише пп...

Ехх, Македонски Народни Приказни, пораснав со нив...Е стварно алал нека им е сите приказни им беа интересантни и смешни...супер беа стварно сеа штета што го нема више Ѓорѓи за нови приказни...ама тоа е :nesum:

daj be luge linkovi da gi simneme prikaznive

еј закон се...иако ги иам читано поголемиот дел...

Пораснав со овие приказни ни сама не знам колку пати ги имам гледано ама никогаш нема да ми здосадат.Омилени ми беа со ѓавол Ванус и жената кога ке се маваат со камења и прачки а на крај на ѓаволот ке му побели косата:pos2::pos2:.И приказната кога Ѓорѓи Колозов е чорбаџија и кога ќе купи коњ ,и коњот ке влезе во "шепурката" па зa го намами коњот да излезе ке земе зоб ке застане пред чешма и ќе вика цуци буци цуци буци:pos2::pos2:.Ако некој знае како да ги најдам нека пише:smir:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom