- Член од
- 10 септември 2010
- Мислења
- 273
- Поени од реакции
- 25
Научници од калибарот на Анштајн, Коперник, Рене Декарт, Њутн, Фарадеј, Вилијам Келвин, веруваат и го признаваат постоењето на Бог. Не знам јас на кого му земаат пари за црква. Црквата не е објектот, туку луѓето што се верници. Како библиска христијанка, мене никој ни денар не ми земал за верата. Зашто спасени сме по вера - а не по дела. Не е дека си верник ако палиш свеќи, бакнуваш икони и веруваш во суеверија. Верата носи до спасение.
Во врска со погорниот контекст на Petar. каде што се препознал во лажењето, да кажам дека тоа е генерално правило - сите сме грешни. Ама сите до еден! На почетокот не постоел гревот. Луѓето го создадоа.
Не постоел гревот луѓето го создале епа така и господ не постоел луѓето го создале, и мене не ме интересира дали научниците веруваат во господ и кој ... безразлика кој и да е што и да каже не верувам во ништо додека не го видам и допрам за да се уверам, како не зима пари црквата кога идеш у црква и да ваш пари за свеќа, ставаш пари на икона ... на празник за некои пеења се плаќа исто... за свади крштевки ... се е тоа заимање пари... незнам зошто нејкете да си го признаето тоа и барате многу изговори дека не е така кога сакале или не ТАКА Е!
Не се инаети. Ако познаваш што значи да си верник, ако знаеш дека тоа нема врска со делата (зашто сите сме грешни), туку со верата - автоматски се изведува заклучокот дека со оставени стотки на икона - нема спасение. Кои научници верувале (и тоа ти набројав само мал дел од нив), ти набројав... Ај пак, можеш ти: Анштајн, Коперник, Рене Декарт, Њутн, Фарадеј, Вилијам Келвин