LordDragonII
Dr.Strangelove
Немаш чуство за верба ?!
А имаш за не верба ?
Чуство за неверба ?
Не сум знаел дека такво нешто постои... ах тие комуњарите се криви они така ме учеа во школо.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Немаш чуство за верба ?!
А имаш за не верба ?
Хахахах па ти беше тој што кажа дека немаш чуство за верба.Чуство за неверба ?
Не сум знаел дека такво нешто постои... ах тие комуњарите се криви они така ме учеа во школо.
Си, и не ти верувам, знам дека немаат исти карактеристики во основата зборувавме малку за тоа во темата за антагонизмот помеѓу атеистите и теистите.
Според мене твојата генереализација (на атеистите) е неприфатлива (на пр. Дарвин бил бог) и истата споердба со секој религиозен ситем е грешна.
Инаку точно е тоа дека некои "атеисти" се декларираат како атеисти само за да излезат од стадото или to make a smarter appearance, но запомни дека има некои кои едноставно имаат отсуство на тоа чуство т.е. верба во натприродното за разлика од оние другите фејкерите (хаха) кои колку и да го имаат тоа чуство, го негираат.
--- надополнето ---
Ме интересира кој е наредниот стадиум, после атеизмот според тебе ?![]()
http://en.wikipedia.org/wiki/SnowflakeUniqueness
It is next to impossible that two snowflakes are exactly alike due to the roughly 1018 water molecules which make up a snowflake,[7] which grow at different rates and in different patterns depending on the changing temperature and humidity within the atmosphere that the snowflake falls through on its way to the ground united.[8] Initial attempts to find identical snowflakes by photographing thousands of them with a microscope from 1885 onward by Wilson Alwyn Bentley found the wide variety of snowflakes we know about today.[9] It is more likely that two snowflakes could become virtually identical if their environments were similar enough. Matching snow crystals were discovered in Wisconsin in 1988. The crystals were not flakes in the usual sense but rather hollow hexagonal prisms.[10]
Хахахах па ти беше тој што кажа дека немаш чуство за верба.
--- надополнето ---
И да знаеш Маркс ти има оставено длабоки лузни.
Ако посочиш каде ги имам споменато војните...крв има заради луѓето, а не заради христијанството. Секоја будала може да каже дека е христијанин или дека убива во име на (посебно шпанската која се става во служба на световната власт-кралот) инквизиција.
Ако се потсетиме научните сознанија за атомот, нуклеарната енергија, од динамитот до ласерот...сите тие злодела се ради злоупотреба, а не употреба...така и ова што го спомињаш.
Ако пак ми посочиш кои војни се водени конкретно и само заради религијата...може да се осврнеме и на тој дел од историјата. Само немој со крстоносните војни...нивната крајна цел е сосема друга. Патем припомни си за денот кога со неколку тони се срушени 2 града и уништени генерации, кога за еден ден загинаа стотици илјади во источна Европа, а и ден денес умираме како пилци од рак заради последиците од тој ден.
Сепак е...ако...сомнеж и несигурност во тврдењето против Бог
Тојкатер, мислам дека ова се однесува на одбраната од репресиите и уништувањата врз изралеските племиња од други народи. Во спротивно истите не би преживеале. На тие делови од историјата ли мислеше?
Сите тие невистини што погоре ги напиша... Ми објаснија дека ти всушност не го разбираш концептот на христијанството ( а и како би го разбрал?).
Да лажеш и крадеш те тера гревот. Сите луѓе се склони кон тоа да лажат. Сите до еден! Да вршат прељуба. Ама само Бог, Исус ти ги прости сите тие гревови, зашто човечкото битие нема да биде способно тоа да го направи никогаш заради егоцентричност и осуда. Сите сме грешни и го знаеш тоа, по себе, по тие околу тебе, ама само Бог е доволно голем сите гревови да ти ги прости! Крв на христијанството ставил кој друг освен човекот, со својот грев и желба да го доминира светот додека е тука (колку тажно и грешно), а не Бог.
Абе ти се зезаш како што гледам.
Де си атеист де агностик.
Одлучи се веќе еднаш.
И разбери една работа атеистите не веруваат дека постои Бог.
Потрагата по Бог завршува тука .
Они се мртви у тој поглед ултимативно мртви.
Вербата дека сепак има Бог е длабоко длабоко во нивната потсвест.
Може да се деси само пред смрт да искочи на виделина или недај боже некој близок ако .....
Сега ај кажи што си ?
Науката и религијата, ниту се спротивни, ниту се спротивставени. Науката е создадена од Бог. Тоа што постојат злоупотреби на науката, тоа е друга работа. Доказ за постоењето на Исус е самото вонвременство на Библијата. Се` што пишува внатре, се употребува за секојдневието до денес. Не се работи за нормативите како десетте божји заповеди, туку и за предвидувањата што ги направил Исус. Тој се изјаснува во повеќе наврати како Бог внатре.
На крајот на краиштата - наградата за живот со вера вреди повеќе од овој грешен свет. Исус не дојде на земјата за да ни` направи да ни` биде на сите совршено среќно и волшебно, туку за да е со нас кога ќе не` повредуваат и кога ќе ни` е тешко. Исус вели - ќе се вратам, ќе ме видите на облак, ќе го види тоа целиот свет, онака како што гледате дека ќе раззелени дрво или дека ќе дојде пролет. Ама пред тоа ќе се случи раскољ овде на земјата, брат со брат ќе се коле. Што знам, јас тоа секој ден го гледам на вести, значи не е некоја измишљотина. Исто така не ми е жал кога страдам заради верата во Исус, пошто во Библијата пишува - радувајте се кога ќе ве прогонуваат заради мене, зашто вашата награда на небото ќе биде поголема. Како и да е, овој свет е грешен, колку и да се трудиме, нити сме бесмртни, ниту сме совршени, нити па можеме тоа да го контролираме. Сите еден ден ќе се видиме на небо. Или можеби не баш - на небо.
Научници од калибарот на Анштајн, Коперник, Рене Декарт, Њутн, Фарадеј, Вилијам Келвин, веруваат и го признаваат постоењето на Бог. Не знам јас на кого му земаат пари за црква. Црквата не е објектот, туку луѓето што се верници. Како библиска христијанка, мене никој ни денар не ми земал за верата. Зашто спасени сме по вера - а не по дела. Не е дека си верник ако палиш свеќи, бакнуваш икони и веруваш во суеверија. Верата носи до спасение.Како можеш да тврдиш дека науката ја создал бог .... го виде како ја создава има докази дека он ја создал или се се тоа само зборови?
исус викал ке се врател на земјата хахаха само надевајте се ке се спуштат алах и буда и шо циркус ке праиме хаха ... размислете со своја глава не со главата која ви ја подметнува црквата која ви зима пари за секоја извршена услуга, колку треба да се спуштиме доле за да веруваме во нашиот страв ослободете се нема никој да ви суди на крајот нема после тоа ништо... кој ви дал нешто за да има привилегии да ви суди на крајот освен вашите родители кој билошки ве направиле ...
То ти е како белчо црниот и црнчо белиот.si slusnal za izrazite "agnostic atheist" i "agnostic theist"???
То ти е како белчо црниот и црнчо белиот
И што?Научници од калибарот на Анштајн, Коперник, Рене Декарт, Њутн, Фарадеј, Вилијам Келвин, веруваат и го признаваат постоењето на Бог.
Браво за тебе.Не знам јас на кого му земаат пари за црква. Црквата не е објектот, туку луѓето што се верници. Како библиска христијанка, мене никој ни денар не ми земал за верата. Зашто спасени сме по вера - а не по дела. Не е дека си верник ако палиш свеќи, бакнуваш икони и веруваш во суеверија. Верата носи до спасение.
Научници од калибарот на Анштајн, Коперник, Рене Декарт, Њутн, Фарадеј, Вилијам Келвин, веруваат и го признаваат постоењето на Бог. Не знам јас на кого му земаат пари за црква. Црквата не е објектот, туку луѓето што се верници. Како библиска христијанка, мене никој ни денар не ми земал за верата. Зашто спасени сме по вера - а не по дела. Не е дека си верник ако палиш свеќи, бакнуваш икони и веруваш во суеверија. Верата носи до спасение.
Во врска со погорниот контекст на Petar. каде што се препознал во лажењето, да кажам дека тоа е генерално правило - сите сме грешни. Ама сите до еден! На почетокот не постоел гревот. Луѓето го создадоа.
Може беше малку навредливо ама целта си ја исполни.Toa e nekoj sto NE ZNAE dali gospod postoi, ama veruva (od tamu i "etiketata" vernik)= agnostic theist, ili nekoj sto NE ZNAE dali gospod postoi, ama ne veruva se dodeka ne mu se dokaze = agnostic atheist...
Koga nekoj ke pocne da tropa gluposti, vo slucajov ti, razgovorot e zavrsen.
Може беше малку навредливо ама целта си ја исполни.
Како може да незнам дали постои а да верувам или не верувам.
Ако незнам едноставно незнам.
Ништо неможе да го смени тоа .
Да кажеш дека веруваш само затоа што да речеме не отидеш у пекол едноставно не оди.
Да кажеме дека не веруваш од некој x причина пак не иде.
У исто време неможеш да бидеш agnostic theist или agnostic atheist .
Сега ........ човек има 1000 лица може утре ќе бидеш agnostic , задутре theist и тн.
Затоа надмини (transcend) го умот па ќе си чиниме лав тогаш ....важи ?
--- надополнето ---
![]()
нема потреба. Самиот болд кажува. Милиони припадници на народи и народности од Југославија гниеле или биле пребегани странство во име на самоуправувањето, марксизмот и ленинизмот -Падинска Скела, Голи оток, Идризово...милиони совети ги нема заради марксизмот и ленинизмот, иладници руски доктори биле истребени, исто толку офицери на советската армија...се во името на овие идеологии. Но овие иделогии не кажуваат нигде дека треба да се врши чистка и геноцид...сами по себе се добри се додека некој не ги злоупотреби.vo koi religijata se koristela kako opravduvanje za ova...
1. Krstonosnite vojni
2. Inkvizicija
3. "lovenje" na vesterki vo sredniot vek
4. ubivanje na naucnici cii tvrdenja odat protiv crkvata
5. genocid na Indijancite vo severna amerika
6. robovite na crncite vo Amerika
....treba da prodolzam?