Авто новости

Член од
28 октомври 2005
Мислења
8.293
Поени од реакции
1.646
Најбрз минатито викен се снимал со камера. погледнете многу јако изгледа.

Dzish

unlike any other...
Член од
15 февруари 2007
Мислења
13.994
Поени од реакции
2.689

Рже не се држе... Ритмто е лудило, моторот којзнае од што е ставен, можеби е 1.6 или 2.0 турбо од Браво... Струмикс е покомпетентен за Фиатите ке каже тој. Како добро влече... Би сакал еден ваков мотор да ставам во Фиат 128 спорт :vozbud:. Па да го видам Алек_ск каде ке ме виде со Аудито :smir:

Член од
27 август 2008
Мислења
291
Поени од реакции
9

Браво!:aplauz::zver: Води борба со воланот, ама мн добро ги фаќа кривините!

Не е битно да си прв, туку да си пред вториот!

C

cige

Гостин
По хет трикот во 2001, 02 и 03 година, според Auto Bild, Toyota повторно се искачи на највисокото место на пиедесталот на најквалитетни возила на незгодниот германски пазар на автомобили. Второто место го делат уште две јапонски компании, Mazda и Honda.
Како главни критериуми, Auto Bild ги зема задоволството на купувачите од својот автомобил, извештајот од TUV за квалитет и хард тестовите на 100.000 km, кои тие самите ги прават на возилата. Во испитувањето се опфатени возила стари од 3 до 7 години. Високата оценка на Toyota, Auto Bild ја потврдува и со тестовите, во кои беспрекорно поминаа Lexus GS450h и Toyota Prius, оценка која најверојатно ќе ја добие и Auris, кој по 72.000 поминати километри нема појавено ниту еден проблем. Важно е да се спомне дека вторите на табелата, Mazda и Honda, заостануваат незначително зад Toyota.
Од друга страна, француските автомобили се повторно на дното од табелата, додека добро не поминаа ниту VW, кој го дели 15-тото место со KIA, BMW, кој го дели 10-тото со Volvo и Ford, кој заврши на разочарувачката 18-та позиција, но и Seat кои е 17-ти. Покрај големата победа на Јапонците, добро котираат и Opel (4) и Hyundai (5).
Ваквите испитувања на квалитетот, најчесто се покажуваат како точни – јапонските автомобили веќе долго време важат за најмалку расипливи во светот. На овие тестирања на Auto Bild, во претходните 6 години, по три победи однесоа Mazda и Toyota, јасно нагласувајќи ја определбата за квалитет на Јапонците.

Член од
2 јуни 2007
Мислења
5.704
Поени од реакции
3.266
Момци, вие повеќе знаете од мене, што е она старо Пунто за ново?

Alek_Sk

If you wanna learn something, bring your mothers!
Член од
14 септември 2007
Мислења
614
Поени од реакции
18
Рже не се држе... Ритмто е лудило, моторот којзнае од што е ставен, можеби е 1.6 или 2.0 турбо од Браво... Струмикс е покомпетентен за Фиатите ке каже тој. Како добро влече... Би сакал еден ваков мотор да ставам во Фиат 128 спорт :vozbud:. Па да го видам Алек_ск каде ке ме виде со Аудито :smir:

Jas gore na vodno ke te cekam so nekoja zenska na zadno sediste :D, bi sakal i ti da sednes nekoja vo ova pozadi ama gledam vo ova nema zadni sedista :D se salam. Bez da menuvam motor bez da stavam sipki bez nisto samo da se dodade eden cip za da dobie audito 250KS so istiot motor ke praime pak muabet:) A ako sakam da pravam vakvi zaebancii ke zemam Smart ke mu stavam motor od hayabusa i ke se dobie ova: ako nisto drugo poubavi se od Fiat :smir:

Струмикс

Еден...не го знаеш!
Член од
9 декември 2005
Мислења
13.811
Поени од реакции
3.346
Да кажеш дека Минито е поубаво од Фиат...тоа е...смешно...
Земи кој сакаш ФИАТ од 60-ти споредено со таквите шпорети...ќе видиш споредба на шпорет со скулптура на четири тркала.

П.С.
Напрај го Аудито на 250 КС, а јас со делови од отпад ќе склопам нешто интересно, и ќе ми гледаш штоповите :)
Ќе има и понекое ново делче де...

Alek_Sk

If you wanna learn something, bring your mothers!
Член од
14 септември 2007
Мислења
614
Поени од реакции
18
Да кажеш дека Минито е поубаво од Фиат...тоа е...смешно...
Земи кој сакаш ФИАТ од 60-ти споредено со таквите шпорети...ќе видиш споредба на шпорет со скулптура на четири тркала.

П.С.
Напрај го Аудито на 250 КС, а јас со делови од отпад ќе склопам нешто интересно, и ќе ми гледаш штоповите :)
Ќе има и понекое ново делче де...
:D Ne ne go pravam 250ks, neka ostane 180, a ti sklopi i javi mi se da gi probame :) moze da gi gledam stopovite ako od otpad gi stavis kaj mene na hauba :) Toa sto ke go sklopis od odpad na 250 (ako gi dostigne) ke bide pak odpad a za na start kolku sakas novi delcinja staj mu pak nema da bide quattro :) Inaku mini morisot so taa boja i so toj motor mi e vo srce i zelba mi e da go imam, ke gledam da ja ostvaram taa zelba:)

i popusti glas :)

Струмикс

Еден...не го знаеш!
Член од
9 декември 2005
Мислења
13.811
Поени од реакции
3.346
Види вака Алек...
Тоа што би го склопил со многу делови од отпад, нема да биде 250 кс, нема да биде кватро, туку класичен заден погон, и нема да има електроника, туку чиста механика, а ќе биде постартно и побрзо :) и постабилно.
Башка ќе привлече многу повеќе внимание. И ќе изгледа поубаво, онака со некоја перла боја.
За таква операција се потребни околу 7000 евра сосе набавка на кола и мотор од отпад :)

GRUNGE

Cobain со цигарче!
Член од
25 февруари 2008
Мислења
677
Поени од реакции
28
А заден диференцијал на чудово ќе ставате или ќе одите директ во ѕид секогаш кога сакате да дрифтате?:tapp:

Dzish

unlike any other...
Член од
15 февруари 2007
Мислења
13.994
Поени од реакции
2.689
Да не забегуваме од насловот на темата кој е за новости.

Струмикс

Еден...не го знаеш!
Член од
9 декември 2005
Мислења
13.811
Поени од реакции
3.346

Kajgana Shop

На врв Bottom