Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Ај бе да склепаме едни демонстрации набрзина за да ни тртнат вето и за во ЕУ и за во НАТО.Еве во Четврток му е мајката кога Рен најави да ни дојде на гости.
Слоганот би бил:
-ПОДОБРО ВЕТО ОДКОЛКУ ИМЕ КЛЕТО!

problem nee vo imenuvanjetojas ne i sakal mnogu da ziveam kako dedo mi,da se vratam 100 god nazad, ne daj Boze toa sega vremeto e smeneto mnogu i ako se izoliras gotovo si, a za ovoj izbir bi mu napravil poveke zadovolstvo na grcite.gledav deka ova za imeto grcite go imat zemeno seriozno istotaka se gleda deka i EU e na nivna strana posto apelirat za kompromis. ne znam dali e logicno da se drzi imeto, i Mak da bide izolirana, nitu vo NATO nitu EU posto se gleda deka ako imeto ne se menuva nisto ot toa ke se vratime na vremeto na dedo mi kako sto kaza ovoj drugarot porano.
no jas sum siguren deka ke se slcui 2, imeto da se smeni a Mak. da bide pobrzo priman vo NATO i UE za vozvrat.
Ne znam zosto Makedoncite se plasat tolku deka ako ke se smenit imeto ke mu se smeni i identitetot, ako litvanija saka da smeni ime samo zatoa sto toa e tesko da se kaza na angliski ,zs Mak da ne go pravi toa za NATO i UE,sto tolkumnogu ja ima sonuvano.
Jas mislam deka imeto nema da vi go pravi identitetot i istorijata, ako vie navistina ste potomci na tie anticnite togas ne e problem, ne treba da se plasite i celo ime da go menuvate pak tie ke bidite (ako ste)i svetot taka ke ve gleda.
na primer ako mu se smeni imeto na Albanija, Demokratska Republika Albanija, nisto nema da go smeni identitetot,istorijata potekloto, cel svet pak ke gi znae kako albanci, a drugite raboti se samo adminisrativni.
A vo toa sto site mu kazat na Makedonia da napravi kompromis tuka e druga rabota ili ne ja sakat Makedonia, ili Grcite imaat cvrsti argumenti za toa sto go barat.
A spored moe mislenje kako ke zavrsi ova rabota posto dvete strani ne propustat, a za Mak e mnooogu vazno i potrebno za da bide na NATO( osiguruvanjeto na bezbednosta, posto ne se znae kako ke se menvit politikata utre)na kraj mislam deka ovoj kontest treba da mu se ostavi na megunaroden arbitazen sud (kako sto imat napraeno mnogu drzavi), i na kraj najdobriot so argumenti neka pobedi.
problem e vo menuvanje na identitetot, nemas pravo da go korist imeto makedonija i makedonsko vo nikakvo slucaj.pa sega ti ako si bezrbetnik i nemas cuvstva za nacionalnost toa e tovoj problem i imas mnogu golem problem.
Добро соседски односи
Бугарија вс Турција -нема
Бугарија вс Србија - нема
Бугарија вс Романија - така и така
Кој добро соседски односи ЕУ двојни стандарти има
A kako stoite so galaktikata? So Vulkancite i so Klingoncite?!И с трите д'ржави Б'лгарија има добри относи.
Иииии, абе ти си бил потврдоглав и од мене.......
Признавам ! :smir:
Ај сега да кажеш дали Македонија треба во четврток да го пушти Влатко
Ѓорчев да се сретне со Оли Рен и со тоа да го најави заладувањето на односите со ЕУ.
A kako stoite so galaktikata? So Vulkancite i so Klingoncite?!
Glupost e toa sto go tresna pogore!!! 11 semejstva vo Makedonija ostanaa BEZ EDEN OD NIVNITE NAJBLISKI, PORADI TAA EBENA EU. I sega uste ke imaat lice da dojdat i da kazuvaat sonovi,kako treba da se vikame??Глупост, само контра ефект. 36 војници ќе сме повлечеле и 3 џипа, голема загуба за НАТО.
Ни треба трпение и мудра дипломатија. Неможе никој со “изјави“ да не покори бе луѓе, нека гракаат,нека се закануваат, неможат да не принудат на отстапки доколку ги исполнуваме сите критериуми.
А тие критериуми и без никаква унија или организација е добро да ги достигнеме, за самите нас.
Треба само силно лобирање насекаде.
Сега сме под огромен притисок, пред се медиумски, кои што ги покриваат нашиве политички профитери и нивните лични интереси.
Баталете ТВ Вести, остајте притисоци... да почекаме до четврток па ќе биде појасно.
problemot ne se resava so cuvstva tuku so vistinski argumenti... so glava ili so cuvstva? so sto mislis ti??problem nee vo imenuvanjetoproblem e vo menuvanje na identitetot, nemas pravo da go korist imeto makedonija i makedonsko vo nikakvo slucaj.pa sega ti ako si bezrbetnik i nemas cuvstva za nacionalnost toa e tovoj problem i imas mnogu golem problem.
![]()
. Ова само го зголемува степенот на итноста на негово конечно решавање и дозволува можност за нови отстапки. Значи, главите треба да се задржат студени и да се работи - мудро и офанзивно. За да не повтори, во случајот на НАТО и/или во случајот на ЕУ, '93 година - прием во меѓународен мултилатерален субјект, условен со исполнување на дополнителни, однапред неутврдени критериуми.
Glupost e toa sto go tresna pogore!!! 11 semejstva vo Makedonija ostanaa BEZ EDEN OD NIVNITE NAJBLISKI, PORADI TAA EBENA EU. I sega uste ke imaat lice da dojdat i da kazuvaat sonovi,kako treba da se vikame??
Tie nemaat osnovna elementarna pocit, a nemaat ni D od Demokratija.
Slobodno neka stavat VETO i vo NATO i vo EU.
"Se se vrakja se se plakja".Ke se sitime i nie eden den gledajki na A1 kako Iran opnal nuklearka vo Pariz ili Rim, ili kako Moskva go ima na nisan London.Toa e sigurno i mnogu blisku...veruvaj mi....
Zatoa na NATO mu se brza, a i na EU!!