Вето и за ЕУ?

Divider

Seraphim
Член од
24 февруари 2005
Мислења
27.337
Поени од реакции
3.062
Дали станува критична европската иднина за Македонија? После НАТО, Македонија доби предупредување за решавање на спорот за името во утрешниот документ на Комисијата.

Во него се вели: Останува суштинско обезбедување на добрососедски односи, наоѓање на взаемно прифатливо решение за нерешените прашања со соседите.

Препораката за почеток на преговорите на Комисијата ќе зависи од резултатите кои се направени, односно од осумте клучни приоритети или „бенчмаркс“:
  • имплементација на сите обврски преземени со Спогодбата за асоцијација и стабилизација,
  • дијалог меѓу политичките партии,
  • имплементација на законот за полиција,
  • законодавството за антикорупција,
  • реформа на судството,
  • реформа на јавната администрација,
  • мерки во политика на вработување,
  • подобрување на бизнис средината.
Македонија треба да ги исполни овие клучни приоритети, за да ја демонстрира својата подготвеност да ги спроведе преговорите за членство. Комисијата смета дека со доволна политичка волја и меѓупартиска соработка неопходниот прогрес може да биде направен во 2008-ма.
Комисијата, се вели во извештајот, ќе ги оцени овие клучни приоритети како „бенчмаркс“ во регуларниот есенски извештај. Препораките за почеток на преговори за членство ќе зависат од резултатите кои се направени.

Kvrc, do balcak nabien.

ke legneme li na brasno ili ke opstoime?

TpH_Bo_OkO

Трноризец
Член од
18 мај 2005
Мислења
11.537
Поени од реакции
879
Нема попуштање!

CELTIK

magionicar
Член од
23 декември 2007
Мислења
2.909
Поени од реакции
839
e taka ko imame idioti za komsii logicno e da si ja teraat politikata po nivno ama barem ke stanat crni ovci

Divider

Seraphim
Член од
24 февруари 2005
Мислења
27.337
Поени од реакции
3.062
Нимиц во Скопје, според најавите, прво ќе се сретне со премиерот Никола Груевски. Ќе им се придружи и претседателот Црвенковски, откако ќе се врати од Сандански, каде утре ќе се сретне со бугарскиот колега Прванов.

Koj kur ovoj bara kaj tatarite?? Da moli da ne ni opnat i tie veto???

Mi mirisa na velepredavstvo zacienot so mnoooooooogu evra i dolari.

Fantom

Chikara
Член од
4 јуни 2006
Мислења
11.453
Поени од реакции
812
Ако избираме меѓу името и влез во НАТО и ЕУ, јасно е дека го одбираме името, не вето да стават, и прасе в џамија да влезит, попуштање немат.

Divider

Seraphim
Член од
24 февруари 2005
Мислења
27.337
Поени од реакции
3.062
Da Fantom, ama dali taka ke razmisluvaat i nasite foteljoljubci (citaj - politicari od vlasta i opozicijata) ili i ponatamu detski ke se zanimavaat so lokal patriotizam na smetka na drzavnite interesi, identitetot i slicno obiduvajki se na nas grb da ne ebat i da si kacat rejting.

Fantom

Chikara
Член од
4 јуни 2006
Мислења
11.453
Поени од реакции
812
Гарфилд, јас сум сигурен дека тој што ќе прифати да го смениме името, без разлика на која позиција ќе е и кој ќе е (премиер, претседник и тако даље), деновите ќе му се изброени дур да го кикне некој. Нема играње со името, без име си ко подрум без ајвар, значи за нигде си. Така да, нека размисли тој ја топли фотелјата со газето како треба да постапи. :)

курајбер

млад, потентен
Член од
29 јануари 2007
Мислења
16.690
Поени од реакции
48.909
Слободно нека стават шо ги ебеме еее та преку куров прадедо ми и сите пред него да не биле во ЕУ куров и многу бетер живееле па си истерале живот нема да се шиткам за да бидам последна дупка во кавал негде..
Ке си се снајдеме и без нив ние sd

concrete

alte Esel
Член од
22 март 2005
Мислења
12.248
Поени од реакции
1.703
Нимиц во Скопје, според најавите, прво ќе се сретне со премиерот Никола Груевски. Ќе им се придружи и претседателот Црвенковски, откако ќе се врати од Сандански, каде утре ќе се сретне со бугарскиот колега Прванов.

Koj kur ovoj bara kaj tatarite?? Da moli da ne ni opnat i tie veto???

Mi mirisa na velepredavstvo zacienot so mnoooooooogu evra i dolari.

Mislam deka ZAEBOT ke bide KOMPLETEN........zavrsuvame ko siromasna tolpa bezimen narod koj od utre ..i dusata ke si ja prodade za da ne mu bidat gladni decata , da ne mu go zemat stanot za hipotekata...da ne..............., a i toa ke mora da se napravi na najponizuvacki mozen nacin...
Mislite nekomu ke mi bide dojdeno do ime, nacionalnost???????......VEKE VIDENA RABOTA I PROVERENA METODA......samo na ova ovcive ovde toa OTPOSLE KE IM TEKNE.....jebote Bog..kakva katastrofa....
..kako vcera bea raznoraznite ISTORISKI POPUSTANJA ....
sto uste treba da vi se NACRTA da svatite deka SME NISTO..VETER I MAGLA....KOMEDIJA......i toa losa..epten losa....

S

SSS-Stolica

Гостин
pa sto ako staat veto me boli k*u*r.Kako ziveele moite predci vo polosi uslovi i sto....:toe:

Член од
27 ноември 2005
Мислења
648
Поени од реакции
7
Гарфилд, јас сум сигурен дека тој што ќе прифати да го смениме името, без разлика на која позиција ќе е и кој ќе е (премиер, претседник и тако даље), деновите ќе му се изброени дур да го кикне некој. Нема играње со името, без име си ко подрум без ајвар, значи за нигде си. Така да, нека размисли тој ја топли фотелјата со газето како треба да постапи. :)
Pa istoto go velevme i koga trebase da se glasa za ramkovniot...politicarite znaat deka so nasiov narod lesno se manipulira...ic ne im se tresat madinjata, bidi siguren

Fantom

Chikara
Член од
4 јуни 2006
Мислења
11.453
Поени од реакции
812
Томислав, разликата е шо кога се потпишуваше рамковниот во Вила Билјана - Охрид, цела Македонија се сончаше на плажа ко крап на горештина на езерото. Сега името не е сменето, а според проценката на Миленко, 35 000 Македонци дојдоа на „генералната проба“ за зачувување на дигнитетот на државата.

Член од
4 март 2007
Мислења
698
Поени од реакции
137
Македонија мора дефинитивно да се откаже од своите евроатлански аспирации да го анулира договорот за стабилизација и асоцијација да истапи од партнерството за мир и да ги повлече своите војници вон границите на Македонија и да ги прекине преговорите со Грција.

Член од
26 април 2006
Мислења
13.024
Поени од реакции
1.940
Аман со ова вето преку кур веќе Нека стаат 10 вета нека сибат матер.Дај да покажеме карактер како Србија што го прави тоа.Крај краев не ни треба ни нато ни блато ни еу ни меу.

Bratot

Стоик и Машкртник!
Член од
27 јануари 2007
Мислења
17.089
Поени од реакции
4.499
Македонија мора дефинитивно да се откаже од своите евроатлански аспирации да го анулира договорот за стабилизација и асоцијација да истапи од партнерството за мир и да ги повлече своите војници вон границите на Македонија и да ги прекине преговорите со Грција.

Глупост, само контра ефект. 36 војници ќе сме повлечеле и 3 џипа, голема загуба за НАТО.

Ни треба трпение и мудра дипломатија. Неможе никој со “изјави“ да не покори бе луѓе, нека гракаат,нека се закануваат, неможат да не принудат на отстапки доколку ги исполнуваме сите критериуми.

А тие критериуми и без никаква унија или организација е добро да ги достигнеме, за самите нас.
Треба само силно лобирање насекаде.

Сега сме под огромен притисок, пред се медиумски, кои што ги покриваат нашиве политички профитери и нивните лични интереси.
Баталете ТВ Вести, остајте притисоци... да почекаме до четврток па ќе биде појасно.

Kajgana Shop

На врв Bottom