Нека се гонат грците и нивното негирање на Македонскиот народ и држава. Ке чекаме да го гласаат предлогот во ОН, па имаме 2/3-нско мнозинство, со што ке бидат приморани да не нарекуваат Република Македонија!Предлагам предлогов некој да го одштампа на тоалетна хартија ,и да се дели бесплатно за сите граѓани , а ПОСЕБНО на сите странски представници.Пожелна е и златна серија ( употребена ) , специјално за во грчката амбасада.
El CId финтата е двојната игра на Америка..:wink:Колку и да негираме дека не е така мораме да признаеме..Грчкото лоби доста работи во Америка (не дај Боже овој Обама да добие и лошо ќе биде)Америка денес ќе и текне дека РМ е призната, утре ќе се излези некој конгресмен (што има мириснато грчки долар) и ќе ни го плесни она бјрм!Тоа е, како ќе му одговара во моментот на Американецот така си прави..Не сака да ја џитни Македонија знаеш зошто и толку опиња за НАТО?Да не гинат во Авганистан и Ирак американци, македонци да прати затоа толку запиња..Zosto e seto ova potrebno??
Pa neli USA ne prizna pod ustavnoto ime??????????????
Zosto se slavese na plostad togas???????
Neli USA ni e sojuznik?????
Sto e celava finta sega so promena na imeto, ne razbiram?
:tv:
Дај Боже тоа да се случи пред изборите во Америка...Ке чекаме да го гласаат предлогот во ОН, па имаме 2/3-нско мнозинство, со што ке бидат приморани да не нарекуваат Република Македонија!
Pa tuka ima nekoi decki se krstat vo USA kako vo Gospod? Sto gjavol kje bese toa sto im vlegol u dusha???El CId финтата е двојната игра на Америка..:wink:Колку и да негираме дека не е така мораме да признаеме..Грчкото лоби доста работи во Америка (не дај Боже овој Обама да добие и лошо ќе биде)Америка денес ќе и текне дека РМ е призната, утре ќе се излези некој конгресмен (што има мириснато грчки долар) и ќе ни го плесни она бјрм!Тоа е, како ќе му одговара во моментот на Американецот така си прави..Не сака да ја џитни Македонија знаеш зошто и толку опиња за НАТО?Да не гинат во Авганистан и Ирак американци, македонци да прати затоа толку запиња..
Дај Боже тоа да се случи пред изборите во Америка...
брат не реков дека ја нејќам Егејска Македонија назад, напротив... само дај обајсни ми накратко како ке се отцепи тој дел од грција??
А ти беше габајцана од Коњско ?Се гледа дека ги разбираш работиве....
ПС. Тебе Цепејнца да не те викаат по маало?:pos2:
Еве јас ќе ти кажам нешто...
Срамота е воопшто да се даваат предлози за менување на името...
Македонија испадна повеќе од фер, го смени знамето и уставот....само заради нив...
Тоа е повеќе од доволно... и срамота е некое лигле од ОН (тоа не треба ни да го дозволат) да ми доаѓа во куќа и да ми кажува како да се викам.......нека даде предлог до ОН они да се прекрстат во ОФН=Обединети Фашистички Нации....
Не дека сега не е сменето, но е со привремена референца, е сега таа референца ја имаме повеќе од 15 години , ама важно е што темата не е затворена..
Вака со нова промена(во грчка корист се и двете имиња, што ги кажа ти јас би рекол тројански коњови)....и со овој влез во НАТО ќе ја ЗАЦЕМЕНТИРАМЕ Темата....НЕМА веќе преговори....
А НАТО колку време ќе постои уште 10-15 години???
И сега да ја зацементираме темата, со ново име кое е пак во грчка корист.......за 10-15 години членство во НАТО..и после тоа што..
Со палецот во уста така...???
Не, време е и ние да покажеме заби на Грција, доста беше.......они ептен го претераа!!!!
А Македонија испадна повеќе од фер во овие преговори....
Вака ако цело време попуштаме, (они веќе се научени на тоа) ќе бараат повеќе и повеќе..
Време е да заржаме...јако!!!
Ако му дозволиш да те шамара ќе те шамара нормално....И мене не ми е лесно да го прифатам фактот дека во политиката, а посебно во меѓународната зборот фер е мисловна именка. Виде колку фер излегоа према Србите, нели ? Ако си мал, а не си силен ( како Израел на пример ), ќе те шамараат и ич гајле немаат.
Уставно име..Karamanlis deneska izjavi megu redovi deka ako ne popustime ke ni opnat veto i toa e toa...ili ustavno ime ili NATO ? choose choice :helou:
Ако не ти текнува, во САД идат избори нели ? А таму Грци има со лопата да ги ринеш... Ја научија лекцијата од пред неколку години, не го поддржаа Буш на избори за разлика од нас и си добија „награда„ нас не признаа под уставното име. Е сега излегоа изгледа малку по курнази од нас.Zosto e seto ova potrebno??
Pa neli USA ne prizna pod ustavnoto ime??????????????
Zosto se slavese na plostad togas???????
Neli USA ni e sojuznik?????
Sto e celava finta sega so promena na imeto, ne razbiram?
:tv:
Офтопик, поздрав од југ.
A 200000 Greek minority (which WAS oppresed) lives there and Bitola (Monastiri) was practically a Greek city until Tito came to power. You don't see us acting like they do though. We want to put it behind us.
Па нема шо да се кажи појќе. Во наша корист е да го задржиме уставното име. Доколку сме приморани, а може да бидеме оти кај шо има сила нема правдина, ќе се согласиме и ќе го промениме името и народот ќе биде малце подизлажан како тоа не е толку лошо, дури и ќе се радваме на новото име.Леле неконструктивност :pop: