Новите предлози на Нимиц за името на Република Македонија

• Креатор на темата Креатор на темата TpH_Bo_OkO
  • Време на започнување Време на започнување

Кој предлог на Нимиц (од прифатливите) би го прифатиле?

• Демократска Република Македонија

Гласови: 113 29,0%
  • Независна Република Македонија

Гласови: 173 44,5%
  • Ниту еден (образложете зошто)

Гласови: 103 26,5%

• Вкупно гласачи
    389
Сите рипате ко млади мајмуни кој ќе напише со поголеми букви македонија. РЕПУБЛИКА и ДЕМОКРАТСКА РЕПУБЛИКА е ИСТОООООО, аЛООООО!!!

Сите рипате ко млади мајмуни кој ќе напише со поголеми букви македонија. РЕПУБЛИКА и ДЕМОКРАТСКА РЕПУБЛИКА е ИСТОООООО, аЛООООО!!!

Како е исто?

Ти се викаш Трајче!
Зошто во лична карта да ти стои Човекот Трајче, кога сакаш да се викаш Трајче? Која е таа сила, која може да те прекрсти?

Мора нешто да те опишува?

Искрено на прв поглед предлогот ми се виде како малку несериозен и одма од моја страна наиде на неодобрување и на игнорирање, но мислам дека целатата таа форулација ДЕМОКРАТСКА РЕПУБЛИКА МАКЕДОНИЈА и не е толку лоша во услови кога прифаќањето на компромис за името значи и влез на Македонија во НАТО што директно би значело стабилност и поголеми гаранции.

Од друга страна, ставање на додавката “ДЕМОКРАТСКА„ за земја како Македонија која во суштина е земја која која искрено е демократска но до оној степен со кој можат да се пофалат поразвените земји.

И од друга страна, ако овој предлог не ни се допадне, јас искрено сум песимист дека ќе најдеме компромис со Грција, од проста причина што мислам дека предлогов според мене е максимумот што може да се добие за име, а од друга страна можно е преговарачот Нимиц да бил “притиснат“ да даде некој подобар предлог со цел во пресрет на самиотот на Нато, Македонија да биде преставена како конструктивен играч во преговорите и истовремено предлогот да биде одбиен од Грција која би немала алиби или причина за ставање на вето.

Мислам дека предлогот е даден или да се постигне компромис или да се издејствува начин за “безболен“ влез во НАТО.

Лујџе јас сум малку скептичен оти зад секој предлог има опасност да се крие нешто сомнително.

А конкретно за овој предлог... Името нас ни е МАКЕДОНИЈА, а какво префикс ќе имаме сега или во иднина нема врска тоа е само за појаснување на државното уредување.Ако сакаме кралство да бидиме по 10 години треба пак да преговараме???

Значи треба да бидеме признати само како МАКЕДОНИЈА!!!!

Поарно е да се викаме сега Демократска Република Македонија (ништо драстично)..Отколку едјхгуихјуигхгфр кога ќе дојде Обама(односно ако дојде)

Дими, мислам дека сите стојме на тој став дека најубаво е да се викаме Македонија..Ама реалноста е друга..Нимиц сигурно нема да излезе со предлог (двоен) или со предлог кој би содржел само Република Македонија..Двојната формула е најубаво решение, но ипак реалноста е поинаква...Името Македонија ќе стој..Република или Демократска република мене ми е да неречам исто...Демократска само го опишува ДРЖАВНОТО УРЕДУВАЊЕ НА ЗЕМЈАТА, ништо повеќе...Значи? Каква е? Демократска! а се вика Република Македонија..Јас ова вака си го сваќам:)

Настрана од тоа што сакаат да ни наметнат сложено име кое се коси со со се што сме ние..мене нешто друго ми падна во очи...
Погледнете само кои се земји во светот ја носат ова претставка, демократска....
Конго, Источен Тимор, Шри Ланка, Етиопија,Западна Сахара..и т.н.
Значи добредојдовте во друштвото на демократски држави...екс колонии кои се одделиле од матичните држави...со војна..и сега се "високо развиени креатори" на светската демократија..
Дали навистина го заслужуваме ова...

Значи добредојдовте во друштвото на демократски држави...екс колонии кои се одделиле од матичните држави...со војна..и сега се "високо развиени креатори" на светската демократија..
Ме претрка колегава со постот...

Овој пост нека биде и мојот одговор за КикоМЦ

Настрана од тоа што сакаат да ни наметнат сложено име кое се коси со со се што сме ние..мене нешто друго ми падна во очи...

Колку за потсетување и Германија е демократска република Германија...и таа е таква???

neprifatlivo - mi zvuci ko
demokratska republika kongo ( posle presvretot od komunizam )
ne sto e ova kako sakame taka ke se vikame - oti site imaat sosedi a nie neprijateli koj kako saka taka da se "zeza" so nas - koj k*r se "tie" da ni kazuvaat kako da se vikame ?
pozZ

И Германија исто е така.Демократска Народна Република Германија мислам беше правилно.Одбирајте меѓи гиоји0јесигјњгеригјРМ или Демократска Република Македонија..Јас реков дека поарно е ДРМ него ехјидгисуигхсугхРМ
А знам дека е најубаво РМ односно КРАЛСТВО МАКЕДОНИЈА....

Џабе се карате и расправате... Ова е едно од можеби најдобрите понуди што можеме да ги прифатиме и раат да си тераме понатаму во нато, и е.у. Не е лоша, исто како што и Германија е демократска република, па кој ја вика така? Тоа демократска ке го избришиме по 10 години.

А мислам дека ова ни е доста добра шанса. Ако ја испуштиме, е тогаш земајте бугарски пасоши сите, оти посекако нема да бидете Македонци туку ке смислат некое ЧКЉ име.

Германија е Федерална република ..да не мислиш на бившата Источна оти таа ние по мерка..
Bundesrepublik Deutschland..е за нас како ветена земја..

Германија е Федерална Република Германија (Bundesrepublik Deutschland). Таа Демократска Република Германија (GDR) била позната и како Источна Германија.. епа оди кажи им на луѓето што живееле тогаш и таму дека ништо не им фалело, да видиш што одговор ќе добиеш.

По темата - се` што не е Македонија, Република Македонија или Македонска Република (Француска Република = Франција) не е прифатливо.

Мислам дека ова е доста е пристоен предлог(односно би бил доста пристоен предлог)..

1 ОПЦИЈА...Демократска Република Македонија + Еу + Нато + Грците ќе ги решиме зошто Демократијата била “нивна“ :) и ќе ги симнеме од врат ќе немаат јазик после други барања да имаме..И цел свет да не вика ДРМ..

2 ОПЦИЈА Република Македонија да си се викаме самите..иојиогфјдгиоРМ да не вика половина свет (ако дојди Обама мислам дека и Америка ќе прави проблем) - ЕУ - Нато и ќе ни го тртат Грците...

Мене првата опција ми се свижа поќе....

Мислам дека ова е доста е пристоен предлог(односно би бил доста пристоен предлог)..

1 ОПЦИЈА...Демократска Република Македонија + Еу + Нато + Грците ќе ги решиме зошто Демократијата била “нивна“ :) и ќе ги симнеме од врат ќе немаат јазик после други барања да имаме..И цел свет да не вика ДРМ..

2 ОПЦИЈА Република Македонија да си се викаме самите..иојиогфјдгиоРМ да не вика половина свет (ако дојди Обама мислам дека и Америка ќе прави проблем) - ЕУ - Нато и ќе ни го тртат Грците...

Мене првата опција ми се свижа поќе....
Грција е многу далеку од таква отстапка...сложено име кое во целост ќе ги содржи и Република и Македонија..предлогот не ми се допаѓа ама е добар во смисла Грција да се направи црна овца на самитот на НАТО...би било добро политичарите да извлечат макимум од ова оти позицијата во која се наоѓаме не ни нуди ништо подобро...
Ако играме мудро со овој "поклон"..би можеле и до целта..

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom